končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Jana B. (hračka) ID 14390 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 21 návštěvníkov) Sušená torta[ recept č. 20451 zo dňa 23.11.2009 ] POTREBNÉ PRÍSADY Korpusy: 400 g kryštálový cukor, 6 bielok, 100 ml voda. Plnka: 6 žĺtok a 2 celé vajíčka , 250 g kryštálový cukor, 50 g kakao, 50 g čokoláda, 500 g maslo POSTUP PRÍPRAVY Sušená torta Recept je priamo z cukrárskej výroby: Korpusy: 400 g kryštálový cukor, 6 bielok. Z tohoto cukru 2/3 odoberieme a uvaríme so 100 ml vody na hustý sirup. Vtedy dáme šľahať bielka so zvyšnou 1/3 cukru a keď sú už takmer vyšľahané - ten horúci sirup po tenkom pramienku prilievame ku šľahajúcim sa bielkam. Keď ho všetok vylejeme ešte chvíľu necháme šľahať a potom to necháme vychladnúť. Na vymastený a pomúčený plech s pečiacim papierom si nastriekame špricňou tvar aký chceme napr. srdce. Urobíme z toho 4 pláty srdiečka a všetky ich dáme sušiť do horúcovzdušnej rúry na cca 50-60 stupňov asi tak na 5 hodín. Potom z nich stiahneme papier a dáme vychladnúť. Plnka: 6 žĺtok a 2 celé vajíčka šľaháme vo vandlíku nad parou ručným šľahačom a prisýpame do toho 250 g kryštálový cukor. Šľaháme to kým to nezväčší objem a nezahreja sa na 40 stupňov. Potom to odstavíme a pridáme 50 g preosiate kakao a 50 g stopenej varovej čokolády a opatrne premiešame. Necháme vychladnúť a potom do tejto zmesy vmiešame 500 masla (alebo 250 maslo+250 Hera). Vychladené korpusy plníme opäť špricňou a ukladáme na seba. Tip: Aby ste mali rovnaké tvary korpusov a pekne to na seba sadlo, nakreslite si rovnaké tvary ceruzkou na papier a potom ho vystrihnite. Nastriekajte bielkovú masu na tieto papiere a dajte sušiť. Je to pracné ale výsledok stojí za to. U nás sa zjedla za 1 večer s príjemnou návštevou. |
Soňa T. (rexo) ID 108927 (28.5.2015, 11:34) |
ODPOVEDAŤ |
jana m. (jawamek) ID 211934, mimibazar.sk/jawamek (17.9.2011, 12:43) |
ODPOVEDAŤ |
Jana F. (funfalkova) ID 14554 (24.11.2009, 19:45) | |
Janka tortička je Si šikulka chcela som sa opýtať, či sa musí sušiť tak dlho. 5 hodín sa mi zdá dosť. Ja mám v receptoch penovú tortu - ale nejde tam sirup a suším tak hodinku. Ale určite vyskúšam aj tvoj recept. Ďakujem za inšpiráciu |
|
ODPOVEDAŤ |
gabriela z. (gabca2408) ID 36679 (24.11.2009, 19:40) | |
Pozrela som tú tortičku ,je nádherná si šikulka | |
ODPOVEDAŤ |
gabriela z. (gabca2408) ID 36679 (24.11.2009, 19:35) | |
Janka, určite vyskúšam Tvoj recept,lebo ja som už piekla dve sušené torty aj pusinky,ale ten sirup tam nešiel a to ma zaujalo...napíšem, ako to dopadne | |
ODPOVEDAŤ |
Aneta S. (ssassanka) ID 40362 (24.11.2009, 13:20) | |
mnam vyzera to byt uzasne! | |
ODPOVEDAŤ |
Anna Š. (anka2106) ID 80936 (24.11.2009, 8:26) |
tak toto je fakt mnamka |
ODPOVEDAŤ |