končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Zuzana C. (zch) ID 21747 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) Škoricová kysnutá bábovka (obmena - kakaová)[ recept č. 18134 zo dňa 19.9.2009 ] POTREBNÉ PRÍSADY 500g polohr. muky, 30g drozdia, 0.3dl vlazneho mlieka, 100g prask. cukru, 1 zltok, 4 lyzice roztopeneho masla, trocha postruh. citron. kory, pol lyzicky soli...........................PLNKA: pohar hnedeho krystaloveho cukru, 3 lyzice mletej skorice, rozpustene maslo (obmena...kakaova plnka: 40g kakaa, 150g praskoveho cukru, mlieko) POSTUP PRÍPRAVY pri obrazkoch OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI z uvedenych prisad pripravime kysnute cesto (ja som pouzila pekarnicku). Po vykysnuti rozvalkame a potrieme roztopenym maslom cesto potrieme bohato roztopenym maslom a posypeme zmesou cukru a skorice. Ked sa nam zda zmesi malo, kludne dajte viac (ak robime kakaovu, tak cesto potrieme mliekom a posypeme zmesou cukru a kakaa) cesto stocime ako roladu, vlozime do vymastenej babovkovej formy a nechame chvilu podkysnut. Potom vrch potrieme maslom. Dame piect na 180 stupnov cca 50 minut. Asi po 10 minutach zacne vrch dost hnednut, takze zakryjeme babovku alobalom a kludne pecieme dalej. To, ze je babovka upecena, zistite tak, ze ak skusite nozikom oddelit cesto od kraja, bude uz jemne nahnedla. Toto je nenarocnejsia obmena skoricovych hniezd. Cesto je ale ovela jemnejsie. Dobru chut. OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI |
Želka G. (dzaja26) ID 80145 (1.2.2010, 17:35) | |
Bábovka vyzerá super | |
ODPOVEDAŤ |
lubica s. (marnaty) ID 53484 (21.9.2009, 21:58) |
Super nápad, včera som tuto bábovku piekla. Bola vynikajuca. Bola a už nie je. |
ODPOVEDAŤ |
Zuzana C. (zch) ID 21747, mimibazar.sk/zch (22.9.2009, 12:37) | |
Lubka,tak to som rada. Ani u nas nevydrZalA dlho | |
ODPOVEDAŤ |