. .. .. .. .. .. .
. .

Pissaladière - provensálsky slaný koláč - RECEPT 16179

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

CHUŤOVKY

ID 22115 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)


Pissaladière - provensálsky slaný koláč


[ recept č. 16179 zo dňa  ]


Pissaladière - provensálsky slaný koláč


POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto: 350 g hladkej múky * 20 g kryštálového cukru * ½ kocky droždia * štipka soli * 150 ml mlieka _____ Náplň: olivový olej * 900 g cibule * 2 lístky čerstvého tymianu * 1 bobkový list * štipka soli a mletého čierneho korenia * 12 ančovičiek * zelené a čierne olivy _____ Okrem toho: maslo na vymastenie plechu a olej na upravenie cesta

POSTUP PRÍPRAVY

Recept mám z obalu droždia. Už som ho tak dllllho chcela vyskúšať a konečne som sa k tomu dostala :))) Namiesto ančovičiek sa môžu použiť drobné ryby (sardinky alebo haringy). Ja som nakrájala sleďové očká. Nerátala som ich, v jednom balení bolo 6 kúskov a tie som poprekrajovala. A nerátala som ani olivy. Jednoducho som ich len uložila :)) Ale koláč je perfektný a hodí sa k nemu biele vínko :))

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

múka, cukor, soľ, droždie
prilejeme teplé mlieko a vymixujeme cesto, ktoré dáme na teplé miesto nakysnúť 30-40 minút
kým cesto kysne pripravíme si olivy čierne som poprekrajovala a zelené nechala v celku
takto som nakrájala sleďové očká
cibuľu nakrájame na krúžka
opražíme ju na olivovom oleji, ochutíme tymiánom (dala som sušený, čerstvý som nemala), soľou, čiernym mletým korením a 1 bobkový list
opražený cibuľa
a cesto krásne nakyslo
maslom vymastíme plech, ja som vymastila plech aby sa mi lepšie prichytil papier
cesto šupneme na plech
a rukami namočenými v oleji
dotvarujeme cesto na plechu, ja som si troška pomohla aj takýmto valčekom
na cesto rozložíme opraženú cibuľu
rozložíme ryby a do každého štvorca uložíme olivy, ja som do čiernej dala zelenú a tak som ich vtlačila do cesta
upečieme, podľa receptu to malo byť 220 st. 30 minút ale ja som piekla na 180 st. takých 25 minút a koláč bol upečený a cesto zo spodu chrumkavé :)
výborne by sa k tomu hodilo biele víno :))


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Rýchlovka zo zbytkov marcipánu | Pissaladière - provensálsky slaný koláč | Piratska lod pre mojho pirata >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Marta K. (supermarta) ID 62155, mimibazar.sk/supermarta (8.8.2009, 19:56)
Vyzera to zujimave, nie je to velmi slane? (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Mirka M. (Myrca) ID 22115 (8.8.2009, 23:37)
Ja som sa na to veeľmi dlho chystala, slané, ako preslané to nie je, jediné tie očká, ale ja ich mám rada aj samotné čiže mne osobne to nevadilo. A zjedol sa celý, čiže súdim že chutil aj iným ;-) ;-)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu