
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
SLADKÉ JEDLÁ |
Katarína B. (kava4) ID 47637 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) Malé čokoládové hrnčeky[ recept č. 17135 zo dňa 20.8.2009 ] ![]() POTREBNÉ PRÍSADY 500 g čokolády postrúhaná kôra z 1 pomaranča šťava z 3 pomarančov 4 lyžice masla 2 lyžice pomarančového likéru alebo koňaku 4 žĺtky z veľkých vajec 2 bielky z veľkých vajec na ozdobenie 1 pomaranč 4 lyžice pomarančového likéru alebo koňaku POSTUP PRÍPRAVY 1. V nádobe vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu. Pridáme maslo, postrúhanú pomarančovú kôru a šťavu. Zmes za stáleho miešania zohrievame, kým sa prísady nespoja. Potom ju odstavíme z ohňa a pridáme 2 lyžice pomarančového likéru alebo koňaku. 2. Vo veľkej mise rozšľaháme žĺtky. Cez jemné sito do nich precedíme ochutenú čokoládu a dobre vyšľaháme. zmes necháme vychladnúť. 3. Bielky vyšľaháme na tuhý sneh a opatrne ho lyžicou alebo vidličkou vmiešame do čokoládového krému. 4. Krém rozdelíme do štyroch hrnčekov alebo pohárov, prikryjeme a uložíme do chladničky asi na 2 hodiny, kým krém nestuhne. 5. Pred podávaním odkrojíme tenké koliesko z pomaranča aj s kôrou a nakrájame ho na osminky. Každý hrnček ozdobíme dvoma kúskami, navrch nalejeme 1 lyžicu pomarančového likéru alebo koňaku a jemne krúžime hrnčekom tak, aby sa pokryl celý povrch. Podávame ihneď. Príprava: 30 minút bez chladenia. |