kristína s. (nigina) ID 32120 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 15 návštěvníkov)
*♥*Chlebík nad zlato*♥*
[ recept č. 17309 zo dňa 25.8.2009 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
250 ml vlažnej vody, 3 PL plnotučného acidka, 2 PL slnečnicového oleja, 1 čL octu, 3 poriadne čL práškového cukru, 2 čL soli (treba dať trocha menej, ja dosť solím) , 50 g ražnej múky, 20 g nahrubo pomletých ovsených vločiek, 450 g pšeničnej chlebovej múky T650, 1 čL mletého rozmarínu, hrsť ľanových a hrsť slnečnicových jadierok, pol kocky kvasníc, ..............................................................
Na potretie : slaná voda
Na posypanie : ovsené vločky, sezam
POSTUP PRÍPRAVY
xxx
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
![]() |
Prísady dáme do nádobky DP v obvyklom poradí a zvolíme si program: Cesto. Počas miesenia pridáme do cesta hrsť slnečnicových a hrsť ľanových jadierok. Hotové cesto dáme na pomúčenú dosku. |
![]() |
Cesto buď rozvaľkáme alebo postačí, keď ho roztľapkáme rukami a potom ho stočíme a sformujeme ako knedľu |
![]() |
Bochník preložíme na plech vystlaný PNP a urobíme doň niekoľko zárezov ostrým nožom |
![]() |
Necháme asi 45 min v kľude a nevšímame si ho :) a on takto pekne narastie |
![]() |
Potom ho celý potrieme slanou vodou (asi 1 dl vody a 1 čL soli) a posypeme ovsenými vločkami, sezamom, alebo čímkoľvek vhodným. Ja som chcela tekvicovými jadierkami, ale zistila som, že "sa vyparili za záhadných okolností" :-D alebo, že by dáka veľká mola? :DDD |
![]() |
Chlieb dáme do rúry vyhriatej na 220°C a pečieme ho 15 minút. Potom znížime na 190°C a pečieme ho ešte 20 min s ventilátorom. |
![]() |
Počas pečenia si užívame chlebíkovú vôňu, ktorá nemá konkurenciu. Po vybratí z rúry ho vyložíme na mriežku a z kuchyne radšej odídeme, aby sme neprišli do pokušenia krájať ho ešte celkom horúci :) |
![]() |
A keď sa konečne dá krájať, zistíme, že chlebík je nad zlato :) |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
 | Iveta P. (narcis26) ID 42855, mimibazar.sk/narcis26 (23.5.2010, 15:36) |
Tak a idem opäť chváliť tento chlebík som piekla už viac krát teda pečiem ho každú sobotu všetkým nám veľmi chutí môj ho má ako zákusok dávam do pozornosti aj ostatným maminkám treba vyskúšať je fakt vynikajúúúci a tento krát som piekla dva menšie a tu sú http://www.mimibazar.sk/rodinne_foto.php?id=700182 ešte raz ďakujem za super receptííík  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | kristína s. (nigina) ID 32120 (24.5.2010, 13:28) |
Veľmi sa z toho teším a musím si sebakriticky priznať svoju lenivosť, lebo som už dlhšie chlebík nepiekla Ale dnes sa idem pokúsiť o tie tvoje špaldové bagetky, Aďka. Dúfam, že sa mi vydaria. Ty máš tieto dva chlebíky nádherné, balada  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Iveta P. (narcis26) ID 42855, mimibazar.sk/narcis26 (12.3.2010, 19:20) |
Ahooj Kristínka tak sme dnes opäť piekli podľa teba a to tento chlebík a opäť len chválim a chválim síce som použila len hladkú múku nemala som ani ražnú ani chlebovú a pridala som viacej ovsených vločiek chlebík je vynikajúúúci len sa mi nenakysol tak pekne do výšky ako tebe ja ho mám viac do šírky a pri pečení navrchu popukal ale na chuti to nič nemení a tu je môj http://www.mimibazar.sk/rodinne_foto.php?id=674413 a ešte raz http://www.mimibazar.sk/rodinne_foto.php?id=674416 Ďakujem za receptííík a ešte sa chystám na tie tvoje bagetky vyzerajú tiež  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | kristína s. (nigina) ID 32120 (24.5.2010, 13:24) |
Aďka, veľmi ti ďakujem a teším sa, že vám chutí tento chlebík  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  |  | Iveta P. (narcis26) ID 42855, mimibazar.sk/narcis26 (26.5.2010, 6:55) |
Kristínka asi si sa splietla a s niekym si si ma pomýlila ja som Iveta  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| |  |  | kristína s. (nigina) ID 32120 (26.5.2010, 10:46) |
Ivetka, prepáč, ja som asi šiši Mne sa niekedy pletie iveta a yvett a potom Aďka a Adrika Ale teraz toto?  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Andrea S. (andreas76) ID 19155 (15.9.2009, 13:47) |
Kristínka, už sa to miesi len neviem, či vydržím tak dlho čakať už som horšia, ako moja trojročná dcérka, tak strašne sa teším na tú chlebíkovú vôňu. Dúfam, že to nepobabrem  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | kristína s. (nigina) ID 32120 (15.9.2009, 19:34) |
Andrejka, verím, že sa nič nepobabralo Ako ti chutil? A čo malá užila si s tebou peknú chlebíkovú vôňu? Veď sa pochváľ Teším sa Želám Vám pekný večer  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  | Andrea S. (andreas76) ID 19155 (15.9.2009, 19:59) |
Ahoj, no tentokrat sa nam to podarilo a hrozne ma to potesilo ... Miska sa smiala a skonstatovala, ze vraj dnes nie je splasknuty... Kristinka, dakujem moc za super receptik a urcite budem sledovat tvoju stranku  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Eva H. (Evitchka) ID 26145 (25.8.2009, 20:34) |
Kristi ty si uz profi-pekarka! ja stale peciem tvoje bagetky a zatial sa nam nezunovali ..no ziada sa mi vyskusat nieco nove, a ako vidim, opat siahnem po tvojom recepte.. chlebik vyzera super!!!  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | kristína s. (nigina) ID 32120 (26.8.2009, 15:41) |
Evi, tiež sa mi žiada niečo nové skúšať a tak stále niekde hľadám, inšpirujem sa novými vecami a občas mi príde na myseľ aj, že už asi nie som celkom normálna... veď fakt sa nedá vyskúšať všetko, čo tu ľudia uverejnili Tento recept je metamorfóza Klaudiinho receptu na rozmarínový chlieb... ale ja som nemala nejaké veci, a tak som dala iné a vznikol tento chlebík Je naozaj chutný. Veď keď skúsiš, uvidíš a možno aj ty prídeš k nejakej variácii pôvodného chlebíka Teším sa veľmi, že vám bagetky chutia.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Adriana S. (adrika280) ID 34442 (25.8.2009, 20:16) |
vyzera super a mas pravdu chlebik nad zlato |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | kristína s. (nigina) ID 32120 (26.8.2009, 12:02) |
Ďakujem, Adrika  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Marta G. (Egreska) ID 53992, mimibazar.sk/egreska (25.8.2009, 19:37) |
včera som si od teba vytlačila jeden chlebik a uz tlačim další..len neviem kedy to postiham,toooooooolko chcem toho vyskušat...aj tento vyzera mnamkovo...  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | kristína s. (nigina) ID 32120 (26.8.2009, 12:01) |
Marti, som na tom podobne ako ty Plejáda skvelých receptov, ktoré sa chystám vyskúšať, ktoré by som chcela vyskúšať...a v protiklade k tomu nedostatok času, obmedzená kapacita žalúdkov. Ale chlieb sa u nás je každý deň  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | kristína s. (nigina) ID 32120 (25.8.2009, 19:22) |
Zlati, ja som DP použila iba na vymiesenie cesta. Ak máš iný inštrument na hnetenie cesta, kľudne ho použi na vymiesenie a daj kysnúť zakryté asi 1 - 1,5 hodinu. A potom už postupuješ, ako je tu v návode a upečieš v rúre.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Zlatica K. (kelka23) ID 44449 (25.8.2009, 19:15) |
Tlačím si receptík. Ja nemám pekárničku. Zoberiem sestre a na nejakú oslavu upečieme chlebík.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |