. .. .. .. .. .. .
. .

Ríbezľový koláč so smotanou - RECEPT 16270

Iveta S. (yvett) ID 11052
.
Oblasť: Senica
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 3.2.2007
Naposledy: 22.6.2021 16:37
Aktualizácia: 3.7.2011 20:07
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 22
RODINNÉ FOTOGRAFIE 69
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 146
NÁVODY 0

MÚČNIKY, POHÁRE

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)


Ríbezľový koláč so smotanou


[ recept č. 16270 zo dňa  ]


Ríbezľový koláč so smotanou


POTREBNÉ PRÍSADY

250 g polohrubej múky, 1/4 sáčku prášku do pečiva, štipka soli, 75 g kryštálového cukru, 1 vanilkový cukor, 125 g masla. Nápň: 750 g ríbezlí, 3 vajcia, 250 ml mlieka, 1 vanilkový cukor, 1 vanilkový puding, 100 g kryštálového cukru, 250 ml smotany na šľahanie, 60 g masla.

POSTUP PRÍPRAVY

Do misy dáme múku s práškom do pečiva a štipkou soli, pridáme kryštálový a vanilkový cukor, maslo. Dôkladne vypracujeme hladké cesto, ktoré dáme odpočinúť do chladu minimálne 30 minút odpočinúť.
Medzitým si pripravíme ríbezle. Koláčovú formu vystelieme papierom na pečenie. Z cesta vyvaľkáme guľatý plát, ktorý prenesieme do koláčovej formy - okraje vyvýšime. Mne sa to príliš nedarilo, cesto sa drobilo, tak som ho jednoducho rukou roztlačila - išlo to celkom ľahko. Vajcia rozšľaháme s 3 lyžicami mlieka a vanilkovým pudingovým práškom. Zvyšné mlieko, cukor, smotanu, maslo necháme v hrnci prejsť varom. Pridáme pudingovú zmes, dôkladne vymiešame a odstavíme z plameňa. Ríbezle rovnomerne rozložíme na cesto a zalejeme ich horúcou pudingovou zmesou.
Pečieme pri 170 C zhruba 50 minút.
Po upečení pocukrujeme, dôkladne necháme vychladnúť a krájame na rezy.

Zdroj: časopis Vaříme z roku 2008


OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI


Koláč pred krájaním



OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI
<< Rozpeky so slivkami a makom | Ríbezľový koláč so smotanou | Zavárané almy s baraními rohami a feferónkami >>
nahlásiť
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Eva K. (evekei) ID 31604 (19.7.2009, 23:05)
mňááááááám Ivetka, toto musí byťdobručký koláčik (zajic) (zajic) (zajic) (Y) (Y) (Y) (Y) musím niekedy skúsiť (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Iveta S. (yvett) ID 11052 (20.7.2009, 19:45)
podľa toho ako rýchlo sa stratil, tak asi je (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Lucia H. (gupka) ID 9968 (19.7.2009, 20:05)
Ivet, vyzerá perfektne musí byť (zajic) (zajic) (zajic)škoda že nemám ríbezle, hneď by som ho skúsila....a možno ho skúsim spraviť s čučoriedkovým kompótom ;-) (hello) (hello) (hello)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Iveta S. (yvett) ID 11052 (20.7.2009, 19:48)
Lucka, keby som to vedela skorej, tak by som ti pol vedra priniesla do Bratislavy.
Dostala som veľké vedro a nevedela som čo s tým, nakoľko keď prídem unavená večer z práce a po únavnej ceste v týchto horúčavách už veru na nejaké veľké zaváranie nemám chuť. Tak som niečo dala do mrazničky, spravila pár pohárikov džemu a zvyšok som venovala babke.
Inak, ďakujem za pochvalu, môj chlap tvrdil, že bol super (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Reklama | Podmienky pre používanie služby Mimibazar | Desatoro | Logo Overený obchodník | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Osobné údaje | Kontakt
Jednotné kontaktné miesta / Single Points of Contact | Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky používania služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Cookies | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra | Povinne zverejňované informácie

© 2001–2025 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s.
se sídlem náměstí Marie Schmolkové 3493/1, 100 00 Praha 10, IČO: 02346826, zapsaná v OR, sp.zn. B 19490 a dodávatelia obsahu