končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
MÚČNIKY, POHÁRE |
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 52 návštěvníkov)Nepecena torta - DUHA[ recept č. 18125 zo dňa 19.9.2009 ] POTREBNÉ PRÍSADY 200 g suchych keksikov, 80 g masla, 1 kondenzovane mlieko nezahustene (nie SALKO!), 3 rozne druhy ovocneho zele ( moze byt Galaretka) , tortova forma s odopinatelnym krajom, tri rovnake pohare:) POSTUP PRÍPRAVY Dievcence, tak toto je absolutna jednicka v kategorii nepecenych dobrotok. Teda aspon u mna. Ziadne tazke slahacky. Lahko stravitelna pochutka. Jednoduche na pripravu , financne nenarocne a ta skvela ovocna chut... Proste mnam. OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI zele, ktore som pouzila. Pomaranc, limetka a jahoda. Je to na 560 ml vody, ale ja som puzila iba 200 ml na jednu. Toto zele je dostatocne sladke, takze ziadny cukor som nepridavala na jednu zelatinu som pouzila 200 ml vody. Zele som vlozila do misky a zaliala 100 ml vody a vlozila do mikrovlnky cca 1 min. Ak nie je dobre rozpustene este vlozit na 8-10 sekund. Vybrat a premiesat. Do rozpusteneho zele som pridala dalsich 100 ml vody a nechala ochladit maslo na miernom ohni rozpustit keksiky "pomelieme" pomocu mikrotenoveho sacka a valceka rozpustene maslo pridame do keksikov, dobre premiesame, aby sa hmota pekne spojila na dno tortovej formy pekne utlacime keksikovu hmotu a odlozime do chladnicky schladit ( ja som dala do mraznicky, kym som si pripravila prvu zele hmotu) nezabudnut dat si rozpustit dalsie zele, aby trochu ochladlo toto mlieko som pouzila, uplne obycajne z Tesca mliecko rozdelime do poharov na tri rovnake diely ( preto tie tri rovnake pohare v ingredienciach:) ) ochladenu zelatinu mixerom slahame cca 4 minuty, tu je este priezracna po naslahani uz nie je taka priezracna, ale akoby mliecna pridame prvu cast kondenzovaneho mlieka a este spolu slahame cca 3 minuty vyberieme tortovu formu z chladnicky (mraznicky) a nalejeme prvu zele masu na tortovy zaklad. Odlozime do mraznicky na cca 10 minut, aby nam trochu zatuhla zmes.Dame rozpustit posledne ovocne zele, aby malo cas ochladnut, kym si pripravujeme druhu zele masu. Ak by sme ich rozpustili naraz, tak posledne by uz zacalo tuhnut a pri slahani by boli hrcky. Zele ma byt ochladene, nie stuhnute to iste opakujeme s druhym zele druhe zele naslahane, pridame druhu cast kondenzovaneho mlieka a este spolu preslahame opatrne nalejeme na prvu zele mierne zatuhnutu zele masu. Ak by nam to mierne nezatuhlo, tak pri liati by sa nam obe premiesali a potom by to nebolo duhovane, ale mramorovane:) Opat odlozime do mraznicky, aby nam druha zele zmes zatuhla posledne trietie zele, rovnaky postup , naslahat, pridat mlieko a opat este preslahat posledne zele nalejeme na druhu, mierne ztuhnutu zmes tak a mame hotovo. Odlozime minimalne na tri hodinky do chladnicky stuhnut uplne. Samozrejme ako u vsetkych mnamiek, ktore potrebuju stuhnut, najlepsie na noc. Tentokrat sa mi vytvorili akesi bublinky:(. Neviem preco, ale je to iba chybicka krasy:) pred podavanim tenkym nozom obrezeme okolo tortovej formy a opatrne odstranime odopinatelny bok tortovej formy v reze mozeme ozdobit slahackou, ovocim alebo iba degustujeme bez vsetkych "doplnkov". Dobru chut! OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI |
Celkom: 25 (zobrazuje sa 21-25) | << predošlé 1, 2 |
Mirka M. (Myrca) ID 22115 (19.9.2009, 22:36) | |
Adrianka, vyzerá veľmi osviežujúco mňam | |
ODPOVEDAŤ |
Adriana S. (adrika280) ID 34442 (21.9.2009, 20:28) | ||
Mas pravdu Mirka, je velmi osviezujuca | ||
ODPOVEDAŤ |
Katarína M. (katkam) ID 62614, mimibazar.sk/katkam (19.9.2009, 21:48) | |
ODPOVEDAŤ |
Adriana S. (adrika280) ID 34442 (21.9.2009, 20:28) | ||
ODPOVEDAŤ |
Adriana S. (adrika280) ID 34442 (19.9.2009, 22:26) | ||
ODPOVEDAŤ |
Lucia H. (gupka) ID 9968 (19.9.2009, 21:42) | |
bóóóže, to vyzerá bombovo to musí byť ďalšia vec, ktorú chcéééém a musím skúúúsiť a čo najskôr | |
ODPOVEDAŤ |
Adriana S. (adrika280) ID 34442 (19.9.2009, 21:44) | ||
jaaaaj Lucka, ty si skvela. Som sa z chuti zasmiala. papa pekny zvysok vikendu | ||
ODPOVEDAŤ |
Maria L. (mery 1777) ID 7859, mimibazar.sk/mery1777 (19.9.2009, 21:07) | |
fíha toto sa mi ľúbi, no kde sa dá kúpiť to želé? a to mlieko sa kedy pridáva? | |
ODPOVEDAŤ |
Mirka M. (Myrca) ID 22115 (19.9.2009, 22:34) | ||
Dá sa kúpiť v Tescu, Meggi ju má odfotenú pri tomto recepte http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=4315&user=798 | ||
ODPOVEDAŤ |
Adriana S. (adrika280) ID 34442 (19.9.2009, 21:43) | ||
Zele som kupila tu v Anglicku, ale u nas je dostat JELLY. Podla mna by sa kludne dalo pouzit aj tortove zele, ale treba pozriet na ake mnozstvo vody je a pripadne pouzit dve balenia. Mlieko sa pridava po naslahani zele. Je to v popise. Asi si bola rychlejsia ako ja s nahadzovanim receptu. papa | ||
ODPOVEDAŤ |
Eva T. (Evulqa) ID 33802 (19.9.2009, 21:02) | |
aaaaaaaaaaaaaalelujaaaaaaaaaa , konečne som sa jej dočkala a hneď zajtra ju robím, to si buď istá | |
ODPOVEDAŤ |
Adriana S. (adrika280) ID 34442 (19.9.2009, 21:40) | ||
Tak nebud leniva a urob este dnes, aby zajtra ku pobednajsej kavicke bola akurat Nezabudni odfotit | ||
ODPOVEDAŤ |
Celkom: 25 (zobrazuje sa 21-25) | << predošlé 1, 2 |