Miriam Š. (happyMia) ID 26271 |
 |
Oblasť: Topoľčany |
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení) |
Registrácia: 2.11.2007 |
Naposledy: 1.12.2021 23:27 |
Aktualizácia: 17.1.2016 22:00 |
|
|
|
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)
Skaramelizované oriešky - vhodné ako ozdoba pohárov, toriet.
[ recept č. 16145 zo dňa 13.7.2009 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
Vlašské orechy, maslo, práškový cukor
POSTUP PRÍPRAVY
Nakrájané vlašské oriešky si opražíme asi 2 minútky najprv na suchej teflónovej panvici, potom pridáme 1 PL masla a 1-2 PL práškového cukru. Ten sa rozpustí, skaramelizuje a obalí oriešky. Necháme vychladnúť a ak treba, rozdrvíme ich - ja ich drvím dnom skleneného pohára. Takýmito chrumkavými skladkými orieškami môžeme posypať akýkoľvek ovocný alebo pudingový pohár, prípadne aj tortu alebo zákusok. |
 | melania l. (lararuby) ID 130989 (1.3.2010, 21:40) |
No vidíš a ja kupujem krokant  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Renáta I. (Dobrota) ID 41578 (13.7.2009, 20:28) |
Robievam - je to naozaj výborné Možno malá pripomienka z praxe: je lepšie použiť ich na múčniky, ktoré sú určené k rýchlej spotrebe, lebo pri dlhom skladovaní majú tendenciu zvlhnúť a strácajú svoju chrumkavosť.. Inak, super aj na zmrzku - a zrazu sa nudné obyčo zmení na super dezert  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |