. .. .. .. .. .. .
. .

Nocľažníky - duté vykrajované koláčiky - RECEPT 21311

Iveta S. (yvett) ID 11052
.
Oblasť: Senica
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 3.2.2007
Naposledy: 22.6.2021 16:37
Aktualizácia: 3.7.2011 20:07
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 22
RODINNÉ FOTOGRAFIE 69
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 146
NÁVODY 0

CUKROVINKY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)


Nocľažníky - duté vykrajované koláčiky


[ recept č. 21311 zo dňa  ]


Nocľažníky - duté vykrajované koláčiky


POTREBNÉ PRÍSADY

5 žĺtkov, 45 dkg práškového cukru, 8 dkg hladkej múky špeciál, 1 lyžička salajky

POSTUP PRÍPRAVY

Tak tento receptík som najskôr objavila na internete, tam sa volal Duša a neskôr, keď som kúpila Salajku, tak na jej obale sa volal Nocľažníky. Rozdiel medzi nimi bol len vo výbere múky, v jednom bola hladká a v druhom polohrubá. Vybrala som si tú hladkú múku.

Vymiešame žĺtky s 25 dkg práš. cukru a salajkou- Jelenia soľ, necháme aspoň 12 hodín stáť. Teda najlepšie cez noc. Ja som zarobila večer a piekla až na druhý deň na večer. Potom pridáme zvyšný cukor a múku, naberie to konzistenciu cesta na vaľkanie. Vyvaľkáme medzi dvoma fóliami na 0,5 cm a vykrajujeme rôzne tvary - najlepšie čo najmenej členité, teda napr. srdiečka. Pečieme v mierne vyhriatej rúre do bleda, na papieri na pečenie. Ja som piekla na 180 C. Pečie sa to dosť rýchlo, koláčiky napuchnú a vo vnútri ostanú duté. A pre tých čo nemajú skúsenosť so salajkou - je to silná aróma pri zarábaní a aj pri pečení, ale po upečení už nič necítiť.

Moja skúsenosť - vykrajovať radšej menšie tvary - najviac sa mi osvedčila tá malá kvetinka. Prvé som mala dosť vysoké, potom som vaľkala cesto radšej na menšiu hrúbku.
Neviem prečo, ale zopár sa mi "roztieklo" - teda vlastne nemali tak pekný tvar ako by mali mať - možno sa nemá hneď otvárať rúra - neviem, praxou sa naučím. Ale nevadí, aspoň mali rodinní príslušníci čo "koštovať".
<< Smotanové venčeky a hviezdičky | Nocľažníky - duté vykrajované koláčiky | Punčové rohlíčky >>
nahlásiť
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Anonymní uživatel (Zrušený účet) ID 102843 (15.12.2009, 20:24)
(banky) (andel) (stromecek) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Iveta S. (yvett) ID 11052 (16.12.2009, 9:44)
(vanoce) (vanoce) (vanoce)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Janka T. (esmae) ID 47720 (15.12.2009, 11:16)
Ivet, pamatam, ako to robievala uz moja prastarka. Len oni to volali amoniove keksiky :-) ako (X) som ich milovala (jezisek)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Iveta S. (yvett) ID 11052 (15.12.2009, 12:49)
aj moja mamka voľakedy také podobné robievala (F)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Lubica L. (lubica007) ID 19881 (15.12.2009, 10:30)
cosi take tu je http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=9303
my to robime uz dlho,je to vdacne pecivo,je toho vela.Ale je to hrozne sladke na moj vkus (H) (H) (H)
Ja mam skusenost,ze ked je onieco hrubsie cesto,tak ked to pri peceni podskoci ta horna cast sa akokeby zosunie ked su velke tvary a zosmykne sa.
Alebo .............podla nasich bytoviek,ked je kryva podlaha,kryvy je aj sporak a vtedy sa to vie vysunut ;-)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Iveta S. (yvett) ID 11052 (15.12.2009, 12:52)
je to vlastne na ten istý spôsob, nevšimla som si, že tu už taký nejaký receptík je ;-), inak ďakujem za rady, budem sa ich pridŕžať, sú ozaj sladšie, ale zasa duté, takže sa to akoby vyrovná
ODPOVEDAŤnahlásiť
Reklama | Podmienky pre používanie služby Mimibazar | Desatoro | Logo Overený obchodník | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Osobné údaje | Kontakt
Jednotné kontaktné miesta / Single Points of Contact | Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky používania služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Cookies | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra | Povinne zverejňované informácie

© 2001–2025 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s.
se sídlem náměstí Marie Schmolkové 3493/1, 100 00 Praha 10, IČO: 02346826, zapsaná v OR, sp.zn. B 19490 a dodávatelia obsahu