
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Andrea K. (anca66) ID 16418 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov) Mandľová torta ála IKEA[ recept č. 18941 zo dňa 16.10.2009 ] ![]() POTREBNÉ PRÍSADY Zatiaľ uverejňujem bez obrázkového postupu, recept som našla na internete. Foto je moje. Suroviny: 5 bielkov, 200 g nahrubo zomletých / posekaných / mandlí, 200 g prášk. cukru, 1 PL polohrubej múky, 1 ČL prášku do pečiva. Plnka: 1 šľahačková smotana, 1 stužovač šľahačky, 1 vanilkový cukor, 4 PL kryšt. cukru, 5 žĺtkov, 2 PL mlieka. Pri druhom pokuse som použila krém od ID 23274 s menšou obmenou a bol výborný: 100 ml šľahačkovej smotany, 4 žĺtka a 4 PL kryšt.cukru šľahať nad parou do krémova - nesmie sa variť. Do vymiešaného masla 220 g, postupne pridávať vychladnutý krém a ešte prešľahať. POSTUP PRÍPRAVY - Bielky so 100 g cukru ušľaháme na tuhý sneh - Sekané mandle rozmiešame so zvyškom cukru, múkou, práškom do pečiva a opatrne vmiešame do snehovej hmoty - Pečieme v tortovej forme cca 30-35 min. na 180 stupňov - Žĺtky vyšľaháme s cukrom nad parou, až masa zhustne - pri 1.pokuse odpadá :-)) - Šľahačku vyšľaháme so stužovačom a vanilk. cukrom a k nej opatrne primiešame vychladnutý žĺtkový krém - pri 1. pokuse odpadá :-)) - Korpus rozrežeme na dve polovice. Polovicu krému natrieme medzi dva korpusy, zvyšok na vrch a boky. Posypeme sekanými mandľami, alebo lupienkami /Ja som ich opražila nasucho na tefl.panvici / -Hotovú tortu dáme na pár hodín do mrazničky. Nasledujúce čítanie je už iba na zasmiatie, ako sa nedarilo....2.pokus bol na Vianoce 2009 Budem rada, keď ju niektorá šikovnica vyskúša a podelí sa o poznatky. Ja som dala stužovač až do takmer vyšľahanej šľahačky, a žĺtkový krém som spravila až moc tuhý, tak neviem či z toho dôvodu, ale krém mi redol :-)), ani v chladničke sa mu nepáčilo, tak torta skončila v mrazničke celý čas / nie ako je v recepte-že na pár hodín/ Keď sme mali chuť, vybrali sme ju, odkrojili a kto chcel, jedol ako nanuk :-((, alebo počkal, až krém povolil. Inak včera v IKEI chutnala podobne, iba cesto bolo tmavé... |
zuzana S. (zrzka) ID 6396 (10.11.2009, 14:27) |
ja ju dnes vyskušam urobit, už davno sa nanu chystam lebo mi moc chuti v IKei |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Andrea K. (anca66) ID 16418 (10.11.2009, 20:13) |
![]() ![]() |
||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Blanka a. (blankaa11) ID 50642 (9.11.2009, 14:43) |
ja som robila podla receptu z MMB http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=7818 a bola ako z IKEY a robila sa uplne v poho. odporucam skusit |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Andrea K. (anca66) ID 16418 (10.11.2009, 12:49) |
![]() ![]() ![]() ![]() |
||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Emilia D. (filmuska) ID 25200 (10.11.2009, 13:47) | |
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=2342 http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=4855 http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=4856 http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=7818 http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=18941 tieto vypluje vyhladavac receptov ked das hladat "ikea" ![]() ![]() ![]() |
|||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Andrea K. (anca66) ID 16418 (10.11.2009, 20:22) | ||
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Monika G. (monculienka) ID 111484, mimibazar.sk/monculienka (9.11.2009, 9:24) |
ahoj andrejka, prvykrat som robila snehove cesto a splaslo mi to ![]() ![]() |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Andrea K. (anca66) ID 16418 (9.11.2009, 14:34) |
![]() ![]() ![]() ![]() |
||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | alena h. (ajka.ch) ID 110271 (17.10.2009, 13:44) |
Andrejka, ja som ju síce nejedla, musí byť fakt dobrá ![]() Rozmýšľala som nad tým ako si písala, že ti tá plnka redla, ja by som asi skúsila šlahačku s vanilkou uvariť deň dopredu, potom ju vyšlahať a pridať k žltkovej mase, neviem , snáď by to pomohlo. A ešte nechať chvíľu pri izbovej teplote nech plnka vsiakne trochu do cesta a až potom ju dať chladiť. ![]() ![]() ![]() Možno ešte dá niekto tip... |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Andrea K. (anca66) ID 16418 (9.11.2009, 14:41) |
![]() ![]() |
||
ODPOVEDAŤnahlásiť |