končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
RYBY A DARY MORA |
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)Pangas na paradajkach a salat na grecky sposob[ recept č. 17455 zo dňa 30.8.2009 ] POTREBNÉ PRÍSADY Pisem davky pre dve osoby. Pangas: 2 filety pangasa /alebo tresky, 1 cibula, stava z 1 citrona, 1 PL nasekanej petrzlenovej vnate, 3PL olivoveho oleja, 5 PL kecupu, 5 strucikov cesnaku, 4 paradajky, bylinkove maslo, sol, mlete cierne korenie Salat: 1 nadrobno pokrajana cervena paprika, vlasske orechy, cerstvy spenat (listovy), iny salat, 180 g fety, 120 g sterilizovanych articok (my sme doma nenasli:) ), 80 g ciernych oliv (dajte si najma pozor aby ste kupili tie bez kostiek - my sme sa pomylili :), 4 ks susenych paradajok, na nalev: olivovy olej, 3-4 lyzice citronovej stavy, 2 lyzicky cukru, sol, mlete cierne korenie POSTUP PRÍPRAVY Toto je jeden vynikajuci recept na pangasa, odteraz jeden z nasich najoblubenejsich. Inspiracia z najnovsieho cisla Dobre jedlo (str. 26 :) ) a vyborny salat je z casopisu Bajecna zena. OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI Pripravime si na ryby marinadu z najemno nakrajanej cibule, citronovej stavy, nasekanej petrzlenovej vnate a olivoveho oleja. Pangasa (alebo inu rybu) umyjeme a osusime papierovou utierkou. Vlozime rybu do marinady a nechame aspon 20 minut v chlade marinovat. My sme mali len dve ryby- akurat tak na veceru pre dvoch:) Ziadala sa aj dupla, ale bohuzial uz nebolo:) Do zapekacej misy nalejeme kecup ( uz nepridavame olej). Na kecup pridame filety aj s marinadou. Osolime, okorenime a poukladame na ne tenke platky cesnaku. Potom na to navrstvime kolieska paradajok a nakoniec oblozime platkami nakrajaneho bylinkoveho masla. Pecieme nezakryte asi 30-40 minut pri 190 stupnoch. My sme to mali 30 minut, potom este 10 minut s ventilatorom. Pred podavanim posypeme cerstvou petrzlenovou vnatou a podavame s pecivom alebo so zemiakmi. A zacneme so salatom. Cervenu /nasa bola oranzova/ nadrobno pokrajame, posolime pokvapkame olivovym olejom. Nechame chvilu odstat. Nakrajame si susene paradajky /my sme mali nalozene v oleji/. Pridame listky spenatu, salatove listy, scedene articoky, cierne olivy. Vlozime na kocky pokrajanu fetu a vlasske orechy. Vsetko poriadne zamiesame. A ja som to uz mala dost mastne (olejove) a preto som do zalievky nepridavala dalsi olivovy olej. Jednoducho som to pokvapkala stavou z polky citrona, posolila, pokorenila a dala tam dve male lyzicky cukru. Vsetko este raz poriadne premiesame a nechame chvilku odstat. Dobru chut! OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI |
Lucia M. (lusitho) ID 89214, mimibazar.sk/lusitho (1.9.2009, 15:17) | |
ODPOVEDAŤ |