. .. .. .. .. .. .
. .

Kapustníky - RECEPT 18823

Monika D. (monikaskorica) ID 116840
.
Oblasť: Bratislava
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 11.10.2009
Naposledy: 13.4.2017 8:46
Aktualizácia: 29.10.2015 20:17
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 4
RODINNÉ FOTOGRAFIE 25
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 22
NÁVODY 0

ZELENINOVÉ JEDLÁ

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)


Kapustníky


[ recept č. 18823 zo dňa  ]


Kapustníky


POTREBNÉ PRÍSADY

450 g polohrubej múky, 200 ml mlieka (ja som použila náhradu), 30-42 g droždia, 1žĺtok, 60g masla (palmarín), štipka soli, kávová ližička cukru, náplň: hlávková biela kapusta, olej, cukor, škorica mletá, kmín, soľ

POSTUP PRÍPRAVY

Z droždia, cukru a mlieka necháme vytvoriť kvások. Z ostatných prísad vymiesime cesto a necháme aj dve hodiny kysnúť na teplom mieste. Cesto rozváľame na pomúčenej doske a rozkrájame na štvorce, ktoré plníme kapustovou plnkou. Zabalíme do bochníčkov, zlepovanou stranou na dol a poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Potrieme rozšľahaným vajíčkom alebo mliekom a vidličkou poprepichujeme. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180°C asi 25 minút.
Plnka: hlávkovú kapustu pokrájame na jemné pásiky a prudko restujeme na oleji. Pridáme kryštálový cukor, škoricu, kmín a krátko na to pridáme ešte vodu a dusíme do mäkka. plnku necháme úplne vychladnúť pred plnením.


OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI


suroviny


príprava cesta


cesto po vykysnutí, netreba sa ponáhľať cesto potrebuje čas min 1h


hotová plnka


plnenie


na plechu


po 25 minutách, dobrú chuť ;-)



OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI
Kapustníky | Kelové fašírky bez vysmážania >>
nahlásiť
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Alena Kovencova (alka2404) ID 20456 (30.11.2009, 19:46)
nemozem tam dat kyslu kapustu zo sudka? *-)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Monika D. (monikaskorica) ID 116840 (3.12.2009, 20:19)
jú to asi nie... poznám tento recept len na hlávkovú kapustu. Hm nikdy som to neskúšala s kyslou. Daj vedieť ako to dopadlo *-)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Iveta S. (yvett) ID 11052 (12.10.2009, 11:22)
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Reklama | Podmienky pre používanie služby Mimibazar | Desatoro | Logo Overený obchodník | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Osobné údaje | Kontakt
Jednotné kontaktné miesta / Single Points of Contact | Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky používania služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Cookies | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra | Povinne zverejňované informácie

© 2001–2025 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s.
se sídlem náměstí Marie Schmolkové 3493/1, 100 00 Praha 10, IČO: 02346826, zapsaná v OR, sp.zn. B 19490 a dodávatelia obsahu