končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
RYBY A DARY MORA |
kristína s. (nigina) ID 32120 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov) *♥*Rybárska bašta *♥* ( zapekané filety so šampiňónmi )[ recept č. 16350 zo dňa 22.7.2009 ] POTREBNÉ PRÍSADY 3/4 - 1 kg filé z tresky (alebo pangasius), 1 cibuľa, 15 dg šampiňónov, 2 žĺtka (ja dávam celé vajíčka) ,1 PL horčice, 1 kyslá smotana, petržlenová (alebo iná) vňať, soľ, vegeta, grilovacie korenie, mčk, 1/2 citróna, kúsok oravskej slaniny, 3 - 4 PL oleja, 10 dg eidamu (alebo pod.) POSTUP PRÍPRAVY xxx OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI Filé umyjeme, osušíme a pokvapkáme citrónovou šťavou. Otočíme a pláty posolíme a okoreníme (po obidvoch stranách). Z jednej strany dáme grilovacie korenie. Necháme ich odležať aspoň 20 minút v chlade. Do zapekacej misy dáme na dno na drobné kúsky pokrájanú oravskú slaninu a polovicu nadrobno pokrájanej cibule. Na panvici rozpálime olej a filety na ňom opečieme. Priamo z panvice ich kladieme do zapekacej misy tak, aby sme pokryli dno. Výpekom ryby polejeme. Pripravíme si omáčkovú zálievku: Vajcia rozmiešame s horčicou, pridáme kyslú smotanu, pokrájanú cibuľu, vegetu a mčk. Do omáčky vmiešame bazalku alebo inú zelenú vňať. Polejeme ňou uložené rybky a navrstvíme na to hrubšie pokrájané šampiňóny (najlepšie čerstvé, hoci v mojom prípade to boli mrazené) Pečieme v rúre cca 20 - 30 minút a pred dokončením posypeme strúhaným syrom. Hotové! Papáme so zemiakmi v akejkoľvek úprave a s nakladanou alebo čerstvou zeleninou. OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI |
Soňa P. (sonasona) ID 295606 (11.8.2018, 14:18) |
Jo, ty bláho, tohle musí být baštička To někdy vyzkouším |
ODPOVEDAŤ |
Stanislava H. (stanka264) ID 216341 (6.3.2012, 14:55) |
ODPOVEDAŤ |
Michaela F. (miša23) ID 10409 (6.3.2012, 14:09) | |
Kristínka, tak toto je naozaj bašta baštovitá, veľmi nám chutilo Ďakujem za skvelý receptík | |
ODPOVEDAŤ |
kristína s. (nigina) ID 32120 (6.3.2012, 19:36) | ||
Miška, už tu leží ten recept 3.rok a ty si prvá, ktorá si všimla, že je fajn Naozaj to je výborný spôsob prípravy rybky, ked nechceme vyprážať... Miška, ďakujem i ja | ||
ODPOVEDAŤ |
kristína s. (nigina) ID 32120 (23.7.2009, 20:47) | |
Bašta = mňamka (keby náhodou niekto nevedel ) | |
ODPOVEDAŤ |