ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)
Čokoládová torta
[ recept č. 19224 zo dňa 23.10.2009 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
základný recept na tortu s priemerom 26cm: 1 Hera, 6 vajec, 250 g práškového cukru, 100 g hladkej múky, 1 prášok do pečiva, 200 g čokolády na varenie
ja som robila do srdcovej formy, takže suroviny som si upravila a robila z 1 a pol dávky
krém: 3 šľahačkové smotany ,30%-né, 300 g čokolády na varenie
čokoládová poleva a mandle (orechy, lieskovce)
POSTUP PRÍPRAVY
Požiadavka bola čokoládová torta, tak dúfam, že splní očakávania :) Vyšľaháme heru s cukrom a po jednom pridávame vajcia, poriadne zašľaháne, aby sa masa nezrazila. Zmiešame múku s práškom do pečiva a pridáme k maslovej zmesi a premiešame. Čokoládu rozpustíme nad parou a keď trochu vychladne, opatrne ju primiešame do cesta. Tortovú formu vymažeme a vysypeme múkou a hotové cesto do nej nalejeme. Pripravené cesto vložíme do vyhriatej rúry. Ja som piekla cca hodinu na 170 stupňov.
Na krém si deň vopred uvaríme šľahačkovú smotanu s čokoládou a dáme cez noc vychladiť do chladničky. Na druhý deň pridáme 3 stužovače a vyšľaháme dotuha.
Poliala som čokoládou a ozdobila mandľami. |
| dada t. (cica-mica) ID 102843 (23.10.2009, 20:45) |
|
ODPOVEDAŤ |
| Maja I. (maya86) ID 29246 (24.10.2009, 16:04) |
ďakujem |
ODPOVEDAŤ |