. .. .. .. .. .. .
. .

Pecena kacica - RECEPT 21741

Mirka S. (Mirikl) ID 43016
.
Oblasť: Nové M. nad Váhom
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 16.4.2008
Naposledy: 27.2.2023 7:47
Aktualizácia: 26.10.2022 19:14
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 140
RODINNÉ FOTOGRAFIE 2
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 2
NÁVODY 0

KURACIE MÄSO A HYDINA

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)


Pecena kacica


[ recept č. 21741 zo dňa  ]


POTREBNÉ PRÍSADY

kacka, med, sol, kmin, jablko

POSTUP PRÍPRAVY

Kačicu dobre umyjeme a povytŕhavame malé zvyšky pierok. Nasolíme a porascujeme. Na soli nešetrite a najlepšie bude, keď ju rukou pozatierate všade kam sa dá. Celé jabĺčko vsuňte do vnútra kačice. Nechajte ju odstáť 2 - 4 hodiny v chlade. Kačicu umiestnite do pekáča (my sme použili kovový, staré mamy odporúčajú hlinené), ktorý ale nesmie byť oveľa väčší ako samotný vták a uzavrime pekáč priliehajúcou pokrievkou... Vložte ho do rúry a pečte 5 hodín pri 125 °C. Rúru ani pekáč počas pečenia neotvárajte! Po tomto čase skúste vidličkou, či je mäsko mäkké. Koža môže byť ešte stále svetlá, ale mäsko by už malo byť hotové. Odlejte z pekáča prebytočný tuk. Otočte kačicu prsiami dole a potrite ju prichystaným medom rozpusteným v teplej vode. Zvýšte teplotu na 200 °C a pečte v odokrytom pekáči 10 minút. Potom kačicu opäť v pekáči pretočte, natrite medovou vodou a pečte na rovnakej teplote ešte 10-15 minút, pokým nemá koža želanú zlatohnedú farbu.
Pecena kacica | Barbie torta >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
jana m. (spaci12) ID 34671 (6.10.2010, 8:59)
dobry den, prosim vas preco sa do kacice dava jablko? dakujem za info jana
ODPOVEDAŤ
Michal C. (chazmo) ID 113210 (4.9.2010, 17:17)
super to bolo
ODPOVEDAŤ
Michal C. (chazmo) ID 113210 (4.9.2010, 17:16)
mnam
ODPOVEDAŤ
Ľubica B. (maruschka) ID 23233 (29.12.2009, 15:48)
ten med používam vždy aj ja..Je to fantastická chuť-taká slano-sladká... (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)A svokra zasa používa kmín..Takže dokopy by sme aj tvorili tento skvelý recept.. ^o) ^o) ^o) ^o) ^o) ^o)A dokonca sme svokre kúpili aj ten hlinený pekáč, takže to bude mňam-mňam... ;-) ;-) ;-)
ODPOVEDAŤ
Eva A. (Eviana) ID 114156 (29.12.2009, 14:55)
Kvôli čomu treba kačku porascovať? Pekávam kačku už celé roky, ale rascu som nepoužila nikdy a vždy bola famózna... takže je pre mňa záhadou, načo tá rasca?
Nezvyknem ani potierať medovou vodou a koža je vždy chutná zlatohnedá a chrumkavá.
ODPOVEDAŤ
Marta G. (Egreska) ID 53992, mimibazar.sk/egreska (29.12.2009, 19:35)
Evka,ja zase kačku robím uz dlho a často a vzdy davam rascu,bez nej by to nebolo ono.Ale je to asi sila zvyku..ak mate radi rascu tak vyskušaj s nou.. (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Jana P. (janie) ID 2934, mimibazar.sk/janie (29.12.2009, 19:40)
Ja tiež, posolím, ponatieram červenou paprikou a posypem rascou (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Mirka S. (Mirikl) ID 43016 (29.12.2009, 19:32)
Evka, neviem k comu rasca-tiez som kacku nerobila slano sladku.
Len som dnes piekla a tento recept som si nasla a nemala kam ulozit-tak som ho supla sem!!
Dakujem za komentar.
M.
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu