ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)
*♥*Bryndzové pagáčiky*♥*
[ recept č. 19339 zo dňa 26.10.2009 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
500 g hladkej múky, 1 Hera, 2 žĺtky, 250 g bryndze, 1 kelímok Cottage Cheese, 200 g bieleho jogurtu, 30 g kvasníc, 2 čL soli, 1/2 čL cukru, 50 ml mlieka
POSTUP PRÍPRAVY
xxx
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
![]() |
Z vlažného mlieka, cukru a droždia urobíme kvások a necháme ho kysnúť. Pripravíme si jogurt, syry |
![]() |
dáme do MW rozpustiť Heru |
![]() |
a do misy preosejeme múku, klepneme do nej žĺtky. |
![]() |
Keď je kvások hotový, pridáme všetko do misy a hnetieme, hnetieme |
![]() |
a vypracujeme cesto, ktoré necháme aspoň hodinu kysnúť. |
![]() |
Vykysnuté cesto rozvaľkáme na hrúbku asi 1,5 cm, |
![]() |
potrieme ho žĺtkom zmiešaným s 1 PL mlieka a posypeme ľubovolnými semienkami. |
![]() |
Cesto rozkrájame na štvorce alebo trojuholníky, komu sa chce, môže vykrajovať. |
![]() |
Kladieme na plech s PNP |
![]() |
a šupneme do rúry vyhriatej na 190°C. Pečieme asi 15 minút. Dáme chladiť na mriežku. |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
 | Lenka S. (LenkaSkors) ID 107703 (4.11.2009, 13:07) |
tak ja som to teda skusala...... ale ja asi to kysnute cesto robit neviem mne sa to nikdy nezadari urobit,tak dobre ako Vam,co sem pridavate recepty z kys.cesta  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | kristína s. (nigina) ID 32120 (4.11.2009, 19:57) |
Lenka, to nevadí.. podarí sa ti nabudúce. Nehádž flintu do žita. Ja si spomínam, že zo začiatku sa mi tiež nedarilo tak, ako by som chcela. A hlavne knedle. No a teraz hop, hop a je to. Neviem, ako si to miesila? Ja mám na to hnetač, ktorý si môžem dať do stojana a misa sa otáča a miesi sa to. Ale ten stojan veľmi nepoužívam, hnetač mám v ruke a tak miesim... väčšinou tak 7 minút, ale tak intenzívnejšie. Keď sa cesto už začína odlepovať od stien, tak je vymiesené. Treba ho dať kysnúť na teplé miesto (niekedy dám do rúry.. pri 50°C) alebo stačí mať vedľa sporáka, keď sa niečo varí. Nemusíš vždy otrocky dodržať recept. Ak vidíš, že je cesto riedke, pridaj viac múky a keď je husté, pridaj vodu či mlieko. Ale to sa naučíš len sama, keď budeš robievať cestá... odrazu zistíš, že to vieš Tak sa toho neboj. A keď budeš potrebovať dáku radu, tak na nejakej diskusnej stránke tu sa vždy nájde niekto, kto ti poradí, sú tu fajn žienky Alebo mi napíš, keď budem vedieť, poradím. Nebuď smutná  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Lenka S. (LenkaSkors) ID 107703 (27.10.2009, 10:31) |
Kristínka, to vsetko aj bryndza aj jogurt aj ten cottage cheese idu hned to toho cesta s kvaskom? urcite chcem vyskusat,lebo mam doma zopar guliek domacej bryndze,len toto ma zaujima...dakujem.L |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | kristína s. (nigina) ID 32120 (27.10.2009, 10:48) |
Lenka, áno.. presne si to rozumela Ale ak cottage práve nemáš, skús dať o kúsok bryndze viac, alebo nejaký tavený syr. Jogurt sa dá nahradiť smotanou (kyslou) . Držím palce  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | kristína s. (nigina) ID 32120 (26.10.2009, 20:08) |
Martinka, keď sú čerstvé, nemajú páru Robila som ich kvôli návšteve - vegetariáni. Bolo to ku zelen. šalátu a bryndzovej nátierke. Vraj im to veľmi chutilo a na dôvažok sme sa dozvedeli, že na návšteve dokážu zjesť aj mäsové, keď vraj nie je iné... chichichi Keď už nie sú čerstvé, jednoducho poprskať vodou a dať na pár minútiek do vyhriatej rúry. Potom sú znova ako čerstvé.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Martina P. (Mata406) ID 48300 (26.10.2009, 19:20) |
- hm, veľmi zaujímavý receptík Kristínka - takéto bryndziaky som ešte nejedla ... - a veľmi ma zaujíma tá chuť - určite vyskúšam, bryndzové možeme stále  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |