Vážení návštevníci,
reagovať na príspevky môžu iba registrovaní užívatelia. Vyplňte krátky registračný formulár a staňte sa naším členom.
Ak ste už u nás zaregistrovaní, prihláste sa prosím.
Tešíme sa na vás.
Jarmila P. (jatea) ID 106659 |
 |
Oblasť: Žiar nad Hronom |
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení) |
Registrácia: 3.8.2009 |
Naposledy: 20.10.2020 19:19 |
Aktualizácia: 6.7.2010 18:14 |
|
|
|
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)
cuketové čatné
[ recept č. 16680 zo dňa 3.8.2009 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
2 kg cukiet, 1 kg paradojok, 1 kg papriky , soľ, ale množstvo a pomer zeleniny si môžete zmeniť podľa chuti. Ak máte radi ostré, tak aj pár baraních rohov alebo feferoniek.
POSTUP PRÍPRAVY
Cukety ošúpeme a vyberieme stred (mlade cukety môžeme použiť celé), nastrúhame ich na hrubé rezance, papriky a paradajky nakrájame na drobno. Dáme ich do hrnca, pridáme soľ a varíme neprikryté, kým všetko nezmäkne. Potom ich vložíme do pohárov a sterilizujeme 20 minút pri 80˚C. Vlani som do toho dávala ešte aj nakrájanú brokolicu a ačokču, lebo sa mi jej urodilo neúrekom. Čatné používam miesto kečupu na špagety. Pripravujem to tak, že na olej a cibuľku dám čatné, nechám prevrieť a rozmixujem ponorným mixerom alebo roztlačím "mačkadlom" na zemiaky, nechám zasa len prevrieť a potom pridám roztlačený cesnak, ale ten už nevarím. |
lucia h. (3bitka) ID 69705 (3.8.2009, 12:11) |
aj moja babina robí čatny..ale nie cuketovú..mám aj niekde recept...je to dobré do špagiet..a tak |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Andrea S. (judama) ID 32160 (3.8.2009, 11:05) |
už aj ukladám...  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | ANNA P. (andula1964) ID 77481 (3.8.2009, 11:00) |
Ako citam vyzera to super ,urcite spravim,  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |