Lucia H. (Lea332) ID 99302 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)
!!!Môj prvý pokus o dobošovu knihu!!!
[ recept č. 15995 zo dňa 8.7.2009 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
Piškóta :
15 vajec
60 dkg práškového cukru
60 dkg polohrubej múky
2 PDP
2 vanilky
1 dl oleja
vlažná voda podla potreby
I. Krém :
1 l mlieka
4 pl polohrubej múky
2 zlaté klasy
3 pl kakaa
1 kávová lyžička mletej kávy/podla chuti/
10 dkg čokolády na varenie
30 dkg práškového cukru
2 hery
II. Krém :
3 dl mlieka
4 pl hladkej múky
15 dkg práškového cukru
1 vanilka
1 hera
Poleva :
40 dkg dukátovej čokolády na varenie
10 pl oleja
POSTUP PRÍPRAVY
Postup na piškótové cesto : Žĺtky šľaháme s polovičkou cukru do penista . Pridáme olej a šľaháme ďalej . Vyšľaháme bielky do tuha a potom pridáme druhú polovičku cukru a znovu šľaháme do tuha . Zmiešame múku s PDP . Vyšľahané žĺtky podľa potreby zriedime vlažnou vodou a pomaly vmiešavame múku a vyšľahané bielky . Piškótové cesto si primerane rozdelíme na 6 častí a postupne pečieme na vymastených a múkou vysypaných plechoch .
Postup na I. krém : Mlieko , múku , zlatý klas , kakao , čokoládu a kávu uvaríme na hustú kašu /najlepšie variť v hrnci na mlieko - parák/ Kašu necháme vychladiť . Vyšľaháme cukor s herou a postupne pridávame vychladnutú kašu .
Postup na II. krém : Mlieko , múku , vanilku uvaríme na hustú kašu . Necháme vychladnúť . Vyšľaháme cukor s herou a postupne pridávame vychladnutú kašu .
Postup na tortu : Na obrátený plech dáme prvý plát piškóty a natrieme kakaovým krémom , ktorý si primerane rozdelíme na 5 častí . Postup opakujeme aj s ostatnými piškótovými plátmi . Takto naplnené pláty prikryjeme druhým plechom a zaťažíme aspoň na 5 hodín . Dáme do chladničky .
Zdobenie : S takto pripravenej torty si možno vyrezať tvary podľa potreby - srdce , ovál , hviezda , podkova , kniha atď... Tortu polejeme roztopenou čokoládou a necháme stuhnúť . Dáme si biely krém do zdobiaceho vrecka a tortu ozdobíme .
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
|
Najprv si vyšlaháme sneh z bielkov |
|
Potom si pridáme polovicu cukru |
|
K žltkom si pridáme múku a kypriaci prášok |
|
Tu sme si pridali múku |
|
K vymiešaným žltkam sme si pridali 300 g cukru a vyšlahané bielka. Vznikla nám takáto zmes ktorú si rozdelíme na 6 častí. Mojom prípade mi vidali len 5 piškot. |
|
Postupne si budeme zmes rozdelovať na plechy |
|
Tu máme už hotovú piškoty |
|
Uvaríme si krém a takto vám vznikne už vymiešana zmes z mlieka, múky, kakaa, zlatého klasu a cokolády |
|
Postupne si začiname natierať pláty |
|
Tu je hotový natretý plát |
|
Cokoládu s olejom si dáme rozpustiť |
|
Tu začíname zdobiť, ja som si zvolila zdobenie takéto, ale od vás záleží ake si zvolíte. |
|
A dalej |
|
Tu je uz celkom |
|
Okraj som zdobila sivými kuličkami |
|
Tu začínam dávať ružičky, z môjho receptu na marcipán |
|
Dalsie |
|
K tomu kalie |
|
Dalšie |
|
Moja hotová torta |
|
Tu je torta z vnútra |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
Blanka M. (beckovka) ID 122406 (18.11.2009, 8:05) |
super kniha a dobošová, vyzkouším recept. |
ODPOVEDAŤ |
| | Lucia H. (Lea332) ID 99302 (1.1.2010, 15:42) |
Treba vyskúsat, lebo je vynikajúca! |
ODPOVEDAŤ |
Blanka M. (beckovka) ID 122406 (18.11.2009, 8:05) |
super kniha a dobošová, vyzkouším recept. |
ODPOVEDAŤ |
| silvia b. (silvia75) ID 101388 (17.11.2009, 23:49) |
Skúšala som váš recept, vyšiel výborne. Plnka a cesto super. Výborná doboška mňammmmmm. Ďakujem za motiváciu |
ODPOVEDAŤ |
| | Lucia H. (Lea332) ID 99302 (1.1.2010, 15:41) |
Nemáte zač |
ODPOVEDAŤ |
Ilona Ř. (ilonacek) ID 86645 (12.7.2009, 21:52) |
|
ODPOVEDAŤ |
| | Lucia H. (Lea332) ID 99302 (13.7.2009, 11:43) |
Dakujem |
ODPOVEDAŤ |
| Katarína M. (katkam) ID 62614, mimibazar.sk/katkam (8.7.2009, 22:15) |
je krásna, aj nám ju dava svokra piect pri roznych priležitostiach a mne ohromne chutí ste šikula |
ODPOVEDAŤ |
| | Lucia H. (Lea332) ID 99302 (upravené 11.7.2009, 11:36) |
Dakujem, za pochvalu , Aspon ma tu niekto pochválil za tortu |
ODPOVEDAŤ |