Pozrite si obrázkový pos...">
. .. .. .. .. .. .
. .

Gazpacho - RECEPT 2033

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

POLIEVKY

ID 4972 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)


Gazpacho


[ recept č. 2033 zo dňa  ]


Gazpacho


POTREBNÉ PRÍSADY

4 paradajky * 3-4 rôznofarebné papriky * 1 uhorka * 500 ml pasírovaných paradajok * 1 cibuľa * 4 strúčiky cesnaku * soľ * mleté čierne korenie * olivový olej * balzamikový ocot * mletá paprika

POSTUP PRÍPRAVY

"Gaspačo" - vynikajúca španielska studená polievka zo surovej zeleniny.
Pozrite si obrázkový postup a vyskúšajte ju, je supééér!


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

1. Paradajky nakrojíme do kríža a zalejeme ich na cca 1 minútku vriacou vodou, ...
2. ... a ošúpeme ich.
3. Potom sa pohrajkáme s paprikami, z ktorých vykrajujeme malými vykrajovátkami rôzne tvary. Ak máte málo času, tak si z každej papriky nakrájajte cca 1/3 na malé kocky. Srdiečka, štvorlístky, hviezdičky, kvetinky alebo kocôčky, resp. čo vykrojíme alebo pokrájame, si odložíme nabok. To, čo zostalo z paprík v žiadnom prípade nevyhadzujeme, ešte to budeme potrebovať, vlastne to necháme na doske a pridáme ostatnú zeleninu, čiže ...
4. ... paradajky, uhorku, cibuľu, strúčiky cesnaku - všetko ošúpané ...
5. ... a len to kde-tu prekrojíme, aby sa nám lepšie mixovalo.
6. Už máme zeleninku v mixéri a prilejeme k nej pol litra pasírovaných paradajok.
7. Spustíme mixér a zatiaľ zi prichystáme ostatné potrebné ingrediencie. Tááák, už to máme, ako prvú som pridala soľ, ...
8. ... potom MČK, vlastne som ho len odfotila a pridala neskôr. Ak budete pozorne sledovať ďalšie fotky, tak zistíte, že tam nie je, ale potom zrazu pribudne, tak sa nenechajte pomýliť.
9. Olej je najlepší extra panenský olivový a kľudne ho tam dajte viac.
10. Tu prilievam balzamikový ocot ...
11. ... a posledná mi zostala mletá paprika. Použila som sladkú, ale ak máte radi štipľavé, tak šupnite "čípoš" alebo chilli. Ešte raz spustíme mixér, nech sa nám všetko spolu premieša a polievočku dáme vychladiť. Po vybratí z chladničky ju treba ešte premiešať, prípadne dochutiť.
12. Teraz prichádzajú na rad odložené kúsočky paprík ako zlatý klinec programu.
13. A tu je ešte jedna porcia, vlastne boli dve - pre mojich dvoch zlatúšikov.


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Donutky | Gazpacho | Syrovo-cibuľový chlebík >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Beáta F. (bejatka) ID 13662, mimibazar.sk/bejatka (25.8.2007, 14:02)
Krásny farebný výsledok (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu