ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)
Pajglíky
[ recept č. 15578 zo dňa 24.6.2009 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
500g hladkej múky, 0,5 lyžičky soli, 1 vanilínový cukor, 1 dl oleja, 50g kvasníc (ja som použila 2 kl sušeného droždia), 50g cukru, 3 dl mlieka. + plnka (maková, orechová, džem), vajce na potretie
POSTUP PRÍPRAVY
Ja som všetky potrebné suroviny vložila do domácej pekárne, a zvolila som program cesto. Ak DP nemáme, z mlieka, cukru a droždia si spravíme kvások, ten zmiešame s ostatnými prísadami a vypracujeme cesto, ktoré necháme nakysnúť asi 3/4 hodinu. Nakysnuté cesto rozdelíme na 4 časti - bochníčky. Bochníček rozvaľkáme na kruh, ten radielkom rozdelíme na 8 častí - trojuholníkov. Do širšej časti dáme za kávovú lyžičku náplne, zavinieme. Tak spracujeme všetky 4 časti cesta. Uložíme na olejom vymazaný plech, potrieme rozšľahaným vajíčkom a dáme piecť na 180 stupňoch do rúry. Pečieme do zlatova. Plnka: ja som použila makovú. Pomletý mak zmiešame s cukrom podľa vlastnej chuti a zalejeme troškou vriaceho mlieka tak, aby nám vznikla hustá kaša. Tak isto si môžme pripraviť plnku aj z vlašských orechov. Ak použijeme džem, treba použiť hustejší a pajglíky dobre zvinúť, lebo džem vyteká.
originál recept mám po babke a je z dvojitej dávky, ja som si ho pre svoju potrebu upravila :) |
 | Renáta C. (gucz) ID 51988 (11.7.2009, 22:42) |
som rada, že Vám chutilo  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Jana H. (lulecko) ID 104069 (11.7.2009, 18:52) |
Renatka, tento recept som vyskusala so segrou a bol vynikajuci. Robili sme dve plnky - sunkovosyrovu a makovoorechovu. Obe sa podarili. Dakujeme za recept.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Iveta S. (yvett) ID 11052 (24.6.2009, 20:07) |
vyzearajú super  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |