Lubica L. (lubica007) ID 19881 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 71 návštěvníkov)
Jednoduchá roláda,ktorá Vám nepraskne
[ recept č. 17554 zo dňa 1.9.2009 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
5 vajíčok......samostatne žltka a bielky*2 PL kryštál.cukru*1 vanilkový cukor*3 vrchovaté PL hladkej múky*1/4 lyžičky prášku do pečiva
POSTUP PRÍPRAVY
S láskavám dovolením paní Marcela P. (Arielll) ID 126509. Roládu som vyskúšala a nepopraská ak dodržíte čas pečenia,t.j nevysušíte ju.Ja som skúsila len tak narýchlo s marhuľovým a banánovým džemom. Bolo by hriechom sa o ňu nepodeliť :)). Celá záležitosť s prípravou-šľahaním a pečením bola 15 minút.No neskúste to :)).
Z 5 bielkov ušľaháme tuhý sneh,postupne pridáme cukor,žĺtka a stále šľaháme.Nakoniec zľahka už len varechou vmiešame múku.......už som skúšala aj s celozrnou a dobré bolo.......a prášok do pečiva. Pani Marcelka ju pečie na papieri na pečenie.Ja na plechu vymastenom bravčovou masťou a vysypaným hrubou múkou.Cesto dáme na plech a dáme do vyhriatej rúry na 150 stupňov.Pečieme jemne do ružova.Trvá to 8-10 minút,možno u niekoho aj 7 minut,podľa rúry..Ja ju beriem z rúry,keď sa cesto odťahuje od plechu. Nie je potrebné ju hneď stáčať.Necháme ju vychladnúť tak ako je.Potom naplníme a zrolujeme......avšak v ten samý deň ako sme ju piekli,nie na ďalší deň,to už obschne a popraská.
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
|
Roláda-cesto po vytiahnutí z rúry...len jemne ružové,oddeľujúce sa od krajov... |
|
...natretá džemom... |
|
...zrolovaná.......dokaz,že nepraská.... |
|
....nepraská.... |
|
...nepraská.....čaro je v čase pečenia.... |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
Celkom: 26 (zobrazuje sa 21-26) | << predošlé 1, 2 |
| Jana K. (januscha23) ID 104163 (8.11.2009, 23:39) |
Lubka, vyskusala som tuto roladu a je vynikajuca, dakujem za vyborny recept |
ODPOVEDAŤ |
| | Lubica L. (lubica007) ID 19881 (24.11.2009, 20:45) |
super,som potesena |
ODPOVEDAŤ |
jana k. (januarka) ID 88689 (6.9.2009, 16:55) |
dnes som urobila 2roládky, ale ja asi nie som šikovna gazdinká mne prasli pri stáčaní obe. a boli dosť tenke kde som urobila chybu? |
ODPOVEDAŤ |
| | Lubica L. (lubica007) ID 19881 (7.9.2009, 11:39) |
ako slho si ich piekla..............ozaj treba alebo dodrzat cas pecenia,alebo sa ppozriet do rury,ci uz je kolacik naruzovely,vyskusat sparadlom,ci nie je surovy a sup z rury von.kazdy rura je ina Skus este raz |
ODPOVEDAŤ |
| | jana k. (januarka) ID 88689 (7.9.2009, 11:53) |
no možno to bolo troška viac ako 10 min. ale zdalo sa mi to neupečené |
ODPOVEDAŤ |
| | | | Lubica L. (lubica007) ID 19881 (7.9.2009, 16:02) |
treba skusit sparadlom.............a davat pozor na dlzku pecenia.Prave o to ide.Potom je uz prepecena,aj ked sa to nezda. |
ODPOVEDAŤ |
| | | | jana k. (januarka) ID 88689 (7.9.2009, 16:46) |
nabudúce dodržím čas pečenia potom dam vedieť. ale zjedli sa aj puknuté a nikto doma neprotestoval |
ODPOVEDAŤ |
| Jaroslava Z. (jazavka) ID 80567 (2.9.2009, 17:53) |
...mnam...hned by som si dala... |
ODPOVEDAŤ |
| | Lubica L. (lubica007) ID 19881 (2.9.2009, 20:17) |
aj by som poslala,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,ale uz nie je spapana |
ODPOVEDAŤ |
| Iveta S. (yvett) ID 11052 (1.9.2009, 21:00) |
roládu som ešte nerobila, stále sa neviem odhodlať, bojím sa toho stáčania, ale takéto recepty ma vedia navnadiť |
ODPOVEDAŤ |
| | Lubica L. (lubica007) ID 19881 (2.9.2009, 9:57) |
tato je jednoducha,rychla..........len treba dodrzat cas pecenia,alebo sa pozerat do rury a je to!!!!!!!! |
ODPOVEDAŤ |
Eva H. (Evitchka) ID 26145 (1.9.2009, 20:38) |
jee roladku som uz davno nerobila, kludne by som si dala takuto pekne vydarenu Lubi |
ODPOVEDAŤ |
| | Lubica L. (lubica007) ID 19881 (1.9.2009, 20:41) |
ved prave.jednoducho upiect.........cela zalezitost s pripravou cesta a pecenim trvala 15 !!!!!!!!!!minut.Uz len vychladla,do poh hodiny a stocila som ju a pekna,KONECNE podarena rolada bola na svete.Konecne viem ako na nu,potvoru jednu |
ODPOVEDAŤ |
| | Natália S. (natali8) ID 37508 (31.5.2014, 12:03) |
Dobry den pisete ze nechat vychladnut nestocenu a potom stacat s dzemom..a potom tam pani jedna pise ze ju hned po vybrati stocila tak ako to mam urobit prosim vybrat z rury nechat rovnu vychladnut a potom stocit uz studenu s dzemom?? sice sa mi uz pecie nestihnete mi odpovedat :D ale nevadii |
ODPOVEDAŤ |
| | | | Lubica L. (lubica007) ID 19881 (31.5.2014, 20:48) |
ja robím, ako je napísané a vždy v pohodě. Áno, stáčala som ešte zatepla, ale len kým som nepoznala tento recept. Teraz už len takto robím |
ODPOVEDAŤ |
| Andrea L. (akja73) ID 88084 (1.9.2009, 19:23) |
,Ja robim roládu koľko vajec toľko cukru a PL múky , ( 5 vajec , 5 lyžic Cukru a 5 lyžic múky , a rolovať sa da aj na druhy deň |
ODPOVEDAŤ |
| | Lubica L. (lubica007) ID 19881 (1.9.2009, 19:56) |
Mna rolada stale praskla.A to sme ju stacali za tepla,na pocukrovanej utierke. Tejto nic netreba,vybrat z pekaca,stocit a je peknucka,ako z csopisu a chutnucka. Som rada,ze som sa dostala k tomuto receptu a mozno niekoho potesi ako mna. |
ODPOVEDAŤ |
| | | kristína s. (nigina) ID 32120 (2.9.2009, 22:10) |
No presne! Lenže u mňa bol problém už s tým, ako ju dostať von z plechu. Lebo vraj sa nemá piecť na papieri. Začala som stáčať to chúďatko a dobabrala som to ešte viac ako bola. Roláda je pre mňa otrasná fóbia Tak neviem... ale možno skúsim |
ODPOVEDAŤ |
| | | | Lubica L. (lubica007) ID 19881 (3.9.2009, 17:44) |
mamka mala tiez s tymto problem.Piekla na papieri na pecenie,na plechu....plech mastila maslom,olejom a stale nic.nakoniec jej poradila jej sestra,ktora nie je cukrarka,ale vela pecie.Plech vymastit obycajnou bravcovou mastou...my mame domacu a vysypat hrubou mukou.........aaaaaaaaaa podarilo sa .A aj mne sa podarilo,aj krasna a super rolada.uz budem len takuto robit. |
ODPOVEDAŤ |
Celkom: 26 (zobrazuje sa 21-26) | << predošlé 1, 2 |