Adriana B. (Aďka27) ID 32431 |
 |
Oblasť: Brezno |
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení) |
Registrácia: 15.1.2008 |
Naposledy: 13.10.2014 22:10 |
Aktualizácia: 1.4.2011 10:18 |
|
|
|
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov)
Párkovo-zeleninové ražniči
[ recept č. 15972 zo dňa 7.7.2009 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
podľa potreby a chuti - obyčajné párky, paprika, paradajky, cibuľa, klobása, tvrdý syr, špajle (ihly)
POSTUP PRÍPRAVY
***
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
![]() |
Nakrájame si zeleninu, klobásu /nemusí byť/ a syr na menšie kúsky, cibuľu na kolieska (ospravedlňujem sa, zabudla som ju odfotiť) |
![]() |
párky nakrojíme /neprekrojiť úplne/ asi na šírku ½ cm, |
![]() |
na koniec párka zasunieme špajľu,medzi jednotlivé otvory vkladáme jednotlivé kúsky, napr. klobásu /ja som použila trvanlivú/ a zároveň zasúvame špajľu, aby to držalo pokope , zeleninu, syr, v akomkoľvek poradí. Ak chcete, môžete si párky nakrájať na kolieska a tak ponapichovať jednotlivé kúsky zvlášť, my sme si zopár urobili aj také. Ale tie len nakrojené sú viac šťavnatejšie. |
![]() |
ja používam miesto ihiel tieto so zastrúhaným špicom, sú výborné, |
![]() |
Uložíme na plech a pečieme pri teplote 190° C cca 15-20 min, |
![]() |
aby boli párky zvrchu upečené dochrumkava. |
![]() |
Po upečení si môžete do výpeku položiť kúsky pečiva a nechať chvíľku postáť už vo vypnutej rúre. Jednotlivé kúsky ražniči môžete zabaliť aj do alobalu a na grilovačke šupnúť do pahreby, alebo ugrilovať na rošte. Podávame s pečivom, zeleninou, alebo aj dresingom. *Dobrú chuť* |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
 | Helena B. (hela2) ID 37749 (23.7.2009, 8:30) |
zaujímavý nápad taká rýchlovka určite vyskúšam. Adrika si kuchárka a aj cukrárka |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (23.7.2009, 9:23) |
Helenka , veľmi pekne ďakujem za krásne slová, veľmi si to vážim Budem len rada, keď to skúsiš, ja si pamätám, keď to naši robievali na dovolenke aj v alobale v pahrebe, medzi párky šla cibuľa, klobása a slanina, k tomu sme mali kopec čerstvej zeleniny, len ja som si to potom už vo svojej kuchyni ešte doplnila o zeleninu a syr a v rúre je to raz-dva Helenka, želám krásne dníčky  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
beata s. (kristina82) ID 47078 (22.7.2009, 7:49) |
plech netreba vymastiť? |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (23.7.2009, 8:13) |
Beatka, mrzí ma, ak odpovedám neskoro, ale plech netreba vymazávať, párky pustia šťavu, úplne to postačí Pekný dník želám  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Mária M. (likavka) ID 53375 (9.7.2009, 6:33) |
Vyborny napad-odskusam  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (9.7.2009, 22:22) |
Majka, šťavnaté, rýchlo spravené a ešte rýchlejšie zjedené Ďakujem, budem rada, keď mi dáš vedieť, či chutilo, nazdravie  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |