
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
Vážení návštevníci,
reagovať na príspevky môžu iba registrovaní užívatelia. Vyplňte krátky registračný formulár a staňte sa naším členom.
Ak ste už u nás zaregistrovaní, prihláste sa prosím.
Tešíme sa na vás.
CHUŤOVKY |
kristína s. (nigina) ID 32120 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) *♥*Bryndzové pagáčiky*♥*[ recept č. 19339 zo dňa 26.10.2009 ] ![]() POTREBNÉ PRÍSADY 500 g hladkej múky, 1 Hera, 2 žĺtky, 250 g bryndze, 1 kelímok Cottage Cheese, 200 g bieleho jogurtu, 30 g kvasníc, 2 čL soli, 1/2 čL cukru, 50 ml mlieka POSTUP PRÍPRAVY xxx OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ![]() Z vlažného mlieka, cukru a droždia urobíme kvások a necháme ho kysnúť. Pripravíme si jogurt, syry ![]() dáme do MW rozpustiť Heru ![]() a do misy preosejeme múku, klepneme do nej žĺtky. ![]() Keď je kvások hotový, pridáme všetko do misy a hnetieme, hnetieme ![]() a vypracujeme cesto, ktoré necháme aspoň hodinu kysnúť. ![]() Vykysnuté cesto rozvaľkáme na hrúbku asi 1,5 cm, ![]() potrieme ho žĺtkom zmiešaným s 1 PL mlieka a posypeme ľubovolnými semienkami. ![]() Cesto rozkrájame na štvorce alebo trojuholníky, komu sa chce, môže vykrajovať. ![]() Kladieme na plech s PNP ![]() a šupneme do rúry vyhriatej na 190°C. Pečieme asi 15 minút. Dáme chladiť na mriežku. OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI |
![]() | Lenka S. (LenkaSkors) ID 107703 (4.11.2009, 13:07) |
tak ja som to teda skusala...... ale ja asi to kysnute cesto robit neviem ![]() mne sa to nikdy nezadari urobit,tak dobre ako Vam,co sem pridavate recepty z kys.cesta ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | kristína s. (nigina) ID 32120 (4.11.2009, 19:57) |
Lenka, to nevadí.. podarí sa ti nabudúce. ![]() Neviem, ako si to miesila? Ja mám na to hnetač, ktorý si môžem dať do stojana a misa sa otáča a miesi sa to. Ale ten stojan veľmi nepoužívam, hnetač mám v ruke a tak miesim... väčšinou tak 7 minút, ale tak intenzívnejšie. Keď sa cesto už začína odlepovať od stien, tak je vymiesené. Treba ho dať kysnúť na teplé miesto (niekedy dám do rúry.. pri 50°C) alebo stačí mať vedľa sporáka, keď sa niečo varí. Nemusíš vždy otrocky dodržať recept. Ak vidíš, že je cesto riedke, pridaj viac múky a keď je husté, pridaj vodu či mlieko. Ale to sa naučíš len sama, keď budeš robievať cestá... odrazu zistíš, že to vieš ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Lenka S. (LenkaSkors) ID 107703 (27.10.2009, 10:31) |
Kristínka, to vsetko aj bryndza aj jogurt aj ten cottage cheese idu hned to toho cesta s kvaskom? urcite chcem vyskusat,lebo mam doma zopar guliek domacej bryndze,len toto ma zaujima...dakujem.L | |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | kristína s. (nigina) ID 32120 (27.10.2009, 10:48) |
Lenka, áno.. presne si to rozumela ![]() ![]() ![]() |
||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | kristína s. (nigina) ID 32120 (26.10.2009, 20:08) |
Martinka, keď sú čerstvé, nemajú páru ![]() ![]() Keď už nie sú čerstvé, jednoducho poprskať vodou a dať na pár minútiek do vyhriatej rúry. Potom sú znova ako čerstvé. ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Martina P. (Mata406) ID 48300 (26.10.2009, 19:20) |
- hm, veľmi zaujímavý receptík Kristínka ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |