Vážení návštevníci,
reagovať na príspevky môžu iba registrovaní užívatelia. Vyplňte krátky registračný formulár a staňte sa naším členom.
Ak ste už u nás zaregistrovaní, prihláste sa prosím.
Tešíme sa na vás.
Dana K. (helldana) ID 94605 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)
Tvarohové rezance s "podmaslím"
[ recept č. 17075 zo dňa 17.8.2009 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
1 sedliacke rezance tzv.ˇšpecle, 2 kusy tvrdší tvaroh, 200 gramov masla (môže byť aj staršie, ak máte v chladničke), 100 g hrubej múky, soľ
POSTUP PRÍPRAVY
Rezance si vyvaríme v slanej vode. Scedíme, rovnomerne posypeme rozmrveným tvarohom, osolíme a na vrch navrstvíme "podmaslie". To si pripravíme nasledovne.....maslo dáme rozpustiť, do horúceho zamiešame hrubú múku, osolíme a za stáleho miešania múku osmažíme do bledo hneda (podobne ako zápražku). Je to recept od mojej starej mamy, ktorá takto "spestrovala" tvarohové rezance a ja som ho oprášila. |
 | Marta M. (marta1979) ID 104721 (23.6.2010, 17:38) |
Danka,dnes som vyskúšala,nevedela som čo to je to podmaslie,ale spravila som veľmi nám chutilo,malý si vypýtal dupľu  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Miruška B. (miruška) ID 1104, mimibazar.sk/minik (19.6.2010, 13:04) |
tento recept som hľadala už dlhé roky, nakoľko som nevedela ako sa podmaslie robí .... a musím povedať, že nesklamal .... dnes som ich na obed urobila a s si veľmi pochvaľovali ... Odporúčam..... rýchly, a chutný receptík, ktorý poteší a ušetrí čas , ĎAKUJEM  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Martina Z. (matazero) ID 5422, mimibazar.sk/matazero (19.6.2010, 10:00) |
myslim ze uz viem co budem v utorok pre nas dve baby varit... chlapi nasi nemaju radi tvaroh  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Kristína P. (Kitty26) ID 3488 (18.8.2009, 10:25) |
Danka toto by som jedla od rána do večera od pondelka do nedele a moje dieťa takisto Len to podmaslie nepoznám, ale isto vyskúšame  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |