. .. .. .. .. .. .
. .

Najlepšie medovníčky - RECEPT 21344

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

VIANOČNÉ CUKROVINKY

ID 87892 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov)


Najlepšie medovníčky


[ recept č. 21344 zo dňa  ]


Najlepšie medovníčky


POTREBNÉ PRÍSADY

1 kg hladkej múky T650, 200 g palmarín, 4ks celé vajíčka, 400 g práškového cukru, 300 g medu, 2 čl sody bikarbony, 1-2 čl mletej škorice, 1-2 čl mletých klinčekov

POSTUP PRÍPRAVY

Cesto si pripravíme 2-3 dni vopred. Palmarín rozpustíme, múku s ml. klinčekami, škoricou a sodou bicarbonou aspon 2x preosejeme. Aj práškový cukor preosejeme. Do väčšej nádoby rozbijeme vajíčka, pridáme preosiaty cukor, med a vymiešame najlepšie vareškou. Posupne pridávame vychladnutý- ale ešte tekutý palmarin striedavo s preosiatou múkou. Vypacujeme cesto. Bude dosť lepkavé- miesiť aspon 10 minút kým sa cesto nebude odlepovať od nádoby. Ked je cesto vypracované jemne ho poprášime múkou a odložíme v uzatvárateľnej nádobe do chladničky. Každý den cesto vyberieme a na jemne múkou poprášenej doske premiesime. Po 2-3 dnoch cesto vyberieme, na pomúčenej doske rozvaľkáme a vykrajujeme rôzne tvary. Dáme na plech vystlaný papierom na pečenie a upečieme. Ja pečiem v teplovzdušnej rúre pri teplote 170-180 °C 5-6 minút. Ked sú upečené vyberieme ich z rúry a ešte horúce na plechu ich potrieme rozšlahaným vajíčkom- ja ich potieram štetcom na maľovanie-samozrejme novým!! a sú potom nádherne lesklé. Necháme vychladnúť a dáme do uzatvárateľných nádob. Ja ich zdobím tak o 3 dni od upečenia. Sú jemnučké a výbornééé.
<< Marokánky krásně měkoučké | Najlepšie medovníčky | Orechové šuhajdy >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Monika T. (monka191) ID 302447 (30.11.2014, 18:48)
Dobrý deň,
veľmi pekná práca. Zapojte sa sa do Vianočnej súťaže o najkrajší medovníček a vyhrať fantastický mobilný telefón SONY XPERIA M, kávovar TCHIBO a 16GB SD karty...Fotografiu môžete nahrať už teraz na stránke http://www.talentagent.sk/sutaz4.php
ODPOVEDAŤ
Darina B. (danda3) ID 104195 (16.12.2009, 22:31)
(clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
alena k. (pajo) ID 9224 (16.12.2009, 12:40)
(Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu