jana j. (Janushinka) ID 30839 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 20 návštěvníkov)
Chutný zdravý chlebík
[ recept č. 21558 zo dňa 22.12.2009 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
420ml vlažnej vody, 1 ČL mletej rasce, 2 vrchovaté ČL soli, 1 vrchovatá ČL cukru, 1 vrchovatá PL octu, 2 vrchovaté PL oleja (naj je olivový), 440g hladkej múky(ja som dala špeciál), 160g celozrnej múky, 20g jemných ovsených vločiek, 1/2 kocky čerstvého droždia alebo 2 ČL sušeného droždia a semienka podľa chuti
POSTUP PRÍPRAVY
Tento recept je skôr možno na inšpiráciu, veď možno ho aj poznáte. Pre mňa je to môj druhý chlieb v živote a je fakt dobrý, krásny nadýchaný, jemný ako pavučinka... tak ho tu dávam... ak by ste sa chceli náhodou inšpirovať... :-) Kto má pekáreň, tak isto vie postup, najprv dať tekuté prísady, potom sypké a dať piecť. Ja som dala čerstvé droždie, tak sa mi zdá, že je lepšie... uvidíme neskôr, keď vyskúšam viac receptov či je to fakt tak.. no a piekla som na rýchlom programe. Dobrú chuť ,-) |
Celkom: 23 (zobrazuje sa 1-20) | 1, 2 ďalšie >> |
 | lubka s. (droby) ID 30269 (7.4.2010, 23:11) |
Musim pochvalit prave som ho dopiekla a je to najlepsi chlebik aky sa mi podaril konecne velky chleba co nam snad vydrzi aj na ranajky len som zamenila pomer 480 celozrnna muka stredna, 120 hladka biela. a namiesto vlociek som dala psenicne klicky, tie pridavam do kazdeho chlebika, tak to mame radi a ocot pouzivam balsamikovy dakujeeem za recept urcite budem opakovat  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | jana j. (Janushinka) ID 30839 (9.4.2010, 10:06) |
ďakujem veľmi pekne!  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Eva S. (uzjeto) ID 140159 (6.3.2010, 19:07) |
tak dnes som upiekla tento chlebík, môžem povedať, že sa vydaril, ale podľa obrázku, ktorý je priložený ešte stále nie je taký nadýchaný. Rozmýšľala som, že ten pocit lepkavosti je z múky, lebo asi som dala aj v predchádzajúcich chlebíkoch zlú múku. Mám doma hladkú špeciál OO. Dnes som dávala ingrediencie podľa návodu, ale do tej mojej potvorskej hladkej som pridala 150 g polohrubej a tuším to pomohlo. Skúsim ešte, či by nestačila obyčajná hladká. Mám problém s tým, že na balíčkoch často nepíšu označenie múky (napr. T605 a pod.). Inak manžel hovorí, že je celkom fajn, ale myslím, že ešte to nie je ono, ale nádej zomiera posledná. Inak ďakujem za receptík, budem ho robievať. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | jana j. (Janushinka) ID 30839 (6.3.2010, 22:52) |
uf, no tak už fakt neviem... ja som myslím práve že čítala, že hladká múka robí chlieb takým nadýchaným, nie hutným... a toto foto bolo robené, keď som dala obyčajnú hladkú múku špeciál.. čiže to 00... a ešte ma napadlo, ja používam pekárenske droždie, teda také na váhu čo dostať v pekárni u nás...ale tým to asi tiež nebude.. čiže si myslím, že jedine buď múka alebo čosi s pekárňou.. ale asi najskôr múka, lebo každý výrobca ju má inú.. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  |  | Veronika G. (veronika45) ID 20591 (6.3.2010, 22:58) |
ak sa mozem zastarat a nenahnevate sa, ale pokial ide o drozsie, tak sa mi stane ze ista znacka mi nikdy tak krasne nenarasitie a ked pouzijem tu modru kocku drozdia vzdy je nadherne.... nemyslim ze to je v muke.... skuste inu znacku kvasnic.... inac taka pl studenej vody tiez pomoze prekyprit ale to skor piskotove a ine cesta.... |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| |  | jana j. (Janushinka) ID 30839 (6.3.2010, 23:02) |
tak predsa to môže byť aj droždím..teda asi... jasné, že sa nehneváme, každá dobrá rada pomôže.. ja práve preto najradšej používam to naše z pekárne, sa mi zdá byť oveľa lepšie ako kúpené, síce kratšie vydrží, ale lepšie "pracuje"... |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| | |  |  | Veronika G. (veronika45) ID 20591 (6.3.2010, 23:17) |
ja ked poslem manzela do obchodu na drozdie tak kupi ake chyti , no a to potom kysne kolac aj hodinu a neni to az take ako to lepsie co si kupujem ja... to je nakysnute do pol hodiny a krasne narastie cesto z toho lanejsieho nenakysne tak a ani ten kolac neni tak krasne nadychany... neni to sice o pekarnicke.... tu nenmam ale je to tiez o kysnuti tak asi to bude drozdie.... |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Eva S. (uzjeto) ID 140159 (5.3.2010, 20:00) |
tento chlebék vypadá úžasne. Už som robila niekoľko receptov, ale nikdy nemám chlebík takýto nadýchaný. Je prepečený, kôrka je chutná, je vykysnutý, ale stále mám pocit, že striedka je taká akási akoby lepkavá. Je vzdušná, ale nie je taká páperková. Viete mi poradiť, kde by mohla byť chyba? |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | jana j. (Janushinka) ID 30839 (5.3.2010, 20:16) |
Ahoj, rada by som poradila, ale neviem veľmi ja mám pekáreň len pár mesiacov a chlebík bol taký ako opisuješ len vtedy keď som mala pocit, že nebol dobre vymiesený, alebo keď tam bolo veľa celozrnnej alebo takej nejakej múky... ale to sa stalo fakt len pár krát... väčšinou je je taký fajný ľahúčky, ako tento napr. a možno je to aj pekárňou... kto vie.. možno bude niekto vedieť lepšie poradiť.... a ozaj, skúšali ste aj tento recept a tiež nebol chlebík podľa predstáv? |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Saša F. (drobcek28) ID 131432 (5.2.2010, 16:54) |
chlebík je vynikajúci....minulý týždeň som ho piekla a mal veľký úspech....  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Ivana D. (IvkaPO) ID 86455 (19.1.2010, 21:44) |
Hotovo, nadávkované a uvidíme, čo z toho bude ráno Ale podľa ingrediencií vyzerá veeeeľmi chutne  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | jana j. (Janushinka) ID 30839 (19.1.2010, 21:58) |
veruže je tak dúfam, že pekárnička nesklame a dobre si urobí svojo robotu  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Miroslava B. (mimuš24) ID 107811 (19.1.2010, 16:54) |
Rýchly program je super rapid? Ďakujem |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | jana j. (Janushinka) ID 30839 (19.1.2010, 18:46) |
Ahoj, na mojej pekárničke je to BAKE RAPID, trvá 1hod.55min, ale ja dávam najtmavšiu kôrku, tak potom výsledný čas je 2hod...... ale ak máš kratší čas, tak by som to už asi neskúšala, aby stihol chlebík poriadne vykysnúť..... |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Slavka H. (Archaa) ID 84161 (19.1.2010, 16:33) |
Jani dnes som piekla tvoj uzasny chlebik a prikladam ho do svojho chleboveho repertoaru .Budem piect castejsie.Dakujem za skvely receptik  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | jana j. (Janushinka) ID 30839 (19.1.2010, 18:43) |
ďakujem Slávka som veľmi rada, že aj u vás sa už vyskúšal a že chutil, pekný večer  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Martina R. (ozi) ID 78781, mimibazar.sk/ozi (12.1.2010, 9:30) |
Janka, tak som ho zase piekla , skúšala som iný, ale tento je fakt naj /aspoň pre nás/ . Teraz som dala pomer hl. m- 330 a celzr. m 270 a bol super. Musela som ho piecť na základnom programe a vyliezal mi z pekárničky, tak som ho musela kysnutie skôr vypnúť a dať len samotné pečenie / asi o pol hodinku som to skrátila/ , takže dám nabudúce asi menej droždia, ale bol famózny nadýchaný . A dala som teda citrón podľa Katarínky a nemala som jemné vločky, iba obyčajné, a vôbec nebol rozdiel.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | jana j. (Janushinka) ID 30839 (12.1.2010, 10:08) |
super veľmi ma teší, že sa u vás teší takému úspechu  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Monika V. (1.Balance) ID 120696 (11.1.2010, 22:55) |
Ja len nechapem ako dam vrchovatu lyzicu oleja a octu  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | jana j. (Janushinka) ID 30839 (11.1.2010, 23:07) |
to bolo myslené len že plnú... to moje vysvetľovanie a popis je trochu divný nabudúce sa posnažím jasnejšie písať  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Anna J. (Aldo) ID 47989, mimibazar.sk/aldo (10.1.2010, 9:48) |
vyzerá výborne!!!  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | jana j. (Janushinka) ID 30839 (10.1.2010, 10:04) |
ďakujem a veď vyskúšaj, možno bude chutiť aj vám  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  |  | Anna J. (Aldo) ID 47989, mimibazar.sk/aldo (10.1.2010, 17:10) |
veď jasné že vyskúšam, len sa mi včera minulo droždie, a ja sušené nerada... |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Olga F. (honda) ID 29673 (9.1.2010, 19:51) |
tak milé pekárky,ja som tento chlebík piekla dnes a je nemala som ovsené vločky,tak som namiesto nich dala dve lyžice sušenej zemiakovej kaše a dala som si do pekárne cesto iba vyrobit-program príprava cesta. Potom som vytvarovala bochník,nechala som ho ešte na plechu podkysnút asi pol hod. a piekla na papieri na pečenie. Piekla som ho celkovo asi 4O min.,sledovala som rúru,ale všetko stálo za to,lebo je úžasný a aj tá sušená zemiaková kaša má v tom opodstatnenie. Ja už varené zemiaky nepoužívam,zvykla som si na tú sušenú kašu a je fakt výborná aj do iných zemiakových chlebov.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | jana j. (Janushinka) ID 30839 (9.1.2010, 20:33) |
super Oľga, to ma veľmi teší, že sa ti takto podaril ja som sa ho bála vyskúšať na plechu, tak ďakujem za postup, aspoň je to už overené, že sa vydarí aj takto a tiež výborný nápad s tou kašou môžem sa spýtať, to ju dostanem bežne v potravinách? |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  | Olga F. (honda) ID 29673 (10.1.2010, 9:29) |
ja túto zemiakovú kašu v prášku kupukem v kauflande,stojí pár centov a je v 100 g balení. Určite ju bežne dostať aj v iných obchodoch,len ani ja som nebola na ňu zvyknutá a ani som ju nikdy nekupovala,ale do chleba a do bosniakov ju dávam bežne a je to fakt pomoc,lebo odpadá varenie zemiakov. Tak vyskúšaj a daj vedieť,či si ju pozháňala.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| |  | jana j. (Janushinka) ID 30839 (10.1.2010, 10:03) |
ďakujem, keď najbližšie pôjdem, tak ju pozriem.... ani by nenapadlo, že čosi také je, ale tak doteraz som sa o pečenie chleba ani vôbec nezaujímala...  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | katarina s. (bara1) ID 76550 (8.1.2010, 17:33) |
tento chlebík je vynikajúci,iný už nepečiem namiesto octu pridávam citrónovú šťavu  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | jana j. (Janushinka) ID 30839 (8.1.2010, 19:20) |
jej, ďakujem a vidíš, dobrý nápad s tým citrónom aj ja nabudúce vyskúšam  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Saša F. (drobcek28) ID 131432 (8.1.2010, 15:20) |
Vyzerá super, tiež mám pekárničku oc vianoc a teraz som sa prihlásila na mimibazár a zháňam receptíky, tak ďakujem pekne, určite vyskúšam  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | jana j. (Janushinka) ID 30839 (8.1.2010, 19:19) |
a ešte lepšie chutí, určite vyskúšaj, u nás jednoznačne vedie tak nech sa vydarí a aj chutí  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Zdenka H. (Zdenka55) ID 24381 (8.1.2010, 7:47) |
Janka, a akú máš pekárničku? Si s ňou spokojná? Ďakujem |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | jana j. (Janushinka) ID 30839 (8.1.2010, 10:33) |
Ahoj, ja mám panasonic sd 255, a zatiaľ teda maximálna spokojnosť možno by som niekedy privítala, keby že je trošku väčšia(max je 600g múky), ale takto máme aspoň vždy čerstvý chlebík... chlebík sa zatiaľ vždy vydaril, kysnuté cesto vie tiež pekne vymiešať, a to používam zatiaľ vždy len ten kratší program(2hod).. takže určite spokojnosť.. zatiaľ pečieme asi každý druhý deň, tak uvidím do kedy nám to vydrží  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Daniela H. (kikahu) ID 85238 (6.1.2010, 16:57) |
Ahoj Janka, dnes som piekla chlebík podľa tvojho receptu, len som nemala ovsené vločky, tak som dala o to viac celozrnnej múky. ˇˇCakala som s napätím na výsledok, lebo to bol môj úplne prvý chlebík v živote, pekárničku som dostala teraz na Vianoce. Chlebík sa krásne vydaril, je ukážkový. ale je trošku viac slaný, asi som to prehnala so soľou... ). A pekárnička ešte nie je "vypečená", tak má trošku pachuť, aj ked som ju mala najprv spustenú naprázdno, ako je to odporúčané v návode. Ale teším sa na dalšie pečenie, chcem pekáreň využiť maximálne. Ahojky a ˇˇdakujem za super receptík.... |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | jana j. (Janushinka) ID 30839 (6.1.2010, 17:13) |
Ahoj Dani, tak to ma teší, že si si vybrala môj receptík na prvý chlebík a ešte som radšej, že sa ti aj pekne vydaril a s tou soľou, to ja také diskutabilné, každý má ináč veľkú lyžičku... tak snáď nabudúce bude úplne podľa predstáv a veru, pekárnička je super vec, my sme ju kúpili pred vianocami, ale namôjveru, asi každý druhý deň zatiaľ ide ale čo už, keď je to taká super pomocníčka tak pekný deň ešte  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Martina R. (ozi) ID 78781, mimibazar.sk/ozi (4.1.2010, 18:20) |
Dnes som ho opäť robila, taký je úžasný . Dala som 400 hl.m. a 200 celozrnnej a bol výborný. Ale robila som ho na základnom programe. Nabudúce skúsim ešte 350 a 250, tak som zvedavá. Potom dám vedieť  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | jana j. (Janushinka) ID 30839 (4.1.2010, 20:22) |
tak to si už skoro ako ja ale ja som si dala teraz od neho na chvíľku pauzu, skúšam iné recepty, ale veru, tento zatiaľ vyhráva a jasné, daj vedieť ako dopadne taký pomer, sa potom inšpirujem síce ja tiež postupne zvyšujem pomer celozrnnej múky, ale len jemne, nech rodinka nie je veľmi šokovaná  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Darina R. (dadulka19) ID 8655, mimibazar.sk/dadulka19 (3.1.2010, 19:51) |
vyzerá super ,vyskúšam a dám vedieť,ako sa podaril  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | jana j. (Janushinka) ID 30839 (3.1.2010, 20:00) |
a ešte lepšie chutí ako vyzerá teda aspoň nám určite tak nech sa Vám vydarí a potom môžete informovať, či aj aspoň trošku chutil pekný večer Darinka  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  |  | Darina R. (dadulka19) ID 8655, mimibazar.sk/dadulka19 (5.1.2010, 16:55) |
Janka,tak chlebík som doobeda upiekla(ale len z polovičnej dávky,lebo som sa bála,že mi pri kysnutí utečie z pekárničky,keďže mám menšiu DP)a práve ochutnala.Je fakt vynikajúci .Nabudúce spravím už z celej dávky,lebo má "normálnu"veľkosť aj do mojej pekárničky .Ďakujem za receptík  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| |  | jana j. (Janushinka) ID 30839 (5.1.2010, 21:51) |
super, tak predsa si vyskúšala a jasné, neboj sa, on nie je zas až taký veľký, má cca kilo.. ja ani menší nerobím, lebo u nás sa to neoplatí, všetko čo neutečie sa zje  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Martina R. (ozi) ID 78781, mimibazar.sk/ozi (29.12.2009, 18:22) |
Tak práve som ho dopiekla, je to asi ten najlepší celozrnný chlebík, ktorý som robila fakt super, ďakujem za receptík  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | jana j. (Janushinka) ID 30839 (29.12.2009, 18:56) |
jéj, Martina, ďakujem až sa červenám ale ja si tiež nemôžem pomôcť, mne veľmi chutí... a dnes som opäť robila dnes som dala okrem iného aj plátky sušeného cesnaku, asi za lyžicu a len tak jemne je to cítiť, no fajnotka je to moja mamka vraví, že ona to je ako koláč, ani nič k nemu nepotrebuje, lebo jej tiaž tak chutí tak pekný večer a pochutnajte si  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  | Martina R. (ozi) ID 78781, mimibazar.sk/ozi (29.12.2009, 19:18) |
Dík, už je skoro celý zjedený, aj mužovi veľmi chutil  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| |  | jana j. (Janushinka) ID 30839 (29.12.2009, 21:19) |
hehe, super, som rada, že má taký úsmech aj u  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Erika O. (erika10) ID 40452, mimibazar.sk/erika10 (28.12.2009, 8:33) |
No, tak sa idem pochváliť s výsledkom aj ja... Všetko som dala podľa receptu, kvasnice som dala čerstvé... Chlebík najskôr kráásne nakysol, no potom sľasol a tak sa aj upiekol... Vôbec ho nemám taký nadýchaný, skôr naopak... Neviem čím to môže byť ... |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | jana j. (Janushinka) ID 30839 (28.12.2009, 10:17) |
och, Erika, to ma mrzí ja som ho robila zatiaľ 3x a stále vyšiel takýto pekný nadýchaný... dokonca včera som na neho zabudla a ostal v pekárničke po upečení ešte viac ako 2hod a nič sa mu nestalo... s pekárňou zatiaľ nemám veľa skúseností, tak ti možno niekto iný poradí... mňa len napadlo, že možno to trebalo dlhšie miesiť alebo bol problém v kvasniciach... lebo keď už raz nakysol, tak nechápem prečo potom spľasol.... to sa mi ešte nikdy nestalo so žiadnym kysnutým cestom... tak fakt neviem...  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Celkom: 23 (zobrazuje sa 1-20) | 1, 2 ďalšie >> |