. .. .. .. .. .. .
. .

Krehké marcipánové kolieska so škoricovým okrajom - RECEPT 21609

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

VIANOČNÉ CUKROVINKY

ID 31604 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 15 návštěvníkov)


Krehké marcipánové kolieska so škoricovým okrajom


[ recept č. 21609 zo dňa  ]


Krehké marcipánové kolieska so škoricovým okrajom


POTREBNÉ PRÍSADY

200g masla * 80g marcipánovej masy * 1 struk vanilky * 60g práškového cukru * 1 malá zarovnaná lyžička sušenej citrónovej kôry * 200g polohrubej múky * 60g maizeny * 1 žĺtok * 3-4 balíčky škoricového cukru (ak nemáte radi škoricu, použite vanilkový cukor) * papier na pečenie * alobal

POSTUP PRÍPRAVY

Koláčiky, ktorým som dala prezývku "kreháčiky", lebo sú neskutočne jemnučké. Tieto kolieska sú ako stvorené na vianoce so svojou omamnou vôňou pravej vanilky, škorice a marcipánu, ale vynikajúco si na nich pochutnáte aj v hociktorý bežný deň - len tak pri kávičke.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

Maslo a marcipánovú masu posekáme na maličké kúsočky (čím menšie, tým lepšie) a v nádobe dôkladne rozmiešame. Zo začiatku miešajte polievkovou lyžicou, neskôr môžete použiť elektrický šľahač.
Rozmiešaná hmota by nemala mať v sebe žiadne hrudky marcipánu - tak ako vidno na obrázku...
Vanilkový struk pozdĺžne rozrežeme a dreň vyškrabeme priamo do maslovo-marcipánového krému, všetko spolu premiešame.
K hmote pridáme preosiaty práškový cukor a sušenú citrónovú kôru, opäť premiešame...
Preosiatu múku zmiešame s maizenou a postupne, po lyžiciach ju pridávame k maslovo-marcipánovej hmote.
Vznikne vám pekne tvarovateľné cestíčko, ktoré sformujeme na doske alebo papieri na pečenie do valčekov s priemerom asi 5cm.
Valčeky zabalíme do alobalu a necháme cez noc v chladničke.
Na druhý deň potrieme komplet celé valčeky rozšľahaným žĺtkom.
A hneď nato ich dôkladne vyváľame v škoricovom cukre.
Valčeky nakrájame ostrým nožom na kolieska s hrúbkou asi 1/2cm. Ukladáme ich na plech jemne potretý olejom. Pečieme približne 10-12min., ale treba ich sledovať!
Pozor: upečené kolieska dávame preč z plechu veľmi opatrne tenkou lopatkou, lebo tesne po upečení sú veľmi krehučké. Kolieska potom neskôr trochu spevnejú... Horúce kolieska prekladáme na mriežku, kde ich necháme celkom vychladnúť.


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Poľský zemiakový chlebík | Krehké marcipánové kolieska so škoricovým okrajom | Čerešne v marcipáne a čokoláde >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
eva t. (mimi1968) ID 114154 (13.12.2012, 17:43)
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Jana F. (funfalkova) ID 14554 (12.12.2012, 22:15)
Evička, tento recept je úžasný. Aj tento rok sa naň chystám, len mám jednu otázku. Minulý rok keď som ich piekla, sa mi roztiekli a neboli také pekné široké ako tvoje. :-@ Nevieš mi poradiť, kde som mohla urobiť chybu?? *-)
ODPOVEDAŤ
Eva K. (evekei) ID 31604 (13.12.2012, 11:51)
Ahoj Janka. Super, ze receptik mal u vas upech (Y) Roztiekli sa? To by mohlo byt zlou kvalitou masla podla mojho nazoru. Zasadne pouzivam len maslo znacky Liptov. Dalsou chybou by mohlo byt, ze pri spracovani cesta musi byt maslo uplne tuhe - vychladene. A tretiu vec, ktoru treba dodrzat je, aby cesto bolo riadne vytuhnute - ozaj treba nechat celu noc v chladnicke.
Tiez je dolezita aj kvalita marcipanu - ja kupujem marcipan v Rakusku. Urcite nedavaj ten, co je dostupny u nas znacky Dr. Oetker - ma minimalny obsah mandli a nizku termostabilitu -cize nevhodny na tepelne spracovanie. Dufam, ze sa vydaria, drzkam palce (L) (L) (L) A krasne sviatky prajem (banky) (andel)
ODPOVEDAŤ
Jana F. (funfalkova) ID 14554 (13.12.2012, 17:18)
Ahoj Evi, si poklad, ďakujem veľmi pekne za rady. Už aj viem, kde je problém. :-$ Maslo používame len rajo, takže to je ok. Aj cesto bolo celú noc v chladničke. Ale, problém bude s tým marcipánom. Použila som presne ten čo si napísala, od Dr. Oetkera. A robila som ich dvakrát, dvakrát s tým istým marcipánom a zakaždým sa roztiekli. Takže to bude určite tím. Len teraz rozmýšľam, či sa u nás vôbec predáva aj iný marcipán. Nevieš mi prosím poradiť?? (L)
ODPOVEDAŤ
Eva K. (evekei) ID 31604 (13.12.2012, 17:37)
Za malicko (L) (L) Co viem, tak u nas sa da kupit len ten nestastny Dr. Oetker. Jedine mozno na internete by sa dal kupit nejaky iny, ale to neviem, ci by tak rychlo dodali. Ale pozeraj, aby vyroba bola nemecka alebo rakuska, lebo oni fakt ten marcipan maju kvalitny. Ja uz som si zvykla skoro vsetko kupovat v Rakusku, lebo my mame vela veci smejdackych. :-( Snad nejaky lepsi zozenies (hello)
ODPOVEDAŤ
gabriela g. (gigia) ID 55468 (15.12.2011, 14:13)
Odskusane, vynikajuce (Y) (Y) (Y) Dakujem za receptik, pridavam k oblubenym (nielen) vianocnym (stromecek) (jezisek)
ODPOVEDAŤ
Eva K. (evekei) ID 31604 (15.12.2011, 14:35)
Gabi, to mam radooooost :-) :-) :-) U vas to musi teraz fantasticky vonat! ja sa akurat chystam na pecenie... Uz sa tesim! (L) (L) (L) (L) (andel)
ODPOVEDAŤ
Michaela Z. (mousie) ID 169181 (21.12.2010, 10:42)
aaa, uz ich idem piect, ale v recepte nie je napisane na kolko stupnov...pomooooc
ODPOVEDAŤ
Eva K. (evekei) ID 31604 (10.1.2011, 13:23)
fuuuha Miška, neviem ti veru povedať, ale myslím, že tak približne na 170 stupnch *-) *-) *-) Síce už píšem po funuse, ale tak snáď do budúcna... (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Mária P. (Mayka) ID 13577 (11.12.2010, 15:52)
(Y) uzasne to vyzera.
ODPOVEDAŤ
Eva K. (evekei) ID 31604 (11.12.2010, 20:20)
ďakujem Majka a aj tak chutia (L) (L) (L) (stromecek)
ODPOVEDAŤ
hana h. (hankazk) ID 90615 (11.12.2010, 15:41)
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Eva K. (evekei) ID 31604 (11.12.2010, 20:20)
(L) (L) (L) (kolednici) (banky) (andel)
ODPOVEDAŤ
Nikola O. (astaroth) ID 129939 (28.12.2009, 21:14)
Vyzerá to krásne, skoro ako nejaká zvláštna prírodná dekorácia :-)
Napichla by som ich na háčiky a povešala na stromček (banky) (clamp)
Super, netradičné
ODPOVEDAŤ
Eva K. (evekei) ID 31604 (28.12.2009, 22:23)
xixi - prírodná dekorácia :-) :-) :-) ďakujem za pochvalu (L) (L) (L) a na stromčeku by to mohlo byť veruže peknučké a aj voňavučké, len oni sú tie kolieska trošku krehkejšie ako obyčajné koláčiky, tak neviem, či by to vydržalo :-) :-) (hello)
ODPOVEDAŤ
katarína b. (rommy) ID 10755, mimibazar.sk/rommy (5.12.2010, 20:28)
evka, a na kolko stupnov ich mam piect?dakujem.k.
ODPOVEDAŤ
martina p. (mauka) ID 8602, mimibazar.sk/mauka (25.12.2009, 10:17)
dalsia uuuzasna dobrotka..... (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)marcipan a skorica to je moje,takze s tymto receptikom mas u mna vyhraaano (clamp) (clamp) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) (Y) (Y) (Y) (L) (zajic) (zajic)
ODPOVEDAŤ
Eva K. (evekei) ID 31604 (25.12.2009, 12:49)
vďaka Mati, je to tak -škorica s marcipánom je úžasná kombinácia a k tomu tá pravá vanilka, no mala som problém, aby som nezjedla to cesto pri príprave, tak to krásne voňalo (smich) (smich) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Lubica L. (lubica007) ID 19881 (24.12.2009, 10:55)
Evicka,kde si bola doteraz???????
Tak dobrota........mnam,mnam,mna (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Eva K. (evekei) ID 31604 (24.12.2009, 15:35)
vďaka Ľubka, to vieš, bola som pred vianocami v časovej tiesni ;-) ;-) tak aspoň ako inšpirácia na budúce vianoce... (L) (L) (L) (banky) (andel)
ODPOVEDAŤ
Eva H. (Evitchka) ID 26145 (23.12.2009, 23:03)
(clamp) (clamp) Evinka, toto ma teda dostalo! urcite ich urobim, medzi sviatkami, lebo teraz uz akosi nestiiiham ;-) vyzeraju bombovo, akurat som rozmyslala co vyrobim z marcipanovej masy ktoru mam kupenu a ani za svet si neviem spomenut, ake som s nou mala plany :-D receptik mi prisiel teda ako na zavolanie (ved inak ako vsetky tvoje pochutky, ci uz sladke alebo slane) vianocna atmosfera z tvojej krasnej foto len tak sala (andel) (andel) (stromecek) (stromecek) (stromecek) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Eva K. (evekei) ID 31604 (23.12.2009, 23:13)
Evička, tak tieto moje kreháčiky ťa dostali ?? :-) :-) A to som si myslela, že aké obyčajné koláčiky - čo tu koho môže na nich zaujať? ;-) ďakujem za pochvalu a teším sa, že som ťa takto inšpirovala... (hello) (K) (K) (K) (stromecek) (stromecek) (stromecek)
ODPOVEDAŤ
beata l. (kjhgf) ID 118277 (23.12.2009, 22:14)
A to už som myslela,že mojich 16 druhov na tieto (stromecek) je konečná, ale asi nie toto musím urobiť (silvestr) (silvestr2) (silvestr2) (silvestr)
ODPOVEDAŤ
Eva K. (evekei) ID 31604 (23.12.2009, 23:10)
Beátka, ty si iný macher že 16 druhov :-o :-o :-o a to si všetko sama -samučká bez pomoci popiekla??? (*) (*) (*) Mňa by už slušne povedané vykotilo ;-) ;-) Ale som veľmi rada, že ťa môj receptík oslovil, krásne sviatky želám (L) (L) (kolednici) (jezisek) (darecek)
ODPOVEDAŤ
beata l. (kjhgf) ID 118277 (24.12.2009, 11:04)
Ale kdeže sama za výdatnej pomoci 5ročného a už aj 18 mesačného syna s ktorým som sa musela naťahovať vždy keď som potrebovala valček na cesto a pod. štolu sme už načali je božská. Krásne sviatky aj tebe. (andel) (andel) (andel)
ODPOVEDAŤ
Eva K. (evekei) ID 31604 (25.12.2009, 9:08)
:-) to ma moc, moc teší, že vám štólička chutila (L) (L) (L) a pozdravujem malých pomocníčkov (L) (L) (hello)
ODPOVEDAŤ
Adriana S. (adrika280) ID 34442 (23.12.2009, 21:58)
Evkaaaaaa, co mi to tu robiiiiiiiiiis? Same fajnotky. dalsi uzasny receptik. A len slintam a slintam :) Toto musim urcite vyskusat. Hadam medzi sviatkami sa mi to podari (Y)
ODPOVEDAŤ
Eva K. (evekei) ID 31604 (23.12.2009, 23:06)
chichi :-) :-) :-) Adrianka, ty mi máš v tomto čo hovoriť - ty nad ktorej receptíkmi len slastne pregĺgam a doslova sa kochám nad tvojimi kulinárskymi skvostami |:o) |:o) |:o) Budem rada Aďka, keď vyskúšaš tieto moje kolieska...ďakujem za milý komentík (L) (L) (L) (banky) (andel)
ODPOVEDAŤ
Martina P. (Mata406) ID 48300 (23.12.2009, 21:55)
jeeej Evka - tie sú bombové - (clamp) (clamp) (clamp) ja robievam podobné marcipánky s vanilkovým okrajom / so škoricou som ešte neskúšala - asi preto, že som vanilkomaniak ;-) ;-)/ .. mňamky, - krásne vyzerajú |:o) |:o) |:o) |:o)
ODPOVEDAŤ
Eva K. (evekei) ID 31604 (23.12.2009, 23:03)
vďaka Martinka (L) (L) (L) to je náhodička, tak ty robievaš tiež tieto koláčiky?? :-$ :-$ tak tieto škoricové ti tiež isto budú chutiť :-p a aj som tiež vanilkomaniak ;-) ;-) tá vôňa pravej vanilky je prosto neskutočnááá!!! Martinka, prajem príjemné prežitie vianočných sviatkov (hello) (hello) (andel)
ODPOVEDAŤ
Darina B. (danda3) ID 104195 (23.12.2009, 21:07)
(clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Eva K. (evekei) ID 31604 (23.12.2009, 21:17)
(L) (L) (L) (andel)
ODPOVEDAŤ
andrea o. (hillary) ID 61659 (23.12.2009, 21:05)
Evka ako píšeš priam stvorené na Vianoce (stromecek) no u nás mám marcipán rada iba ja ale aspoň sa nemusím na budúce Vianoce deliť ;-) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Eva K. (evekei) ID 31604 (23.12.2009, 21:17)
ďakujem Andrejka (L) (L) u nás majú marcipán radi temer všetci, temer preto, lebo môj (cinky) ho má samozrejme rád iba v kombinácii s čokoládou alebo nugátom ;-) ;-) ;-) inakšia kombinácia sa nezlučuje s jeho chuťami :-p A presne ako vravíš - nemusím sa s ním aspoň deliť (tudledudle) i keď ostatná rodinka si na ňom rada pochutná...Andrejka, prajem ti krásne vianoce, hlavne veľa pohody a spokojnosti v kruhu tých najbližších (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (23.12.2009, 20:39)
(Y) Evicka,toto vyzera nebezpecne dobre (clamp) sikovnica. Krasne sviatky celej rodinke (L)
ODPOVEDAŤ
Eva K. (evekei) ID 31604 (23.12.2009, 20:53)
Ďakujem krásne Janíček (L) (L) (L) aj ja ti prajem touto cestou nááádherné požehnané a pokojné vianočné sviatky (andel) (stromecek) (hello)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu