Vážení návštevníci,
reagovať na príspevky môžu iba registrovaní užívatelia. Vyplňte krátky registračný formulár a staňte sa naším členom.
Ak ste už u nás zaregistrovaní, prihláste sa prosím.
Tešíme sa na vás.
Eva Ž. (evelin77) ID 98961 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)
prvá poschodová - dobošová
[ recept č. 14816 zo dňa 3.6.2009 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
Na jednu dávku - 4 vajíčka, 80g prášk.cukru, 1/2 vanilkového cukru, 80g hladkej múky, lyžica vody, štipka prdopeč. Može sa pridať kakao - odobrať 2 lyžice múky a dať 2 lyžice kakaa.
POSTUP PRÍPRAVY
Z bielok a vanilk.cukru vyšľahať sneh, pridať 2/3 prášk. cukru a došlahať. Žltky vyšlahať so zvyšnou 1/3 prášk.cukru a pridať lyžicu vlažnej vody. Žltkovú penu primiešať do snehu, pridať múku s prdopeč. Piecť na papieri na pečenie 200C asi 6-8 minút, aby boli bielunké pláty. Ja si obkresľujem kruhy z tortovej formy - z jednej dávky vyjdu dva "korpusy". Na túto tortu som robila 6 ks korpusov na spodnú a 4 ks na vrchnú časť torty. Môžeme použiť akýkoľvek tvar, alebo si vymyslieť - cesto sa pekne natiera. Plnku som použila klasiku - čokoládovú. Poťahovala som K2, ružičky sú z Marschmallow hmoty. |
 | Olga C. (Init) ID 46563 (4.6.2009, 8:47) |
Nádherný poschoďáček, tak ten já ještě neměla příležitost dělat  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Eva Ž. (evelin77) ID 98961 (4.6.2009, 7:37) |
ďakujem.... , prdopeč - prášok do pečiva. Robievam dobošové, ale toto bola prvá poschodová, krtka vložím, ešte to nemám v PC /zaneprázdnený manžel / |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Daniela Š. (DanielkaS) ID 67138 (3.6.2009, 23:12) |
Pridaj sem aj tu krtkovu, ta je krasna aj chutovo vyborna !!!  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Daniela Š. (DanielkaS) ID 67138 (3.6.2009, 23:11) |
Vynikajuco chuti, mam tu cest, ze som ju jedla, fakt vynikajuca . Co je to prdopec ?  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Martina S. (mata1708) ID 56656 (3.6.2009, 23:46) |
PRasok DO PECiva, asi. je krasna  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Iveta S. (yvett) ID 11052 (3.6.2009, 20:35) |
krásna  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |