Iveta S. (yvett) ID 11052 |
 |
Oblasť: Senica |
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení) |
Registrácia: 3.2.2007 |
Naposledy: 22.6.2021 16:37 |
Aktualizácia: 3.7.2011 20:07 |
|
|
|
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)
Tvarohové slimáčiky s lekvárom
[ recept č. 15535 zo dňa 22.6.2009 ] PRO INSPIRACI
POTREBNÉ PRÍSADY
Tento skvelý receptík som objavila na http://forum.dortomanie.cz/viewtopic.php?f=167&t=358&sid=26ae3a03dcf900feb1cadf6b17151a0b. Slimáčiky sú ozaj chutné, tak sa snáď dotyčná pani nenahnevá, že sa s vami oň podelím.
Suroviny:
250 g tvarohu, 250 g masla alebo Hery, 300 g polohrubej múky, 1/2 prášku do pečiva (alebo kypriaceho prášku do perníka - ja som dala ten), 1/2 vanilkového cukru, slivkový lekvár.
Poleva:
1/4 litrový hrnček práškového cukru, 1 lyžička škorice, cca 1-2 dcl umu.
POSTUP PRÍPRAVY
Maslo (Heru) zmiešame s múkou, do ktorej sme pridali prášok do pečiva (alebo kypriaci prášok do perníku, ako som urobila ja). Pridáme vanilkový cukor. Pani v pôvodnom recepte písala, že ak sa cesto lepí, tak sa nemá pridávať múka, lebo by slimáčiky neboli chutné. Ja som pridávať nemusela, s cestom sa mi pracovalo veľmi dobre. Vypracované cesto dáme do mikroténového sáčika a dáme do chladničky aspoň na pol hodiny, ale môže tam odpočívať aj celú noc. Cesto rozdelíme na dve časti, z každej vyvaľkáme obdĺžnik, ktorý rovnomerne natrieme slivkovým lekvárom. Mne sa lekvár zle natieral, tak som ho dala do kastrólika, pridala za dve lyžice vody a troška rumu a postavila na oheň. A miešala a miešala. S takýmto lekvárikom už natieranie išlo super. Stočíme do dlhej rolády a ostrým nožom krájame kolieska silné cca 1 cm. Dáme na plech pokrytý papierom na pečenie troška ďalej od seba, lebo pri pečení zväčšia svoj objem. Dáme piecť do vyhriatej rúry a pečieme do svetloružova - ja som piekla na 180 °C. Medzitým si pripravíme polevu, ktorou po upečení slimáčiky potierame. Do hrnčeka dáme práškový cukor, rum, škoricu a dobre vymiešame. Poleva nemá byť ani príliš riedka, aby nestekala a ani príliš hustá, lebo by prekryla vzor na slimáčikoch. Akonáhle slimáčikov vytiahneme z rúry, ihneď touto polevou potierame, aby poleva rýchlo zatuhla. Musím povedať, že ja som ich zopár natrela a zopár nie a boli dobré aj tak. Tvorkyňa receptu písala, že najlepšie sú čerstvé, ale že chutia aj vychladené. No u nás sa zjedli hneď, takže to druhé nemám vyskúšané. |
 | Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (24.6.2009, 23:39) |
Ivetka, koláčiky vyzerajú skvele Vďaka za receptík, vyskúšame niekedy  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Eva H. (Evitchka) ID 26145 (22.6.2009, 21:10) |
ojojoj, tieto musia byt vyyyborne, tvarohove cesto je dobrotkaaaa  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Iveta S. (yvett) ID 11052 (23.6.2009, 18:05) |
nám veru chutili  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |