Jana Abelovská (janeinka1) ID 54349 |
Oblasť: Bratislava |
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení) |
Registrácia: 4.8.2008 |
Naposledy: 30.5.2020 22:37 |
Aktualizácia: 30.7.2013 20:35 |
|
|
|
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)
Svieže ovocné rezy :)
[ recept č. 15934 zo dňa 6.7.2009 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
Na piškótu: -3 vajcia - 100 g kryštálového cukru - 50 ml vody - 50 ml oleja - 125 g polohrubej múky - 2 ČL prášku do pečiva -
Krém: -0,5 litra mlieka -2,5 vanilkového pudingu (alebo Zlatého Klasu) -1/2 balíčka vanilkového cukru - 2 PL cukru -1/2 lyžice masla -1 kyslá smotana - trochu práškového cukru -
Na vrch: - 1 šľahačková smotana - 1 ztužovač šľahačky - strúhaná čokoláda (kakao)
+ ovocie podľa výberu (ja som použila ríbezle)
POSTUP PRÍPRAVY
1. Cesto: - Žĺtka s cukrom vymiešať do peny, pridať olej, vodu, múku zmiešanú s práškom do pečiva a nakoniec sneh z bielkov. Cesto vyliať na menší plech, ja som mala 35x25 cm, (ak chcete veľký, robte s dvojitej dávky). Piecť na 170 C asi 20 min, kontrolujte špajlou :) 2. Krém: - Mlieko, puding, vanilkový cukor a práškový cukor uvariť a do horúceho vmiešať maslo. Po !!!vychladnutí!!! vmiešať kyslú smotanu, dochutiť cukrom a vyšľahať na krém (vyšľahá sa na pekný krém, len treba dlhšie šľahať)
Na upečenú piškótu poukladať ríbezle (alebo iné ovocie), natrieť vychladnutý pudingovovo-smotanový krém a navrch vyšľahať šľahačku so stužovačom a nakoniec posypať čokoládou alebo kakaom. Kto ako má rád :) Koláčik je svieži a hlavne nepresladený, príjemné osvieženie na leto :)
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
![]() |
:) |
![]() |
Viac na reze :) |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
Lubica B. (chikitka15) ID 88450 (6.7.2009, 14:29) |
tak tento receptik urcite vyskusam vyzera vyborne len sa chcem opytat, aky je to mensi, a aky je vacsi plech? mam to robit v okruhlom? takom tortovom? |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Jana Abelovská (janeinka1) ID 54349 (6.7.2009, 16:25) |
Môj plech mal rozmer 35X25 cm A ako vidno na obrázku, cesto nie je príliš vysoké, tak ak chcete vyšší, treba menší plech Určite vyskúšajte, neoľutujete! A dajte vediet Do tortovej formy by cesta bolo asi priveľa, neviem, ale veď skúste a uvidíte  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |