ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 62 návštěvníkov)
Chlieb (nielen) pre začiatočníkov
[ recept č. 21897 zo dňa 3.1.2010 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
3,5 šalky (2,5 decovej )hl.muky,1 1/2 šalky teplej vody,1 1/2 čl soli,3/4 čl droždia (inst.) alebo 1/2 kocky čerstveho,1 čl rasce
POSTUP PRÍPRAVY
Postup je veeelmi jednoduchy,takze kto začina piect chlebiky, tak pre neho idealny..Stručne by som napisala postup ako zmiesit,vykysnut a upiect..
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
|
Zo všetkych surovin vymiesime cesto .Je redšie ale tak to ma byt,ak by sa vam zdalo ze moc "tečie" tak pridajte trochu muky.Dame do misy a nechame 2 hodiny kysnut. Alebo na cely proces zneužijeme pekarničku. |
|
Pomučime si podložku a cesto lyžicou vyškrabeme,moc ho nemieste ,lebo z neho zmiznu bublinky,ktore tam chceme.Len ho jemne prevratte a vytvarujte bochnik.Vrch jemne poprašime hl.mukou. |
|
Pečieme vo vyhriatej rure na 220 st asi 25-30 min. do chrumkava. |
|
čakala som len obyčajny chlieb,ale všetkym doma takyto chutil najviac.. |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
Celkom: 36 (zobrazuje sa 21-36) | << predošlé 1, 2 |
| Monika P. (74monika) ID 108263 (20.3.2010, 21:16) |
Zlatica T./zlatúšik/- nepoužila si náhodou múku NOE z Kauflandu? Keď som tej čokoľvek upiekla, roztekalo sa to, cesto bolo riedke a veľmi nepomáhalo ani keď som pridala múku . Túto múku som si zakázala kupovať nech bude aj za 1 cent kilo. |
ODPOVEDAŤ |
Viktória F. (toria) ID 8619, mimibazar.sk/toria (17.3.2010, 13:23) |
chlebík bol vinikajúci a aj na ráno nám kúsok ostal a je fakt dobrý, takže to ide pekne aj bez pekárne. SUper receptík |
ODPOVEDAŤ |
| Marta G. (Egreska) ID 53992, mimibazar.sk/egreska (17.3.2010, 14:32) |
Jasne že to ide aj bez pekarničky ,potom je ten chlebik naozaj zaslužený Som rada Vika ,že sa ti receptik pačil |
ODPOVEDAŤ |
Viktória F. (toria) ID 8619, mimibazar.sk/toria (16.3.2010, 17:09) |
no neviem neviem ja som mala pustený ventilátor, dúfam, že som to nepohnojila.... |
ODPOVEDAŤ |
Viktória F. (toria) ID 8619, mimibazar.sk/toria (16.3.2010, 16:49) |
už sa pečie, teším |
ODPOVEDAŤ |
| Želka G. (dzaja26) ID 80145 (28.2.2010, 23:15) |
Marti, tak dnes som piekla tento dobrý chlebík a už z neho ostal len kúsok kôrky muž mi povedal, že mám upiecť väčší, lebo že takýto malý je hneď fuč boli naň dvaja-on a syn, ja som len kúsok zjedla. Fakt je dobrý, dala som aj slnečnicové semienka, ale až taký pekný ako tvoj, tento môj nebol. Mal aj dierky, ale nabudúce ho upečiem v keramickej forme radšej. Teraz som piekla v smaltovanom tenkom pekáči a tá spodná kôrka bola taká trošilinku tvrdšia, ale chutil fakt vynikajúco. Koncom týždňa urobím z dupľovanej dávky, príde syn z intráku, nech ochutná aj on. A potom sa pustím do ďalších tvojich chlebíkov. A vďaka |
ODPOVEDAŤ |
| Marta G. (Egreska) ID 53992, mimibazar.sk/egreska (1.3.2010, 9:10) |
Dakujem Želka,som rada ze si tvoji chlapi pochutili. Nech sa ti vydaria aj tie dalsie |
ODPOVEDAŤ |
| Andrea K. (anca66) ID 16418 (14.2.2010, 20:23) |
chlebík mamina piekla už druhýkrát . Bol výborný aj prvýkrát, keď jednu šálku hl. múky nahradila pšenično-ražnou, nevadilo, že bol tuhší. Ale pečený v pekáči a posypaný zrniečkami bol ešte lepší. Keď si pozriem v hobby, ešte teraz slintám, lebo už nie je |
ODPOVEDAŤ |
| Marta G. (Egreska) ID 53992, mimibazar.sk/egreska (14.2.2010, 20:42) |
Andrejka a ktory chlebik ste piekli ?lebo tam mas ze podla gupky |
ODPOVEDAŤ |
| | | Andrea K. (anca66) ID 16418 (14.2.2010, 21:42) |
očím, očím a neverím, čo som napísala Jasne, že ten výborný receptík je od Vás. Hneď to aj opravím |
ODPOVEDAŤ |
Jana B. (livia123) ID 4682 (29.1.2010, 17:24) |
Dnes som upiekla tento chlebík, len múku som dala 1/2 dávky pšeničnoražnej a 1/2 ražnopšeničnej ( z Kauflandu) a namiesto rasce ( tú nemusím) ľanové semienko a výsledok....úúúúúžasnýýýý. Vyzerá presne ako na Vašej fotke a doma sa ho nevieme dojesť. Zatiaľ je toto najlepší recept na chlebík, čo som našla na MMB. |
ODPOVEDAŤ |
| Marta G. (Egreska) ID 53992, mimibazar.sk/egreska (29.1.2010, 17:57) |
Janka,dakujem krasne za poklonu a tykame si Marta |
ODPOVEDAŤ |
| Žaneta J. (tweetinka) ID 4775, mimibazar.sk/tweetinka (19.1.2010, 17:15) |
Marti a tento chlebik aj niecim potieras? Tiez vyzera veelmi dobre |
ODPOVEDAŤ |
| Marta G. (Egreska) ID 53992, mimibazar.sk/egreska (19.1.2010, 17:23) |
Skusila som ho pred pečením potriet kvaskom,ale nebol to žiadny rozdiel, takze nemusiš ak nie si zvyknuta.. |
ODPOVEDAŤ |
| Mária P. (Mayka) ID 13577 (16.1.2010, 22:02) |
mnaaam. vysksam zajtra |
ODPOVEDAŤ |
| Marta G. (Egreska) ID 53992, mimibazar.sk/egreska (17.1.2010, 8:08) |
Majka,dufam ze sa ti podarí |
ODPOVEDAŤ |
| Zlatica T. (zlatúšik) ID 5950, mimibazar.sk/zlatusik (16.1.2010, 21:54) |
dnes som ho skúšala - neviem, kde som spravila chybu, ale cesto bolo príšerne riedke, ani chlebík mi tak veľmi nenakysol, lebo sa mi roztiekol po plechu ... no chuťovo bol dobrý. |
ODPOVEDAŤ |
| Marta G. (Egreska) ID 53992, mimibazar.sk/egreska (17.1.2010, 8:06) |
Zlatka,cesto ma byt redšie ale nie zase moc,asi si neodhadla tu spravnu hustotu,chce to len trošku praxe..nebooj na buduce sa ti uz podarí |
ODPOVEDAŤ |
| | | Zlatica T. (zlatúšik) ID 5950, mimibazar.sk/zlatusik (17.1.2010, 12:58) |
práveže prax v pečení chleba už mám ... skoro 2 roky už nekupujem chlieb a pečivo. Hneď na začiatku sa mi to nezdalo, už keď som čítala recept sa mi tam zdalo nejako veľa vody - ale striktne som sa držala receptu, proste chcela som vyskúšať aké to bude. Aj som pridala trochu múky, ale nestačilo to. |
ODPOVEDAŤ |
| | | Marta G. (Egreska) ID 53992, mimibazar.sk/egreska (17.1.2010, 18:53) |
Tak to ma mrzí,Zlatka |
ODPOVEDAŤ |
| Mariana I. (hermiona) ID 1521 (4.1.2010, 19:58) |
yummy, vyzera super urcite vyskusam. milujem jednoduche recepty zo surovin, ktore mam vzdy doma |
ODPOVEDAŤ |
| Jarmila M. (Jarmila50) ID 61703 (4.1.2010, 9:12) |
Martuška, vyzerá perfektne, aj ja dávam do cesta olivový olej a potieram, tak vyskúšam aj tento niekedy. Vďaka za recept |
ODPOVEDAŤ |
| kristína s. (nigina) ID 32120 (4.1.2010, 0:52) |
No teda, aký jednoduchý a taký vydarený super de luxe V jednoduchosti je krása. Ani ocot ani olej si nezabudla pripísať? No a ak bol taký dobrý, ako žravo vyzerá na fotečke, (čo teda asi bol, veď to píšeš), tak si idem skopčiť recept P.S. Ty si vrch poprášila a už teda ništ? žiadne natieranie vodou ako ja robievam? Tá múka nezhorí? Vďaka, Egreška usilovná |
ODPOVEDAŤ |
| Marta G. (Egreska) ID 53992, mimibazar.sk/egreska (4.1.2010, 9:01) |
Ty čo si nemohla spat? Nejde tam ani olej ani ocot ,ale ak si zvyknuta davat, tak daj,aj mna to pokušalo ale nakoniec som nedala.Ja chlieb nikdy nepotieram vodou,len poprašim mukou,zda sa mi tak lepší..aj krajšie vyzera ,tak rustikalne vyskušaj a uvidiš,aj na druhy den bol ešte dobry,ale dnes uz len na hrianku alebo do vajička papa |
ODPOVEDAŤ |
| Martina P. (Mata406) ID 48300 (3.1.2010, 19:09) |
to je receptík pre mňa Martuška - začiatočníka v pečení chlebíkov perfektne vyzerá |
ODPOVEDAŤ |
| Marta G. (Egreska) ID 53992, mimibazar.sk/egreska (3.1.2010, 19:22) |
Dakujem Matka..ked som videla jedneho Kanadana ako ho robí,on ho sice nechal kysnut az 5 hodin a potom za par minut vybral neskutočne chrumkavy chlebik tak som neodolala..uz som piekla kadejake miešane chlebiky,rozne druhy muky a nakoniec mi doma povedali ze takyto im chuti najviac..no načo sa snažit ?? a bol dobry aj na druhy den..tak niekedy vyskušaj |
ODPOVEDAŤ |
maria z. (majsim) ID 57336 (3.1.2010, 15:02) |
Pokúsim sa ho upiecť,vyzerá mňam |
ODPOVEDAŤ |
| Anna J. (Aldo) ID 47989, mimibazar.sk/aldo (3.1.2010, 14:16) |
musí byť super chrumkavý, taký z pekárničky nikdy nebude. |
ODPOVEDAŤ |
Celkom: 36 (zobrazuje sa 21-36) | << predošlé 1, 2 |