Vážení návštevníci,
reagovať na príspevky môžu iba registrovaní užívatelia. Vyplňte krátky registračný formulár a staňte sa naším členom.
Ak ste už u nás zaregistrovaní, prihláste sa prosím.
Tešíme sa na vás.
Iveta S. (yvett) ID 11052 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)
Škvarkové placky
[ recept č. 15945 zo dňa 6.7.2009 ] PRO INSPIRACI
POTREBNÉ PRÍSADY
350 ml mlieka, 1 vajce, 1 PL oleja, 250 g hladkej múky, 250 g polohrubej múky, 1,5 kávovej lyžičky soli, 1/4 kávovej lyžičky mletého čierneho korenia, 1 kávová lyžička cukru, 42 g droždia alebo 2 lyžičky sušeného droždia, škvarky podľa chuti - ja som dala cca 20 Dkg.
1 vajce na potretie
POSTUP PRÍPRAVY
Do misy dáme obe múky, pridáme lyžičku cukru, nalejeme vlažné mlieko a pridáme droždie. Počkáme kým kvások vykysne. Potom pridáme soľ, vajce, mleté čierne korenie, olej, mleté škvarky - môžu byť aj nahrubo nasekané a zvyšok mlieka. Vypracujeme hladké cesto, ktoré necháme riadne vykysnúť - cca 1 hodinu.
Po vykysnutí vyvaľkáme na cca 1,5 cm hrubú placku a vykrajujeme kolieska väčším pohárom. Dáme na plech vystlaný papierom na pečenie, necháme ešte 15 minút pokysnúť, ostrým nožom narežeme mriežky, potrieme rozšľahaným vajíčkom a dáme piecť do rúry vyhriatej na 200 C. |
 | kristína s. (nigina) ID 32120 (20.3.2010, 11:25) |
Ivetka, ale veď nie sú toto záhorácke pagáčky? vypadajú super!!!  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Iveta S. (yvett) ID 11052 (20.3.2010, 19:33) |
Kristínka tie pravé záhorácke sa prekladajú  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Marcela B. (cela) ID 75552 (15.8.2009, 18:57) |
Práve sa dopiekli, už asi pol roka som sa chystala na škvarkové pagáčiky, ale nechcelo sa mi prevaľkávať cesto, takže toto mi vyhovuje, sú perfektné.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Iveta S. (yvett) ID 11052 (17.8.2009, 15:25) |
som rada, že sa páčili  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Iveta S. (yvett) ID 11052 (13.7.2009, 20:07) |
ďakujem  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Daniela H. (Češka) ID 23282 (7.7.2009, 13:20) |
práve mi kysne cesto, tak uvidíme  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Iveta S. (yvett) ID 11052 (8.7.2009, 20:20) |
určite sa podaria  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Henrieta K. (hkalinka) ID 52602 (7.7.2009, 13:15) |
Ivetka, výzerajú krásne  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Iveta S. (yvett) ID 11052 (7.7.2009, 13:17) |
ďakujem  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Jana K. (Kekona) ID 64146, mimibazar.sk/kekona (6.7.2009, 21:42) |
vyzerá to výborne ... normálne som dostala chuť  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Iveta S. (yvett) ID 11052 (7.7.2009, 13:17) |
a nie je to ani nič ťažké  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (6.7.2009, 21:34) |
Ivetka, nádherné kúsky, veľmi rada vyskúšam  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Iveta S. (yvett) ID 11052 (7.7.2009, 13:19) |
ďakujem, vrelo ich odporúčam, podľa mňa by boli super k fazuľovej polievke, my sme ich mali k červenému vínu  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Bozena M. (bombiska) ID 79911 (6.7.2009, 19:49) |
mňam,,,,to mám rada  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Iveta S. (yvett) ID 11052 (6.7.2009, 20:05) |
ozaj sú výborné  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Stella F. (stellu66) ID 99005 (6.7.2009, 19:45) |
wauuuuuuu tak uz viem co budem najblizie skusat piect |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Iveta S. (yvett) ID 11052 (6.7.2009, 19:35) |
Pagáčiky zvyknem piecť, ale také, kde sa cesto prekladá a oni potom lístkujú, tento receptík je fajn v tom, že tu toto prekladanie odpadá - aj tento receptík som objavila niekde na internete  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Eva H. (Evitchka) ID 26145 (6.7.2009, 19:13) |
Ivet, toto som ja nikdy nerobila, ale velmi luuubim!!! je toho naozaj malo, co ja nelubim  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |