. .. .. .. .. .. .
. .

Pečená plnená tekvica hokaido - RECEPT 16055

Lucia H. (gupka) ID 9968
.
Bazárik v Čechách
Oblasť: Bratislava
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 8.1.2007
Naposledy: 22.4.2024 10:02
Aktualizácia: 7.2.2020 21:02
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 271
RODINNÉ FOTOGRAFIE 180
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 3
RECEPTY 196
NÁVODY 3

ZELENINOVÉ JEDLÁ

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov)


Pečená plnená tekvica hokaido


[ recept č. 16055 zo dňa  ]


Pečená plnená tekvica hokaido


POTREBNÉ PRÍSADY

tekvica cca 1,5kg po vydlabaní, 4 rožky, 2 vajcia, kus slaniny, kus klobásy, kus masla, cibuľa, zelená vňať(zeler, petržlen), majoránka, vegeta, tvrdý syr

POSTUP PRÍPRAVY

Obsahuje provitamín A, vitamín C, vitamíny skupiny B, vlákninu a pre svoj obsah sacharidov je vhodná i pre diabetikov. Z minerálnych látok obsahuje draslík, fosfor, vápnik, železo a sodík. V semenách sa nachádza zinok. Hokkaido stačí dobre umyť, nečistoty odkrojiť a netreba ju šúpať.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI


takéto krásne tekvičky som včera dostala od dobrej susedy..kto nemá takých dobrých susedov, bude si musieť tekvicu dopestovať alebo kúpiť:o)


tekvicu dobre umyjeme a vrch zrežeme, snažme sa rovno....


vnútro vydlabeme


rožteky nakrájame na štvrťkoliečka alebo kocky


na panvicu švacneme slaninku na kocky, cibuľu a môžte aj kúsok vydlabaného vnútra ak sa vám ju podarí dlabať tak ako mne:o) a pridala som aj kus klobásy na kocôčky a opečieme


k rožkom pridáme nejakú zelenú vňaťku a by bola plnka aj pekná, vegetu a majoránku...vajíčka...


zmes na panvici presunieme k rožkom, a na tej istej panvici rozpustíme kus masla a tiež prilejeme k rožkom a zamiešame


zamiešame a necháme chvíľu odstáť


zmes nacpeme do tekvičky...


tú zabalíme do alobalu a dáme piecť


piekla sa zabalená na 200°C asi hodinu a potom odokrytá aby chytila farbu zvrchu


a môžme papať, plnka môže byť aj mäsová ako zmes na fašírky, klobásová zmes, zmes mleté mäso s ryžou alebo vajíčka, syr a šunka.....alebo iná


so zeleninovým šalátikom...dobrú chuť!



OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI
<< Maslové kuracie kúsky po ázijsky | Pečená plnená tekvica hokaido | Domáci kečup - fajnový >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Michal L. (MIHAELKO) ID 124102 (18.7.2011, 11:33)
pestoval som uz rozne tekvice, ale hokajdo som tento rok zasial prvy krat. Uz je tam par peknych, tak pozeram co z nej ukuchtim, urcite ju teda niecim naplnim ,-) ,-) (L)
ODPOVEDAŤ
Irena W. (irmuska) ID 105511 (11.11.2009, 11:34)
včera sme večerali hokkaido s touto plnkou a bolo výborné (jidlo) takže vďaka za dobrý tip (hello)
ODPOVEDAŤ
Lucia H. (gupka) ID 9968 (11.11.2009, 16:31)
Irenka, ahoj (F)som rada, že chutiloooo |:o) |:o) |:o)ďakujem (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Helena K. (helka333) ID 78665 (14.7.2009, 10:05)
Lucka, práve sa dnes na ňu chystám, až teraz som si všimla, že v postupe nie sú spomenuté tie 2 vajcia. Viem, že určite idú do tej plnky surové, čo aj urobím. To píšem iba tak, lebo sú aj menej skúsené kucháročky a často čítam v komentároch rôzne dotazy. (F)
ODPOVEDAŤ
Lucia H. (gupka) ID 9968 (16.7.2009, 23:52)
Helenka, vďaka (L)už som to doplnila (L) (hello) (hello) (hello)
ODPOVEDAŤ
Anna J. (andulka2) ID 48309 (14.7.2009, 8:16)
Hokaido pestujem roky. Najlepšia na plnenie je mladá, svetlooranžová veľká asi ako drep. Vydlabanú hmotu aj s mliečnymi jadierkami nevyhadzovať ale pokrájať a dať do plnky. Sú jemnejšie ako cukiny a nie sú také vodové.Môj starší syn túto tekvičku miluje a podusí si ju len tak na cibuľke. Ja mám mladú tekvičku na zimu mám pokrájanú v mraziaku, lebo ich pestujem veľa. a nestíhame. Dozreté vydržia v dobrej pivnici aj do februára.Dužinu zo starej tekvice ale aj zo starej cukiny nevyhadzovať, spolu aj so zrnami varte v spolu s koreňovou zeleninou ako polievku, nerozoznáte od hovädzej.
ODPOVEDAŤ
Irena W. (irmuska) ID 105511 (25.9.2009, 13:52)
ja som takmer závislá na Hokaido tekvici. poznám dosť receptov, ale tieto tipy skúsenej pestovateľky sú pre mňa skvelé. veľmi pekne ďakujem a polievku z dužiny vyskúšam (Y)
ODPOVEDAŤ
Lucia H. (gupka) ID 9968 (16.7.2009, 23:51)
To poznám aj ja že vraj je polievka na nerozoznanie od hovädzej, to je perfektné (Y) (Y) (Y)Anička ´dakujem veľmi pekne za super rady (L) (L) (L) (hello) (hello) (hello)
ODPOVEDAŤ
Helena K. (helka333) ID 78665 (11.7.2009, 19:08)
Aj mne sa už dve hokaida váľajú na zahrade, tak určite niečo podobné vyskúšam, ale bez slaniny a klobásky, snáď so šunkou. Inak vyzerá krásne a určite aj chutí. (Y) :-) (Y)
ODPOVEDAŤ
Lucia H. (gupka) ID 9968 (12.7.2009, 16:05)
Helka, ďakujem |:o)pravdaže, veď plnka môže byť podľa chuti a vždy čo dom dal ;-) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Estera L. (saxinka) ID 14692 (upravené 11.7.2009, 20:32)
(Y) (Y) (Y)
Lucka, Ty už máš hokaido ???? od susedy ??
mne len teraz kvitne :-p :-(
ODPOVEDAŤ
Lucia H. (gupka) ID 9968 (12.7.2009, 16:04)
tu je všetko skôr, ja mám len cukiny a dobrú susedu (H) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Eva H. (Evitchka) ID 26145 (11.7.2009, 13:46)
:-o Lucka, fantazia :-) (clamp) ja mam taku chut na tekvicu, teraz ked som na Slovensku, urcite sa jej poriadne napapam ;-) ;-) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Lucia H. (gupka) ID 9968 (11.7.2009, 16:59)
Evi, VITAJ DOMA!!! posielam (L) (L) (L) (L) (L)a ďakujem (hello) (hello) (hello)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu