Alena M. (Alinka) ID 18244 |
|
mimibazar.sk/alinka |
Oblasť: Liptovský Mikuláš |
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení) |
Registrácia: 28.6.2007 |
Naposledy: 8.10.2019 19:36 |
Aktualizácia: 11.8.2015 8:03 |
|
|
|
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 62 návštěvníkov)
Slivkový lekvár z rúry
[ recept č. 17786 zo dňa 10.9.2009 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
Tento recept som našla na českom MMB a rozhodla som sa ho tiež vyskúšať. Zo slivkového lekváru som už počula rôzne recepty, ale všade chceli odo mňa variť 5-6 hodín a to som veru nemala čas ani chuť. A tento je fantastickýýýýýýý, práve som ho dorobila a musím sa s vami oň podeliť.
2 kg sliviek, 50ml octu, 500g kryštálového cukru, 1/2 káv. lyžičky mletej škorice, 3 roztlčené klinčeky, 4PL rumu
POSTUP PRÍPRAVY
viď fotky
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
|
Slivky odkôstkujte, umyte a dajte do pekáča. Pokvapkajte cik-cak octom a dajte piecť na 250°C do vyhriatej rúry. Počas pečenia ani raz nemiešajte!!! Pečte 25 minút. |
|
Po uvedenej dobe na slivky nasypte 250g cukru - nemiešajte!!! - a znovu dajte piecť na 15 minút. Potom opäť prisypte 250g cukru a znovu na ďalších 25 minút do rúry. |
|
Po upečení pridajte rum, škoricu a roztlčené klinčeky. Zamiešajte a rozmixujte v mixéri do požadovanej konzistencie. Ak sa vám zdá, že slivky sú po upečení príliš vodnaté, nechajte ich ešte 10 - 15 minút piecť. |
|
Potom už len naplňte do fliaš a otočte hore dnom. Nechajte pod dekou vychladnúť. Mne vyšli 3 fľaštičky po 3dl, nie je to veľa, ale nie je to určite jediná dávka :-) |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
Celkom: 38 (zobrazuje sa 21-38) | << predošlé 1, 2 |
Alena K. (alka1116) ID 84956 (3.8.2011, 23:07) |
super recept, vyskúšala som - v rúre slivky neprskali, mala som trochu obavy z prskania, len som akosi usypala viac škorice i klinčekov ako je v recepte, a zdá sa mi že ich cítim viac ako je potrebné , v ďalšej várke dám pozor , |
ODPOVEDAŤ |
| sylvia r. (sisaxxl) ID 117702, mimibazar.sk/sisaxxl (15.9.2010, 14:31) |
poznám,robila som Trošku podobný...Dávala som vanilku a do druhej dávky škoricu.A cukor,nič iné.Piekla som asi 3,5hod..a to už bol pekne hustý.. |
ODPOVEDAŤ |
| Iveta H. (ivi75) ID 30435 (26.8.2010, 16:11) |
super recept,ked ešte budem mat slivky,určite spravím,dakujem |
ODPOVEDAŤ |
| katarina k. (katuliK14) ID 55409 (12.8.2010, 8:39) |
je výýýborný, robím už druhú várku tohto výborného lekváru |
ODPOVEDAŤ |
| Michaela S. (mishusha) ID 14669, mimibazar.sk/mishusha (22.7.2010, 19:52) |
tiez zvyknem robit tento peceny lekvar a je len ja ho sem tam premiesam, kedze mam sprostu trubu v ktorej prihara ale na chuti sa nic nemeni a je jednoducho skvely a takmer bez roboty |
ODPOVEDAŤ |
Jana S. (samter) ID 46498, mimibazar.sk/samter (25.9.2009, 11:33) |
Dakujem za vynikajuuuci receptik, na zaklade ktoreho som sa konecne odhodlala urobit slivkovy lekvarik...vzdy som sa obavala priharania no a toto je postup na nezaplatenie!!! a mame chutnucky, vonavucky lekvarik |
ODPOVEDAŤ |
| Alena M. (Alinka) ID 18244, mimibazar.sk/alinka (14.9.2009, 21:59) |
no dievčatá, s tým prskaním, to bol aj môj problém, ale mám taký vysoký plech s vrchnákom, je užší, ale 2kg som tam zmestila. už je to lepšie, dnes som zase robila tri dávky, zásobujem celú rodinu |
ODPOVEDAŤ |
andrea zelinkova (andrejka142) ID 56892 (12.9.2009, 16:15) |
ja som urobila s 10kg to bude kolacov len cela rura je zaprskana ale zaten lekvar to stoji |
ODPOVEDAŤ |
| Zuzana b. (zunan) ID 7297 (12.9.2009, 13:37) |
tak ja davam .krasne husty a chutnucky |
ODPOVEDAŤ |
| Zuzana b. (zunan) ID 7297 (12.9.2009, 12:54) |
alenka, tak spracuvam prave v rure nadurodu sliviek, snad to vyjde.......este mam nachystane slivky na druhu varku .......voní to hezky |
ODPOVEDAŤ |
andrea zelinkova (andrejka142) ID 56892 (11.9.2009, 11:35) |
no alenka je to fantastisky super dakujem za recept uz budem robit len takto |
ODPOVEDAŤ |
andrea zelinkova (andrejka142) ID 56892 (11.9.2009, 10:48) |
uz sa vari a ako voni dufam ze bude aj taky dobry |
ODPOVEDAŤ |
| Alena M. (Alinka) ID 18244, mimibazar.sk/alinka (11.9.2009, 9:30) |
Včera som pol fľašky zjedla ako nič a to na lekváre nejako nie som, žeby som vyjedala len tak. a aj manželovi chutil |
ODPOVEDAŤ |
| Iveta S. (yvett) ID 11052 (11.9.2009, 8:38) |
Tiež som ho na českom MMB videla a povedala som si, že ho isto niekedy vyskúšam a keďže vidím, že to naozaj funguje, môžem sa s chuťou pustiť do práce |
ODPOVEDAŤ |
Eva H. (Evitchka) ID 26145 (10.9.2009, 17:10) |
mnam slivkovy lekvarik je uplne naj ja som robila v pekarnicke a padol u nas velmi rychlo...lahodka |
ODPOVEDAŤ |
andrea zelinkova (andrejka142) ID 56892 (10.9.2009, 16:36) |
vyzera dobre zajtra skusim dufam ze bude dobry dam vediet a ten rum tam urobi chut urcite |
ODPOVEDAŤ |
Irena W. (irmuska) ID 105511 (10.9.2009, 11:34) |
je lekvár po dopečení dosť hustý? že by som ho vyskúšala? ja ho pečiem dlho (cca 4 hodiny) práve kvôli tomu, aby bol čo najhustejší a neroztekal sa mi pri buchtách alebo tvarohových valčekoch. robím ho z dvojnásobnej dávky a pečiem na menej stupňov, tak aj preto mi to trvá dlhšie. |
ODPOVEDAŤ |
| | Alena M. (Alinka) ID 18244, mimibazar.sk/alinka (10.9.2009, 12:12) |
Irenka, mala som problém, aby mi ho mixér vymiešal, taký bol hustý. a to som robila z nie moc dozretých sliviek. a aj sladučký je mňam |
ODPOVEDAŤ |
Celkom: 38 (zobrazuje sa 21-38) | << predošlé 1, 2 |