končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
RYBY A DARY MORA |
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov)Janssonove pokušenie - zapekané rybie filé so zemiakmi[ recept č. 19838 zo dňa 8.11.2009 ] POTREBNÉ PRÍSADY * 8-9 zemiakov * 1 konzerva údených sleďov / z lidla/ * 4 kocky filé * 1 šľahačka 33% * 3 veľké cibule * 2 hrste strúhanky * soľ * vegeta * korenie na ryby * maslo * 100g aidam - nepovinne * POSTUP PRÍPRAVY - originál typické švédske jedlo - je to vlastne taký rybací nákyp - s mojimi menšími úpravami, tak ako to chutí mne OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI - najskor si cibuľu nakrájame na plátočky a ošmahneme do sklovita na troške oleja - takéto údené slede som použila - z Lidla a 4 kocky tresk.filé ................ / do original receptu má ísť čisto údená ryba - konkrétne makrela, ale pravdupovediac na mňa to bolo moc preúdené, keď som to 1x robila, možno vo Švédsku majú dostatok iných chutnejších rýb - u nás sa musíme prisposobiť :) / - filé nakrájame na kocky a slede tiež - filé, slede zmiešame dokopy a ochutíme korením na ryby /caa 2 ML zarovno/ a vegetou / 1 ML zarovno/ - ryba prichystaná - pekáč vymažeme maslom, zemiaky očistíme, nastrúhame buď ručne na veľkom strúhadle, alebo preženieme robotom, osolíme ich - na zemiaky navrstvíme ošmahnutú cibuľu a rybaciu zmes - polejeme smotanou, posypeme strúhankou a dáme plátočky masla /caa 50g / ... zakryjeme alobalom a pečieme caa 35 min pri teplote 200 stupňov, potom alobal odstránime , teplotu znížime na 180 stupňov a dopekáme ďalších 20 min .... pred dokončením možeme posypať strúhaným aidamom - to je nepovinné - upečené - no a servírujeme so šalátom ... inak je to veľmi dobré, tie zemiaky sú tam veľmi zaujímavé takto nastrúhané a máme ďalšie papaníčko ako dostať do seba rybku, ktorú by sme mali jesť aspoň 1x týždenne OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI |
martina p. (mauka) ID 8602, mimibazar.sk/mauka (8.11.2009, 17:32) | |
Fiiha..to vyzera na dobrotku..a este k tomu svedsku no,musime vyskusatt niekedy | |
ODPOVEDAŤ |
Martina P. (Mata406) ID 48300 (8.11.2009, 18:33) | ||
Ďakujem Mati - je to dobručké a vlastne pridaním toho filé aj odľahčené na trávenie - tak snáď zachutí keď vyskúšaš | ||
ODPOVEDAŤ |
Eva H. (Evitchka) ID 26145 (8.11.2009, 17:09) |
super Matka, ako si sa vynasla!! jansons je moje veeelmi oblubene jedlo a robievam ho dost casto no receptik som nepridala prave z obavy, ze u nas nedostat tie speci rybicky, ancovicky v naleve... si proste sikulka! |
ODPOVEDAŤ |
Martina P. (Mata406) ID 48300 (8.11.2009, 18:29) | ||
Ahoj Evka - ĎAKUJEM - no vieš - musím všetko jedlo prisposobovať mojim ratolestiam a samozrejme surovinám, ktoré sú u nás dostupné I keď sa mi veľa receptíkov páči , viem, že im musím dať ešte chvíľočku času, kým mi to doma podrastie a bude papkať všetko doradu , aby som sa s tým nekŕmila sama .......... a to sa týka aj tohoto receptu, z ktorého originálu - / i keď tam nejde veľa ingrediencií / som nebola nejak moc nadšená a to zháňanie vecí do toho ..... a pravdupovediac v tomto prevedení aj mne to viacej chutí takto | ||
ODPOVEDAŤ |