. .. .. .. .. .. .
. .

MANDLOVY SUCHAR - RECEPT 17485

Dagmar A. (kukuk) ID 448
.
mimibazar.sk/dagmar
Oblasť: Bratislava
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 13.7.2005
Naposledy: 19.5.2019 14:37
Aktualizácia: 5.12.2014 10:29
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 334
RODINNÉ FOTOGRAFIE 151
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 8
RECEPTY 176
NÁVODY 0

VIANOČNÉ CUKROVINKY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 30 návštěvníkov)


MANDLOVY SUCHAR


[ recept č. 17485 zo dňa  ]


MANDLOVY SUCHAR


POTREBNÉ PRÍSADY

5 bielkov, 150g praskoveho cukru, 150g hladkej muky, 60g nelupanych mandli, 60g lieskovcov alebo vlasskych orechov DOBRA RADA!!!! bielky si mozte setrit vopred a postupne mrazit!!!!! NEVEDELA SOM TO, PORADILI MI TO TU V KOMENTAROCH, URCITE VYSKUSAM!!!!

POSTUP PRÍPRAVY

zmiesame bielky (NIE SNEH, LEN BIELKY) s cukrom a mukou na hladku kasu. Nakoniec pridame orechy. Srnci chrbat poriadne vymastime a vymucime, PORIADNE, inac to nedostanete von!!!!
Pecieme vo vyhriatej rure pri 180stupnov ca 20-30 minut, treba kontrolovat. Po upeceni aj s formou zabalime do alobalu a nechame 1 den odstat, potom krajame ostrym nozom na velmi tenke platky, ak mate elektricky stroj na maso alebo sunku, tak to ide najlepsie... Poukladame na cca 3 plechy a susime pri 180stupnov (horuci vzduch) IBA CHVILKU, POZOR, LEBO ZHORIA!!!!


OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI


takto to vyzera zamiesane vsetko spolu davala som lieskovce a vlasaky, ine som nemala


vymuceny srnci chrbat


je toho trochu menej, robila som zo 4 bielkov, lahko to preratate a orechov moze byt kludne aj viac...


upecene a zabalene v alobale este musim nakrajat a znova upiec, pofotim a pridam fotky


nakrajame na tenucke platky - pouzila som nozik, ale lepsie je to na elektrickom krajaci...


poukladame na plech, dala som na papier, aby to tak nehorelo


peciem to s teplym vzduchom na 180stupnov chvilu, treba sledovat, lebo ked nie su rovako hrube, niektore su skor hotove, tie povyberam a este supnem dalej piect tak, aby boli cca rovnako hnedkave



OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI
<< poschodova torta pre 3 oslavencov | MANDLOVY SUCHAR | Barbie torta pre Leu k 5.narodeninam >>
nahlásiť
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Stanislava Š. (satanka.koc) ID 21818, mimibazar.sk/satankakoc (11.12.2009, 22:38)
Tento koláčik robievam každoročne-tento rok má u mňa 10.výročie...milujeme ho,robím zo 4 -násobnej dávky.A vždy zmizne.
Najlepší je podľa mňa z lieskových orechov.Mandle sa mi zdajú menej výrazné.A tiež ho robievam zo snehu.
Vynikajúce!!!!! (Y)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Dagmar A. (kukuk) ID 448, mimibazar.sk/dagmar (16.12.2009, 14:13)
vsetko toto pecivko je z bielkov, tusim budem musiet urobit vajecny liker... |:o) na to je specialistka moja mama, mnaaaaaam (L)
Prajeme vam krasne a sladke vianoce (andel) (stromecek)
ODPOVEDAŤnahlásiť
maxmarta w. (maxmarta) ID 123191 (15.11.2009, 21:42)
- mandlovy suchar je u nas velmi oblubeny na vianoce, kazdorocne ho pripravujem z dvojitej davky - z 10.bielkov
- vajicka si priebezne zbieram do kelimka a zmrazujem - mnohi sa mi divia, ci je to mozne - ano, je to mozne, naucila ma na to moja mama, pisem si na kelimok pocet bielkov
- ked ich potrebujem, vyberiem z mraziaka, necham rozmrazit a pracujem s nimi, su ako cerstve
- v ziadnom pripade nie je potrebne vajecne bielka slahat, staci vymiesat, ako je uvedene v recepte a na fotodokumentacii
- skuste - neolutujete (Y)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Dagmar A. (kukuk) ID 448, mimibazar.sk/dagmar (3.12.2009, 8:55)
fiha, dakujem za dobru radu, bielky mrazit ma nikdy nenapadlo *-) Kolkokrat som uz bielky vyliala, lebo som nevedela co s nimi... Teraz uz viem (L)
Moc, moc dakujem, doplnim to aj do receptu (flower) (flower) (flower)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Lenka F. (lienkaf) ID 13213, mimibazar.sk/lienkaf (30.10.2009, 23:08)
jeej, to je super robime to na vianoce (Y) a volame to Slonie uši
ODPOVEDAŤnahlásiť
Dagmar A. (kukuk) ID 448, mimibazar.sk/dagmar (2.11.2009, 15:20)
genialny nazov, este som to nepocula, tiez si to tak pomenujem :-) :-) :-)
ODPOVEDAŤnahlásiť
kristína s. (nigina) ID 32120 (20.10.2009, 16:35)
Ja to tiež robievam http://nasavareska.blogspot.com/2009/01/mandov-suchre.html a vždy so snehom. Do toho cestíčka treba vohnať vzduch, aby bolo nadýchané, preto to šľahám.
ODPOVEDAŤnahlásiť
Monika M. (Michalikova) ID 76425 (3.10.2009, 21:46)
Klaudi ja to robim so snehom
ODPOVEDAŤnahlásiť
Klaudia R. (kladika) ID 65067 (20.10.2009, 16:01)
ano? tak ak sa mi bude chciet, tak spravim sneh, a ak nie, tak len zamiesam (witch)...dakujem (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Klaudia R. (kladika) ID 65067 (3.10.2009, 21:39)
Daska, chcem sa spytat- z bielkov nemam robit sneh, len ho zmiesat s cukrom??? *-)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Dagmar A. (kukuk) ID 448, mimibazar.sk/dagmar (8.10.2009, 12:58)
Mila Klaudia,
nic netreba slahat, staci zmiesat v miske, bude to ok. :-) Sneh som nikdy nerobila, aj ked na zaciatku mi to vrtalo v hlave... *-)
Drzim palce, je to velka dobrota (pl)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Klaudia R. (kladika) ID 65067 (20.10.2009, 16:02)
(L) dakujem za tip, chcela som dnes robit, ale mala som len 2 vajka ;-)...tak nabuduce :-)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Monika M. (Michalikova) ID 76425 (30.8.2009, 20:52)
My robievame tiež taketo na vianoce ale srnčí chrbát vyložím pred pečením papierom na pečenie a krájam to na tenke platky hneď po vychladnutí-a hneď suším v rure.Pozor !Treba piecť hneď 2x je to neskutočne dobré 8o| 8o| 8o| (hello)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Reklama | Podmienky pre používanie služby Mimibazar | Desatoro | Logo Overený obchodník | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Osobné údaje | Kontakt
Jednotné kontaktné miesta / Single Points of Contact | Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky používania služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Cookies | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra | Povinne zverejňované informácie

© 2001–2025 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s.
se sídlem náměstí Marie Schmolkové 3493/1, 100 00 Praha 10, IČO: 02346826, zapsaná v OR, sp.zn. B 19490 a dodávatelia obsahu