. .. .. .. .. .. .
. .

Chlieb (nielen) pre začiatočníkov - RECEPT 21897

Marta G. (Egreska) ID 53992
mimibazar.sk/egreska
Oblasť: Ružomberok
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 31.7.2008
Naposledy: 16.12.2020 12:52
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 16
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 80
RECEPTY 339
NÁVODY 10

DOMÁCE PEKÁRNE

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 62 návštěvníkov)


Chlieb (nielen) pre začiatočníkov


[ recept č. 21897 zo dňa  ]


Chlieb (nielen)  pre začiatočníkov


POTREBNÉ PRÍSADY

3,5 šalky (2,5 decovej )hl.muky,1 1/2 šalky teplej vody,1 1/2 čl soli,3/4 čl droždia (inst.) alebo 1/2 kocky čerstveho,1 čl rasce

POSTUP PRÍPRAVY

Postup je veeelmi jednoduchy,takze kto začina piect chlebiky, tak pre neho idealny..Stručne by som napisala postup ako zmiesit,vykysnut a upiect..

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

Zo všetkych surovin vymiesime cesto .Je redšie ale tak to ma byt,ak by sa vam zdalo ze moc "tečie" tak pridajte trochu muky.Dame do misy a nechame 2 hodiny kysnut. Alebo na cely proces zneužijeme pekarničku.
Pomučime si podložku a cesto lyžicou vyškrabeme,moc ho nemieste ,lebo z neho zmiznu bublinky,ktore tam chceme.Len ho jemne prevratte a vytvarujte bochnik.Vrch jemne poprašime hl.mukou.
Pečieme vo vyhriatej rure na 220 st asi 25-30 min. do chrumkava.
čakala som len obyčajny chlieb,ale všetkym doma takyto chutil najviac..


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Vyčisteny cesnak zvnutra | Chlieb (nielen) pre začiatočníkov | čokoladove muffinky s kyslou smotanou >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkom: 36 (zobrazuje sa 21-36)<< predošlé 1, 2
Monika P. (74monika) ID 108263 (20.3.2010, 21:16)
Zlatica T./zlatúšik/- nepoužila si náhodou múku NOE z Kauflandu? Keď som tej čokoľvek upiekla, roztekalo sa to, cesto bolo riedke a veľmi nepomáhalo ani keď som pridala múku :-@. Túto múku som si zakázala kupovať nech bude aj za 1 cent kilo. (H)
ODPOVEDAŤ
Viktória F. (toria) ID 8619, mimibazar.sk/toria (17.3.2010, 13:23)
chlebík bol vinikajúci a aj na ráno nám kúsok ostal a je fakt dobrý, takže to ide pekne aj bez pekárne. SUper receptík (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Marta G. (Egreska) ID 53992, mimibazar.sk/egreska (17.3.2010, 14:32)
Jasne že to ide aj bez pekarničky ,potom je ten chlebik naozaj zaslužený (Y) (Y) (Y) Som rada Vika ,že sa ti receptik pačil (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Viktória F. (toria) ID 8619, mimibazar.sk/toria (16.3.2010, 17:09)
no neviem neviem ja som mala pustený ventilátor, dúfam, že som to nepohnojila.... :-o
ODPOVEDAŤ
Viktória F. (toria) ID 8619, mimibazar.sk/toria (16.3.2010, 16:49)
už sa pečie, teším (clamp)
ODPOVEDAŤ
Želka G. (dzaja26) ID 80145 (28.2.2010, 23:15)
Marti, tak dnes som piekla tento dobrý chlebík a už z neho ostal len kúsok
kôrky :-)muž mi povedal, že mám upiecť väčší, lebo že takýto malý je hneď fuč
,-) boli naň dvaja-on a syn, ja som len kúsok zjedla. Fakt je dobrý, dala som
aj slnečnicové semienka, ale až taký pekný ako tvoj, tento môj nebol. Mal aj
dierky, ale nabudúce ho upečiem v keramickej forme radšej. Teraz som piekla v smaltovanom tenkom pekáči a tá spodná kôrka bola taká trošilinku
tvrdšia, ale chutil fakt vynikajúco. (Y) Koncom týždňa urobím z dupľovanej dávky, príde syn z intráku, nech ochutná aj on. A potom sa pustím do ďalších
tvojich chlebíkov. A vďaka (clamp) (L) (L) (L) (L) (L) (hello) (hello) (hello)
ODPOVEDAŤ
Marta G. (Egreska) ID 53992, mimibazar.sk/egreska (1.3.2010, 9:10)
Dakujem Želka,som rada ze si tvoji chlapi pochutili. (Y) (Y) (Y) Nech sa ti vydaria aj tie dalsie (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Andrea K. (anca66) ID 16418 (14.2.2010, 20:23)
:-p chlebík mamina piekla už druhýkrát . Bol výborný aj prvýkrát, keď jednu šálku hl. múky nahradila pšenično-ražnou, nevadilo, že bol tuhší. Ale pečený v pekáči a posypaný zrniečkami bol ešte lepší. Keď si pozriem (P) v hobby, ešte teraz slintám, lebo už nie je :'(
ODPOVEDAŤ
Marta G. (Egreska) ID 53992, mimibazar.sk/egreska (14.2.2010, 20:42)
Andrejka a ktory chlebik ste piekli ?lebo tam mas ze podla gupky *-)
ODPOVEDAŤ
Andrea K. (anca66) ID 16418 (14.2.2010, 21:42)
:-$ očím, očím a neverím, čo som napísala *-) Jasne, že ten výborný receptík je od Vás. Hneď to aj opravím ;-)
ODPOVEDAŤ
Marta G. (Egreska) ID 53992, mimibazar.sk/egreska (15.2.2010, 8:04)
v pohode ;-)
ODPOVEDAŤ
Jana B. (livia123) ID 4682 (29.1.2010, 17:24)
Dnes som upiekla tento chlebík, len múku som dala 1/2 dávky pšeničnoražnej a 1/2 ražnopšeničnej ( z Kauflandu) a namiesto rasce ( tú nemusím) ľanové semienko a výsledok....úúúúúžasnýýýý. Vyzerá presne ako na Vašej fotke a doma sa ho nevieme dojesť. Zatiaľ je toto najlepší recept na chlebík, čo som našla na MMB. (Y) (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Marta G. (Egreska) ID 53992, mimibazar.sk/egreska (29.1.2010, 17:57)
Janka,dakujem krasne za poklonu (L) a tykame si (D) Marta (F) (F) (F)
ODPOVEDAŤ
Žaneta J. (tweetinka) ID 4775, mimibazar.sk/tweetinka (19.1.2010, 17:15)
Marti a tento chlebik aj niecim potieras? Tiez vyzera veelmi dobre (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Marta G. (Egreska) ID 53992, mimibazar.sk/egreska (19.1.2010, 17:23)
Skusila som ho pred pečením potriet kvaskom,ale nebol to žiadny rozdiel, takze nemusiš ak nie si zvyknuta.. (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Mária P. (Mayka) ID 13577 (16.1.2010, 22:02)
mnaaam. vysksam zajtra (Y)
ODPOVEDAŤ
Marta G. (Egreska) ID 53992, mimibazar.sk/egreska (17.1.2010, 8:08)
Majka,dufam ze sa ti podarí (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Zlatica T. (zlatúšik) ID 5950, mimibazar.sk/zlatusik (16.1.2010, 21:54)
dnes som ho skúšala - neviem, kde som spravila chybu, ale cesto bolo príšerne riedke, ani chlebík mi tak veľmi nenakysol, lebo sa mi roztiekol po plechu :^) ... no chuťovo bol dobrý.
ODPOVEDAŤ
Marta G. (Egreska) ID 53992, mimibazar.sk/egreska (17.1.2010, 8:06)
Zlatka,cesto ma byt redšie ale nie zase moc,asi si neodhadla tu spravnu hustotu,chce to len trošku praxe..nebooj na buduce sa ti uz podarí |:o) |:o) |:o)
ODPOVEDAŤ
Zlatica T. (zlatúšik) ID 5950, mimibazar.sk/zlatusik (17.1.2010, 12:58)
práveže prax v pečení chleba už mám ... skoro 2 roky už nekupujem chlieb a pečivo. Hneď na začiatku sa mi to nezdalo, už keď som čítala recept sa mi tam zdalo nejako veľa vody - ale striktne som sa držala receptu, proste chcela som vyskúšať aké to bude.
Aj som pridala trochu múky, ale nestačilo to.
ODPOVEDAŤ
Marta G. (Egreska) ID 53992, mimibazar.sk/egreska (17.1.2010, 18:53)
Tak to ma mrzí,Zlatka :'(
ODPOVEDAŤ
Mariana I. (hermiona) ID 1521 (4.1.2010, 19:58)
yummy, vyzera super (Y) urcite vyskusam. milujem jednoduche recepty zo surovin, ktore mam vzdy doma ^o)
ODPOVEDAŤ
Jarmila M. (Jarmila50) ID 61703 (4.1.2010, 9:12)
Martuška, vyzerá perfektne, aj ja dávam do cesta olivový olej a potieram, tak vyskúšam aj tento niekedy. Vďaka za recept (L)
ODPOVEDAŤ
kristína s. (nigina) ID 32120 (4.1.2010, 0:52)
No teda, aký jednoduchý a taký vydarený (clamp) (Y) super de luxe |:o) V jednoduchosti je krása. Ani ocot ani olej si nezabudla pripísať? No a ak bol taký dobrý, ako žravo vyzerá na fotečke, (čo teda asi bol, veď to píšeš), tak si idem skopčiť recept (Y)
P.S. Ty si vrch poprášila a už teda ništ? žiadne natieranie vodou ako ja robievam? Tá múka nezhorí?
Vďaka, Egreška usilovná (clamp) (clamp) (clamp) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Marta G. (Egreska) ID 53992, mimibazar.sk/egreska (4.1.2010, 9:01)
Ty čo si nemohla spat? |-) Nejde tam ani olej ani ocot ,ale ak si zvyknuta davat, tak daj,aj mna to pokušalo ale nakoniec som nedala.Ja chlieb nikdy nepotieram vodou,len poprašim mukou,zda sa mi tak lepší..aj krajšie vyzera ,tak rustikalne (H) vyskušaj a uvidiš,aj na druhy den bol ešte dobry,ale dnes uz len na hrianku alebo do vajička :-p papa
ODPOVEDAŤ
Martina P. (Mata406) ID 48300 (3.1.2010, 19:09)
to je receptík pre mňa Martuška - začiatočníka v pečení chlebíkov (L) (L) perfektne vyzerá (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Marta G. (Egreska) ID 53992, mimibazar.sk/egreska (3.1.2010, 19:22)
Dakujem Matka..ked som videla jedneho Kanadana ako ho robí,on ho sice nechal kysnut az 5 hodin a potom za par minut vybral neskutočne chrumkavy chlebik tak som neodolala..uz som piekla kadejake miešane chlebiky,rozne druhy muky a nakoniec mi doma povedali ze takyto im chuti najviac..no načo sa snažit ?? a bol dobry aj na druhy den..tak niekedy vyskušaj (L) (L)
ODPOVEDAŤ
maria z. (majsim) ID 57336 (3.1.2010, 15:02)
Pokúsim sa ho upiecť,vyzerá mňam (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Anna J. (Aldo) ID 47989, mimibazar.sk/aldo (3.1.2010, 14:16)
musí byť super chrumkavý, taký z pekárničky nikdy nebude. :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-)
ODPOVEDAŤ
Celkom: 36 (zobrazuje sa 21-36)<< predošlé 1, 2
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu