
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
CHUŤOVKY |
Mirka M. (Myrca) ID 22115 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Pissaladière - provensálsky slaný koláč[ recept č. 16179 zo dňa 15.7.2009 ] ![]() POTREBNÉ PRÍSADY Cesto: 350 g hladkej múky * 20 g kryštálového cukru * ½ kocky droždia * štipka soli * 150 ml mlieka _____ Náplň: olivový olej * 900 g cibule * 2 lístky čerstvého tymianu * 1 bobkový list * štipka soli a mletého čierneho korenia * 12 ančovičiek * zelené a čierne olivy _____ Okrem toho: maslo na vymastenie plechu a olej na upravenie cesta POSTUP PRÍPRAVY Recept mám z obalu droždia. Už som ho tak dllllho chcela vyskúšať a konečne som sa k tomu dostala :))) Namiesto ančovičiek sa môžu použiť drobné ryby (sardinky alebo haringy). Ja som nakrájala sleďové očká. Nerátala som ich, v jednom balení bolo 6 kúskov a tie som poprekrajovala. A nerátala som ani olivy. Jednoducho som ich len uložila :)) Ale koláč je perfektný a hodí sa k nemu biele vínko :)) OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ![]() múka, cukor, soľ, droždie ![]() prilejeme teplé mlieko a vymixujeme cesto, ktoré dáme na teplé miesto nakysnúť 30-40 minút ![]() kým cesto kysne pripravíme si olivy čierne som poprekrajovala a zelené nechala v celku ![]() takto som nakrájala sleďové očká ![]() cibuľu nakrájame na krúžka ![]() opražíme ju na olivovom oleji, ochutíme tymiánom (dala som sušený, čerstvý som nemala), soľou, čiernym mletým korením a 1 bobkový list ![]() opražený cibuľa ![]() a cesto krásne nakyslo ![]() maslom vymastíme plech, ja som vymastila plech aby sa mi lepšie prichytil papier ![]() cesto šupneme na plech ![]() a rukami namočenými v oleji ![]() dotvarujeme cesto na plechu, ja som si troška pomohla aj takýmto valčekom ![]() na cesto rozložíme opraženú cibuľu ![]() rozložíme ryby a do každého štvorca uložíme olivy, ja som do čiernej dala zelenú a tak som ich vtlačila do cesta ![]() upečieme, podľa receptu to malo byť 220 st. 30 minút ale ja som piekla na 180 st. takých 25 minút a koláč bol upečený a cesto zo spodu chrumkavé :) ![]() výborne by sa k tomu hodilo biele víno :)) OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI |
![]() | Marta K. (supermarta) ID 62155, mimibazar.sk/supermarta (8.8.2009, 19:56) |
Vyzera to zujimave, nie je to velmi slane? ![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Mirka M. (Myrca) ID 22115 (8.8.2009, 23:37) |
Ja som sa na to veeľmi dlho chystala, slané, ako preslané to nie je, jediné tie očká, ale ja ich mám rada aj samotné čiže mne osobne to nevadilo. A zjedol sa celý, čiže súdim že chutil aj iným ![]() ![]() |
||
ODPOVEDAŤnahlásiť |