Vážení návštevníci,
reagovať na príspevky môžu iba registrovaní užívatelia. Vyplňte krátky registračný formulár a staňte sa naším členom.
Ak ste už u nás zaregistrovaní, prihláste sa prosím.
Tešíme sa na vás.
Vážení návštevníci,
reagovať na príspevky môžu iba registrovaní užívatelia. Vyplňte krátky registračný formulár a staňte sa naším členom.
Ak ste už u nás zaregistrovaní, prihláste sa prosím.
Tešíme sa na vás.
Vážení návštevníci,
reagovať na príspevky môžu iba registrovaní užívatelia. Vyplňte krátky registračný formulár a staňte sa naším členom.
Ak ste už u nás zaregistrovaní, prihláste sa prosím.
Tešíme sa na vás.
Eva H. (Evitchka) ID 26145 |
Oblasť: Nitra |
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení) |
Registrácia: 31.10.2007 |
Naposledy: 5.8.2014 20:05 |
Aktualizácia: 24.1.2011 16:11 |
|
|
|
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)
...fiskgratang - zapekana ryba po svedsky...
[ recept č. 18169 zo dňa 20.9.2009 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
400 g ryby (napr. tresky alebo podobne) * 2, 5 dl smotany na varenie * cerstvy alebo mrazeny kopor * citronova stava * sol * hladka muka * zemiakove pyre * olivovy olej
POSTUP PRÍPRAVY
Jedna sa o rybu zapecenu so smotanou a zemiakovym pyre...dalsia svedska klasika...:)
1. ako prve dame varit zemiaky na zemiakove pyre... 2. zapekaciu misu vymazeme olivovym olejom a do prostriedku ulozime rybie filety..poriadne pokvapkame citronovou stavou a osolime... 3. smotanu na varenie vymiesame s jednou-dvomi lyzicami hladkej muky, pridame sol a kopor podla chuti.. 4. hotove zemiakove pyre naporcujeme okolo rybky v zapekacej mise 5. smotanu vylejeme na rybku a dame zapiect na cca 210 stupnov, priblizne 25-30 minut...hotovo :)
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI
![]()
1. rybu do zapekacej misy dame surovu/rozmrazenu, dobre ocitronovanu a osolenu...naokolo naporcujeme zemiakove pyre...
![]()
2. smotanu rozmiesanu s hladkou mukou a koprom vylejeme na rybku..ak sa rozleje aj poza zemiacky, nevadi, no rybka by mala byt zaliata smotanou aby sa pekne udusila..
![]()
3. cas som presne nesledovala, sledovala som najma farbu zemiakoveho pyre, no tipujem tych 25-30 minut...*dobru chut*
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI |
 | Adriana S. (adrika280) ID 34442 (21.9.2009, 21:26) |
Mnam, vyborne to vyzera. My rybky milujeme, tak toto urcite v blizkej buducnosti skusim.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Eva H. (Evitchka) ID 26145 (22.9.2009, 19:18) |
Adka, to sa tesim, ze sa ti takato uprava rybky pozdava, dufam si na nej raz pochutite...  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Iveta S. (yvett) ID 11052 (21.9.2009, 20:23) |
ja síce ryby nemusím, ale moji chalani áno - vyzerá to veľmi dobre  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Eva H. (Evitchka) ID 26145 (21.9.2009, 20:34) |
Ivet ja prave cumakujem na tvoje batozky s tvarohom a lekvarom ryby ja zase musiiim tak si snad synovia pridu na svoje ak vyskusas receptik  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  |  | Iveta S. (yvett) ID 11052 (21.9.2009, 20:42) |
určite vyskúšam, pretože to vyzerá super  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Lubica L. (lubica007) ID 19881 (21.9.2009, 18:34) |
Ti Svedi musia byt alebo pracoviti,alebo vela odpocivaju ked si robia take raz-dva-tri jedla  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Eva H. (Evitchka) ID 26145 (21.9.2009, 19:51) |
Mas pravdu Lubka vo vsetkych bodoch  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Martina P. (Mata406) ID 48300 (20.9.2009, 21:29) |
... peeknučká rybka Evi a určite aj straašne dobručká - rybky ľúbime - vyskúšame  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Eva H. (Evitchka) ID 26145 (21.9.2009, 18:04) |
Dakujem Matka, my sme prave rybku dopapali, dobre bolo! ak vyskusas receptik, potesim sa reakcii  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Eva K. (evekei) ID 31604 (20.9.2009, 20:24) |
Evulík a jeho švédske špécie opäť útočia! superný rybí receptuš - všetky ingrediencie lahodia môjmu žalúdku i očkám čiže už len treba vyskúšať  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Eva H. (Evitchka) ID 26145 (20.9.2009, 20:27) |
Evi, vitaj konecne som si nasla cas na pridanie receptiku, mozno niekomu pride vhod nase nedelne rybacie variacie nemaju konca kraja  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | kristína s. (nigina) ID 32120 (20.9.2009, 20:15) |
Evi, to je parádne a isto aj dobrotka. chcem sa spýtať - rybky treba asi opiecť pred tým, než ich dávame na plech? alebo netreba? neotáčajú sa? Závidím Vám, Švédom, že máte k dispozícii rôzne druhy rýb a čerstvé... u nás nič moc, aj keď v poslednej dobe sa to o niečo zlepšilo. Tento receptík si odkladám, niekedy cez týždeň kúpim rybu Ahoj, dík za receptuš  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Eva H. (Evitchka) ID 26145 (20.9.2009, 20:20) |
cau Kika, dakujem za pochvalu receptik je jednoduchy az na to, ze spravit pyre trosku casu zaberie...rybku som pouzila mrazenu, cerstve ryby kupujeme len malokedy, skor si nejake ulovime nez kupime rybka sa nemusi obracat a do pekaca sa dava surova..dopisem do receptu..dufam sa ti podari ak vyskusas, nema sa co pokazit  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | martina p. (mauka) ID 8602, mimibazar.sk/mauka (20.9.2009, 19:58) |
Ooooooch Evik,co mi to tu stvaras za dobroty ..dalsia svedska specia uz aby som mala po diete  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Eva H. (Evitchka) ID 26145 (20.9.2009, 20:02) |
je to dobrotka Matka, a nic zlozite...da sa aj dietnejsia verzia pripravit ale asi bez tych zemiackov  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  |  | martina p. (mauka) ID 8602, mimibazar.sk/mauka (20.9.2009, 20:12) |
a bez smotany ..takze mi zostava rybka s koprom  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| |  | Eva H. (Evitchka) ID 26145 (20.9.2009, 20:15) |
aj to je dobrotka  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |