
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
DOMÁCE PEKÁRNE |
Miroslava F. (mackopf) ID 5745 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Banánovo - datlový chlebík (ak sa nam zvyšili datle z vianoc :))[ recept č. 15865 zo dňa 3.7.2009 ] POTREBNÉ PRÍSADY 225 g polohrubej múky 2 1/4 lyžičky prášku do pečiva 100 g masla nakrájaného na kúsky 125g vykôstkovaných a posekaných datlí 75 g cukru 2 nahrubo pomiagané banány 2 lyžice medu 2 jemne rozšľahané vajcia POSTUP PRÍPRAVY 1. Hlbokú, štvorhrannú formu dlhé 20-25 cm (ja mam 30-v pohode) vymastíme a dno vyložíme papierom na pečenie. Niečo podobné, ako forma na biskubský chlebík. 2. Do veľkej misy preosejeme múku. Pridáme maslo a končekami prstov spracujeme cesto podobné posýpke. 3. Pridáme cukor, datle, banány , vajcia a med a vypracujeme cesto stejakúce z varechy. 4. Hotové cesto nalejeme do pripravenej formy a povrch dohladka rozotrieme nožom. 5. Pečieme asi hodinu na 160C dozlatohneda. Potom do stredu vpichneme kovový špíz. Ak po vytiahnutí zostane čistý, chlebík je upečený. 6. Upečený chlebík necháme vychladnúť vo forme cca 10 min a potom vyklopíme. 7. Podávame teplý, alebo studený. skoda, že som ho už robila a neodfotila som... :( tip: tento chlebík vydrží aj niekoľko dní, ak ho zabalíte a uložíte na chladné a suché miesto tip2: datle môžete nahradiť aj iným druhom sušeného ovocia, ako napr. slivkami, alebo marhuľami. tento recept je z knizocky, ktoru som dostala ako svadobny dar od jednej znamej Slovart: Pečenie. |