. .. .. .. .. .. .
. .

Pissaladière - provensálsky slaný koláč - RECEPT 16179

Mirka M. (Myrca) ID 22115
.
Oblasť: Košice
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 12.9.2007
Naposledy: 11.11.2022 11:05
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 2
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 22
RECEPTY 312
NÁVODY 1

CHUŤOVKY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)


Pissaladière - provensálsky slaný koláč


[ recept č. 16179 zo dňa  ]


Pissaladière - provensálsky slaný koláč


POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto: 350 g hladkej múky * 20 g kryštálového cukru * ½ kocky droždia * štipka soli * 150 ml mlieka _____ Náplň: olivový olej * 900 g cibule * 2 lístky čerstvého tymianu * 1 bobkový list * štipka soli a mletého čierneho korenia * 12 ančovičiek * zelené a čierne olivy _____ Okrem toho: maslo na vymastenie plechu a olej na upravenie cesta

POSTUP PRÍPRAVY

Recept mám z obalu droždia. Už som ho tak dllllho chcela vyskúšať a konečne som sa k tomu dostala :))) Namiesto ančovičiek sa môžu použiť drobné ryby (sardinky alebo haringy). Ja som nakrájala sleďové očká. Nerátala som ich, v jednom balení bolo 6 kúskov a tie som poprekrajovala. A nerátala som ani olivy. Jednoducho som ich len uložila :)) Ale koláč je perfektný a hodí sa k nemu biele vínko :))

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

múka, cukor, soľ, droždie
prilejeme teplé mlieko a vymixujeme cesto, ktoré dáme na teplé miesto nakysnúť 30-40 minút
kým cesto kysne pripravíme si olivy čierne som poprekrajovala a zelené nechala v celku
takto som nakrájala sleďové očká
cibuľu nakrájame na krúžka
opražíme ju na olivovom oleji, ochutíme tymiánom (dala som sušený, čerstvý som nemala), soľou, čiernym mletým korením a 1 bobkový list
opražený cibuľa
a cesto krásne nakyslo
maslom vymastíme plech, ja som vymastila plech aby sa mi lepšie prichytil papier
cesto šupneme na plech
a rukami namočenými v oleji
dotvarujeme cesto na plechu, ja som si troška pomohla aj takýmto valčekom
na cesto rozložíme opraženú cibuľu
rozložíme ryby a do každého štvorca uložíme olivy, ja som do čiernej dala zelenú a tak som ich vtlačila do cesta
upečieme, podľa receptu to malo byť 220 st. 30 minút ale ja som piekla na 180 st. takých 25 minút a koláč bol upečený a cesto zo spodu chrumkavé :)
výborne by sa k tomu hodilo biele víno :))


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Bešamelové knedličky | Pissaladière - provensálsky slaný koláč | Kuracie stehná s kyslou kapustou >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Marta K. (supermarta) ID 62155, mimibazar.sk/supermarta (8.8.2009, 19:56)
Vyzera to zujimave, nie je to velmi slane? (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Mirka M. (Myrca) ID 22115 (8.8.2009, 23:37)
Ja som sa na to veeľmi dlho chystala, slané, ako preslané to nie je, jediné tie očká, ale ja ich mám rada aj samotné čiže mne osobne to nevadilo. A zjedol sa celý, čiže súdim že chutil aj iným ;-) ;-)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu