Iveta S. (yvett) ID 11052 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 44 návštěvníkov)
Falošná štrúdľa - na nerozoznanie od ťahanej
[ recept č. 17276 zo dňa 23.8.2009 ]
PRO INSPIRACI
POTREBNÉ PRÍSADY
Toto je síce recept na neťahanú štrúdľu, ale chuťou veľmi pripomína tú pravú ťahanú. Mám ho od svojej svokry.
1 L hladkej múky Špeciál,
125 g masla, 1 celé vajce, 1 žĺtok, štipka soli, mlieko podľa potreby.
Jablká, mak, práškový cukor.
Neviem prečo sa múka meria na litre, ale rešpektujem pôvodný recept a meriam v odmerke.
POSTUP PRÍPRAVY
Zo všetkých surovín vypracujeme vláčne cesto, ktoré rozdelíme na štyri rovnaké diely. Z každého dôkladne vypracujeme hladký bochník, ktorý zľahka potrieme roztopeným maslom a necháme 1 hodinu odpočinúť na doske. Potom každý bochník na pomúčenej doske rozvaľkáme na tenulinký plát - ide to dobre a cesto sa dá vyvaľkať ozaj na tenko. Posypeme mletým makom, práškovým cukrom, strúhanými jabĺčkami. Pokvapkáme roztopeným maslom a zvinieme do štrúdle. Dáme na papier na pečenie a potrieme maslom. Pečieme pri 180 C, až povrch štrúdle zružovie. Potom znovu potrieme maslom a po vychladnutí posypeme práškovým cukrom.
Plniť môžeme samozrejme rôznymi náplňami - výborná je aj plnená višňami s makom. |
 | Magdalena M. (slniecko201) ID 25299, mimibazar.sk/slniecko201 (16.11.2010, 6:52) |
dúfam, že bude "koštovka" na Vianočnom večierku, lebo vyzerá fantasticky  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Iveta S. (yvett) ID 11052 (17.11.2010, 7:27) |
Magduška moja veru neviem, neviem pri tomto mojom akútnom nedostatku času , inak ďakujem za pochvalu  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Katka U. (KacenkaXX) ID 59837 (16.11.2010, 1:30) |
Ja robievam trosku iny recept, ale aj tento je urcite vyborny. Moja strudla tiez po upeceni stvrdne, da sa vsak tomu velmi jednoducho vyhnut!!! Hned po upeceni treba plech zakryt mokrou (vyzmykanou) utierkou, nechat par minut, opat namocit a zakryt. Takto opakujem aspon 3-4 krat, az kym nie je strudla studena.. Strudla sa nam krasne spari a je vynikajuca, spravne makka  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Iveta S. (yvett) ID 11052 (17.11.2010, 7:29) |
Katka ďakujem za radu, takáto sa vždy zíde , ja ju mávam mäkkú hneď po upečení, ale človek nikdy nevie čo sa pritrafí  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Barbora K. (Barborkax) ID 89715 (3.10.2009, 20:05) |
Dalsi pokus uz dopadol super uz to bola strudla piekla som ju len 30 min a vyvalkala som uplne natenucko vdaka za receptiik aj rady  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Iveta S. (yvett) ID 11052 (5.10.2009, 11:07) |
Ani nevieš ako ma to potešilo  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Barbora K. (Barborkax) ID 89715 (26.9.2009, 21:39) |
Vcera som robila strudlicku ale moc sa nepodarila - bola tvrda, muz povedal, ze ako keksik je to dobre chcem sa opytat, ze ako dlho ju peciete, ja som ju mala v trube takmer hodinu, lebo potvora bola stale biela a kolko davate jablk - aku vysoku vrstvu? a este to mohlo byt tym, ze ju musim vyvalkat natensie zajtra abo pozajtra by som skusila znovu co to da  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Iveta S. (yvett) ID 11052 (27.9.2009, 7:43) |
Barborka tak to ma mrzí, pečiem ju cca 30 minút na 180 C - možno aj menej, povrch má byť len mierne ružový, jabĺčok dávam pomerne dosť - ale robím to odhadom. Tak dlho som ju ešte nikdy nepiekla, tvrdá bola podľa mňa preto. Vaľkám ju najtenšie ako sa len dá-cestoo musí byť úplne tenulinké, pomastím alebo pokvapkám roztopeným maslom, naukladám nastrúhané alebo nakrájané jabĺčka, posypem mletým makom s práškovým cukrom, niekedy pridám aj troška škorice. Po zavinutí dôkladne potriem maslom a dám piecť. Povrch nemá byť nejaký stmavnutý, ale len zľahka ružový. Po upečení znovu potriem roztopeným maslom, nechám vychladnúť a posypem práškovým cukrom s vanilkou. A vlastne aj bochníčky keď urobíte, tak najskôr cesto dobre prepracovať, vytvarovať hladký bochníček a ten treba troška potrieť maslom a nechať chviľku odpočívať. Verím, že ak ju budete skúšať ešte raz, tak sa už isto podarí. Ja ju mám tiež častým pečením stále lepšiu a lepšiu. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Monika T. (sanerika) ID 2761 (21.9.2009, 18:49) |
Práve mám štrúdľu v trúbe,s cestom sa mi robilo super,dala sa skutočne na tenučko vyváľkať,mužíček už slintá tak dúfam,že bude i chutiť  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Iveta S. (yvett) ID 11052 (21.9.2009, 20:36) |
Pevne verím, že áno, u nás je to veľmi obľúbený receptík  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
anna t. (annaT.) ID 89985 (17.9.2009, 21:07) |
ja mam podobny recept 300g.hl.muky špecial a 1 šlahačkova smotana,štipka soli postup rovnaky |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Iveta S. (yvett) ID 11052 (19.9.2009, 19:19) |
už aj odpisujem recept a isto vyskúšam, ďakujem  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Janka E. (layla) ID 9231, mimibazar.sk/layla (6.9.2009, 17:46) |
Ivetka dneska som vyskusala tvoj recept a musim povedat, ze nam strudla velmi chutila robila som jablkovu a bola uzasna Dakujem za super recept  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Iveta S. (yvett) ID 11052 (6.9.2009, 20:18) |
tak to som veľmi rada, výborná je aj čerešňová alebo višňová  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Erika Dirdová (serafina) ID 16771 (29.8.2009, 16:52) |
NEVIEM..NEVIEM...VšETKO TAK SOM ROBILA..AKO TO Má BYť,.ALE..NAPíšEM TO..čO JE VO VECI..NECHUTí..NáM A NIE JE TO ONO..žIAľ..BOHU..NáM ..JE..TROšKU TAK..TVRDé..MYSLíM ASI..SOM SI..NEROZVáLKALA..TO CESTO..ABY BOLI TAKé..TENUčKé..ASI..jA..SOM..TO POKAZILA..NIEKDE. PROSíM..NIč..ZLOM..LEN SOM SI....NAPíSALA....SVOJ NáZOR!.. ...DAKUJEM..Erika |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Iveta S. (yvett) ID 11052 (30.8.2009, 21:05) |
neviem, kde sa stala chyba, pretože ja som to tvrdé ešte nikdy nemala Pokiaľ ju ihneď nezjeme, tak vydrží dlho vláčna |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Erika Dirdová (serafina) ID 16771 (29.8.2009, 11:14) |
no..a teraz to..idem.robiť..  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Iveta S. (yvett) ID 11052 (24.8.2009, 7:23) |
Daj vedieť či chutila  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Eva L. (Akve) ID 92234 (23.8.2009, 21:50) |
rada by som vyskúšala, ale Liter múky???  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Iveta S. (yvett) ID 11052 (24.8.2009, 7:22) |
Je to čudné - ja viem, ale tak píše pôvodný recept - svokra ho má ešte od svojej maminy - ja to meriam v odmerke, myslím si, že by sa to mohlo rovnať 1 kg múky - ale poviem úprimne, nikdy som to neprevažovala - vyjdú z toho štyri veľké štrúdle |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Anna J. (Aldo) ID 47989, mimibazar.sk/aldo (23.8.2009, 21:20) |
ak to naozaj funguje, poďakujem sa  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Iveta S. (yvett) ID 11052 (24.8.2009, 7:24) |
pevne verím, že bude chutiť  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Andrea H. (AdaHeis-metráž) ID 99318, mimibazar.sk/adhezv (23.8.2009, 21:16) |
hm,to vyzerá lákavo musím vyskúšať  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |