. .. .. .. .. .. .
. .

Falošná štrúdľa - na nerozoznanie od ťahanej - RECEPT 17276

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

MÚČNIKY, POHÁRE

ID 11052 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 44 návštěvníkov)


Falošná štrúdľa - na nerozoznanie od ťahanej


[ recept č. 17276 zo dňa  ]
PRO INSPIRACI


Falošná štrúdľa - na nerozoznanie od ťahanej


POTREBNÉ PRÍSADY

Toto je síce recept na neťahanú štrúdľu, ale chuťou veľmi pripomína tú pravú ťahanú. Mám ho od svojej svokry. 1 L hladkej múky Špeciál, 125 g masla, 1 celé vajce, 1 žĺtok, štipka soli, mlieko podľa potreby. Jablká, mak, práškový cukor. Neviem prečo sa múka meria na litre, ale rešpektujem pôvodný recept a meriam v odmerke.

POSTUP PRÍPRAVY

Zo všetkých surovín vypracujeme vláčne cesto, ktoré rozdelíme na štyri rovnaké diely. Z každého dôkladne vypracujeme hladký bochník, ktorý zľahka potrieme roztopeným maslom a necháme 1 hodinu odpočinúť na doske. Potom každý bochník na pomúčenej doske rozvaľkáme na tenulinký plát - ide to dobre a cesto sa dá vyvaľkať ozaj na tenko. Posypeme mletým makom, práškovým cukrom, strúhanými jabĺčkami. Pokvapkáme roztopeným maslom a zvinieme do štrúdle. Dáme na papier na pečenie a potrieme maslom. Pečieme pri 180 C, až povrch štrúdle zružovie. Potom znovu potrieme maslom a po vychladnutí posypeme práškovým cukrom.

Plniť môžeme samozrejme rôznymi náplňami - výborná je aj plnená višňami s makom.
<< ...cucoriedkovy paj s chrumkavou posypkou... | Falošná štrúdľa - na nerozoznanie od ťahanej | Prva potahovana pre dcerku k 8 narodkam...)) ona pomahala so zdobenim. >>
nahlásiť
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Magdalena M. (slniecko201) ID 25299, mimibazar.sk/slniecko201 (16.11.2010, 6:52)
dúfam, že bude "koštovka" na Vianočnom večierku, lebo vyzerá fantasticky (Y) (Y) (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Iveta S. (yvett) ID 11052 (17.11.2010, 7:27)
Magduška moja veru neviem, neviem pri tomto mojom akútnom nedostatku času :-) :-) :-), inak ďakujem za pochvalu (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Katka U. (KacenkaXX) ID 59837 (16.11.2010, 1:30)
Ja robievam trosku iny recept, ale aj tento je urcite vyborny. Moja strudla tiez po upeceni stvrdne, da sa vsak tomu velmi jednoducho vyhnut!!! Hned po upeceni treba plech zakryt mokrou (vyzmykanou) utierkou, nechat par minut, opat namocit a zakryt. Takto opakujem aspon 3-4 krat, az kym nie je strudla studena.. Strudla sa nam krasne spari a je vynikajuca, spravne makka :)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Iveta S. (yvett) ID 11052 (17.11.2010, 7:29)
Katka ďakujem za radu, takáto sa vždy zíde (L) (L) (L), ja ju mávam mäkkú hneď po upečení, ale človek nikdy nevie čo sa pritrafí (flower)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Barbora K. (Barborkax) ID 89715 (3.10.2009, 20:05)
Dalsi pokus uz dopadol super (Y) uz to bola strudla ;-) ;-) piekla som ju len 30 min a vyvalkala som uplne natenucko vdaka za receptiik aj rady :-) (hello) (Y)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Iveta S. (yvett) ID 11052 (5.10.2009, 11:07)
Ani nevieš ako ma to potešilo (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Barbora K. (Barborkax) ID 89715 (26.9.2009, 21:39)
Vcera som robila strudlicku ale moc sa nepodarila :'(- bola tvrda, muz povedal, ze ako keksik je to dobre :-$ chcem sa opytat, ze ako dlho ju peciete, ja som ju mala v trube takmer hodinu, lebo potvora bola stale biela :-o a kolko davate jablk - aku vysoku vrstvu? a este to mohlo byt tym, ze ju musim vyvalkat natensie *-) zajtra abo pozajtra by som skusila znovu co to da ;-) ;-)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Iveta S. (yvett) ID 11052 (27.9.2009, 7:43)
Barborka tak to ma mrzí, pečiem ju cca 30 minút na 180 C - možno aj menej, povrch má byť len mierne ružový, jabĺčok dávam pomerne dosť - ale robím to odhadom. Tak dlho som ju ešte nikdy nepiekla, tvrdá bola podľa mňa preto. Vaľkám ju najtenšie ako sa len dá-cestoo musí byť úplne tenulinké, pomastím alebo pokvapkám roztopeným maslom, naukladám nastrúhané alebo nakrájané jabĺčka, posypem mletým makom s práškovým cukrom, niekedy pridám aj troška škorice. Po zavinutí dôkladne potriem maslom a dám piecť. Povrch nemá byť nejaký stmavnutý, ale len zľahka ružový. Po upečení znovu potriem roztopeným maslom, nechám vychladnúť a posypem práškovým cukrom s vanilkou. A vlastne aj bochníčky keď urobíte, tak najskôr cesto dobre prepracovať, vytvarovať hladký bochníček a ten treba troška potrieť maslom a nechať chviľku odpočívať. Verím, že ak ju budete skúšať ešte raz, tak sa už isto podarí. Ja ju mám tiež častým pečením stále lepšiu a lepšiu.
ODPOVEDAŤnahlásiť
Monika T. (sanerika) ID 2761 (21.9.2009, 18:49)
Práve mám štrúdľu v trúbe,s cestom sa mi robilo super,dala sa skutočne na tenučko vyváľkať,mužíček už slintá tak dúfam,že bude i chutiť (jidlo) (zajic)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Iveta S. (yvett) ID 11052 (21.9.2009, 20:36)
Pevne verím, že áno, u nás je to veľmi obľúbený receptík (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
anna t. (annaT.) ID 89985 (17.9.2009, 21:07)
ja mam podobny recept
300g.hl.muky špecial a 1 šlahačkova smotana,štipka soli postup rovnaky
ODPOVEDAŤnahlásiť
Iveta S. (yvett) ID 11052 (19.9.2009, 19:19)
už aj odpisujem recept a isto vyskúšam, ďakujem (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Janka E. (layla) ID 9231, mimibazar.sk/layla (6.9.2009, 17:46)
(F)Ivetka (F) dneska som vyskusala tvoj recept a musim povedat, ze nam strudla velmi chutila (Y) (Y) (Y) (Y) robila som jablkovu a bola uzasna (zajic) (zajic) (zajic) Dakujem za super recept (clamp) (clamp) (clamp) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Iveta S. (yvett) ID 11052 (6.9.2009, 20:18)
tak to som veľmi rada, výborná je aj čerešňová alebo višňová (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Erika Dirdová (serafina) ID 16771 (29.8.2009, 16:52)
*-)NEVIEM..NEVIEM...VšETKO TAK SOM ROBILA..AKO TO Má BYť,.ALE..NAPíšEM TO..čO JE VO VECI..NECHUTí..NáM A NIE JE TO ONO..žIAľ..BOHU..NáM ..JE..TROšKU TAK..TVRDé..MYSLíM ASI..SOM SI..NEROZVáLKALA..TO CESTO..ABY BOLI TAKé..TENUčKé..ASI..jA..SOM..TO POKAZILA..NIEKDE. PROSíM..NIč..ZLOM..LEN SOM SI....NAPíSALA....SVOJ NáZOR!.. :-$...DAKUJEM..Erika
ODPOVEDAŤnahlásiť
Iveta S. (yvett) ID 11052 (30.8.2009, 21:05)
neviem, kde sa stala chyba, pretože ja som to tvrdé ešte nikdy nemala *-) Pokiaľ ju ihneď nezjeme, tak vydrží dlho vláčna
ODPOVEDAŤnahlásiť
Erika Dirdová (serafina) ID 16771 (29.8.2009, 11:14)
^o)no..a teraz to..idem.robiť.. (clamp) (F)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Livia J. (Livia J.) ID 11706, mimibazar.sk/liviaj (24.8.2009, 9:20)
(zajic) (zajic) (zajic) (zajic) (zajic)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Iveta S. (yvett) ID 11052 (24.8.2009, 14:17)
(L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Vladimira M. (kubikviky) ID 30469, mimibazar.sk/kubikviky (23.8.2009, 22:14)
idem to vyskusat (zajic) (zajic) (zajic)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Iveta S. (yvett) ID 11052 (24.8.2009, 7:23)
Daj vedieť či chutila (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Eva L. (Akve) ID 92234 (23.8.2009, 21:50)
rada by som vyskúšala, ale Liter múky??? *-) :-$
ODPOVEDAŤnahlásiť
Iveta S. (yvett) ID 11052 (24.8.2009, 7:22)
Je to čudné - ja viem, ale tak píše pôvodný recept - svokra ho má ešte od svojej maminy - ja to meriam v odmerke, myslím si, že by sa to mohlo rovnať 1 kg múky - ale poviem úprimne, nikdy som to neprevažovala - vyjdú z toho štyri veľké štrúdle
ODPOVEDAŤnahlásiť
Anna J. (Aldo) ID 47989, mimibazar.sk/aldo (23.8.2009, 21:20)
(Y) (Y) (Y) (Y) (clamp) (clamp) (clamp)ak to naozaj funguje, poďakujem sa ;-) ;-)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Iveta S. (yvett) ID 11052 (24.8.2009, 7:24)
pevne verím, že bude chutiť (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Andrea H. (AdaHeis-metráž) ID 99318, mimibazar.sk/adhezv (23.8.2009, 21:16)
:-) :-) :-) *-) *-)hm,to vyzerá lákavo *-)musím vyskúšať ;-) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Iveta S. (yvett) ID 11052 (24.8.2009, 7:24)
(L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Reklama | Podmienky pre používanie služby Mimibazar | Desatoro | Logo Overený obchodník | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Osobné údaje | Kontakt
Jednotné kontaktné miesta / Single Points of Contact | Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky používania služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Cookies | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra | Povinne zverejňované informácie

© 2001–2025 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s.
se sídlem náměstí Marie Schmolkové 3493/1, 100 00 Praha 10, IČO: 02346826, zapsaná v OR, sp.zn. B 19490 a dodávatelia obsahu