. .. .. .. .. .. .
. .

Orechové žemličky - RECEPT 20704

andrea o. (hillary) ID 61659
.
Oblasť: Vrútky
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 2.10.2008
Naposledy: 26.6.2015 18:18
Aktualizácia: 20.6.2011 23:12
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 7
RODINNÉ FOTOGRAFIE 113
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 98
NÁVODY 0

MÚČNIKY, POHÁRE

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)


Orechové žemličky


[ recept č. 20704 zo dňa  ]


Orechové žemličky


POTREBNÉ PRÍSADY

140g hladkej múky, 0,5 balíčka suš. droždia, 2 PL cukru, 1 ČL vanilkového cukru, štipka soli, 30g mletých (sekaných ) orechov, 50 ml sladkej smotany, 50ml mlieka, 25 g rozpusteného masla, vajíčko a mlieko na potretie žemličiek

POSTUP PRÍPRAVY

Môj orechový maratón sa končí... ale asi len pre dnešok :-)))

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

S uvedených surovín si vymiesime jemné cestíčko, necháme 40- 50 min.kysnúť (alebo podľa pohľadu na cestíčko). Potom cesto premiešame a rozdelíme na štyri rovnaké žemličky ktoré dáme na plech s papierom na pečenie. Teraz nadišiel čas zapnúť rúru na 190-200 stupňov (zatiaľ nám žemličky podkysnú). Žemličky pred pečením potrieme s rozšľahaným vajíčkom s mliekom a dáme piecť cca na 20 min (zabudla som sledovať tak musíte sami zbystriť pozornosť) Sú jemné a véééľmi chutné prajem dobrú chuť: :-)


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Voňavé vlašské oriešky | Orechové žemličky | Medovníkový likér >>
nahlásiť
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Ivana H. (aivanka) ID 67942 (3.12.2009, 7:11)
Ahoj Andrea,
tak tieto žemličky nemajú chybu. Včera som ich spravila a musela som môjmu vyhrážať, že keď ich chce všetky zjesť, tak nebude mať na dnes. Tak si dal povedať a rýchlo som to odložila, lebo by to všetko (zajic)
Inak ja som ich nechala aj s miešaním kysnúť len nejakých 40 minút v pekárničke a potom som z nich hneď spravila žemličky a kým som si dokončila iné dobroty, tak mi krásne narástli.
A ak to niekto chce vyskúšať, odporúčam hneď z dvojitej dávky, to som mala takých 10 žemličiek, na celom plechu (Y)
ODPOVEDAŤnahlásiť
andrea o. (hillary) ID 61659 (3.12.2009, 20:34)
Ivanka som veľmi rada že vám chutia (radost)
Keď som ich ja robila tak som na ne zabudla a cesto mi prekyslo ale keď píšeš že stačí 40 min opravím to aj v postupe, ďakujem (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Ivana H. (aivanka) ID 67942 (4.12.2009, 7:35)
opravovať to podľa mňa netreba, to bolo skôr z toho dôvodu skrátené kysnutie, že som sa chcela zbaviť pekárničky a dosky a robiť ďalšie dobroty a tak som spravila dopredu tie bochníčky a potom to kyslo... ale koľko to netuším, pol hoďka to bola určite...
ale sú suprové... (Y)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Maťuš K. (rybajz) ID 32678 (30.11.2009, 1:50)
vyzeraju vyborne! :)

mam otazky: maslo- obycajne zivocisne? nechame 1,5 kysnut- jeden a pol hodiny? a staci normalne v kuchyni, ci to musi do chladnicky? dakujem :)
ODPOVEDAŤnahlásiť
andrea o. (hillary) ID 61659 (30.11.2009, 13:30)
Ďakujem :-) a teraz k maslu , môže byť obyč alebo hera, a kysne to v kuchyni alebo hocikde ;-) ja som na cesto zabudla (3 hodky) tak mi až prekyslo ;-)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Reklama | Podmienky pre používanie služby Mimibazar | Desatoro | Logo Overený obchodník | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Osobné údaje | Kontakt
Jednotné kontaktné miesta / Single Points of Contact | Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky používania služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Cookies | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra | Povinne zverejňované informácie

© 2001–2025 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s.
se sídlem náměstí Marie Schmolkové 3493/1, 100 00 Praha 10, IČO: 02346826, zapsaná v OR, sp.zn. B 19490 a dodávatelia obsahu