
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Iveta S. (yvett) ID 11052 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Tvarohové slimáčiky s lekvárom[ recept č. 15535 zo dňa 22.6.2009 ] PRO INSPIRACI ![]() POTREBNÉ PRÍSADY Tento skvelý receptík som objavila na http://forum.dortomanie.cz/viewtopic.php?f=167&t=358&sid=26ae3a03dcf900feb1cadf6b17151a0b. Slimáčiky sú ozaj chutné, tak sa snáď dotyčná pani nenahnevá, že sa s vami oň podelím. Suroviny: 250 g tvarohu, 250 g masla alebo Hery, 300 g polohrubej múky, 1/2 prášku do pečiva (alebo kypriaceho prášku do perníka - ja som dala ten), 1/2 vanilkového cukru, slivkový lekvár. Poleva: 1/4 litrový hrnček práškového cukru, 1 lyžička škorice, cca 1-2 dcl umu. POSTUP PRÍPRAVY Maslo (Heru) zmiešame s múkou, do ktorej sme pridali prášok do pečiva (alebo kypriaci prášok do perníku, ako som urobila ja). Pridáme vanilkový cukor. Pani v pôvodnom recepte písala, že ak sa cesto lepí, tak sa nemá pridávať múka, lebo by slimáčiky neboli chutné. Ja som pridávať nemusela, s cestom sa mi pracovalo veľmi dobre. Vypracované cesto dáme do mikroténového sáčika a dáme do chladničky aspoň na pol hodiny, ale môže tam odpočívať aj celú noc. Cesto rozdelíme na dve časti, z každej vyvaľkáme obdĺžnik, ktorý rovnomerne natrieme slivkovým lekvárom. Mne sa lekvár zle natieral, tak som ho dala do kastrólika, pridala za dve lyžice vody a troška rumu a postavila na oheň. A miešala a miešala. S takýmto lekvárikom už natieranie išlo super. Stočíme do dlhej rolády a ostrým nožom krájame kolieska silné cca 1 cm. Dáme na plech pokrytý papierom na pečenie troška ďalej od seba, lebo pri pečení zväčšia svoj objem. Dáme piecť do vyhriatej rúry a pečieme do svetloružova - ja som piekla na 180 °C. Medzitým si pripravíme polevu, ktorou po upečení slimáčiky potierame. Do hrnčeka dáme práškový cukor, rum, škoricu a dobre vymiešame. Poleva nemá byť ani príliš riedka, aby nestekala a ani príliš hustá, lebo by prekryla vzor na slimáčikoch. Akonáhle slimáčikov vytiahneme z rúry, ihneď touto polevou potierame, aby poleva rýchlo zatuhla. Musím povedať, že ja som ich zopár natrela a zopár nie a boli dobré aj tak. Tvorkyňa receptu písala, že najlepšie sú čerstvé, ale že chutia aj vychladené. No u nás sa zjedli hneď, takže to druhé nemám vyskúšané. |
![]() | Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (24.6.2009, 23:39) |
Ivetka, koláčiky vyzerajú skvele ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Iveta S. (yvett) ID 11052 (26.6.2009, 20:54) |
![]() ![]() ![]() |
||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Eva H. (Evitchka) ID 26145 (22.6.2009, 21:10) |
ojojoj, tieto musia byt vyyyborne, tvarohove cesto je dobrotkaaaa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Iveta S. (yvett) ID 11052 (23.6.2009, 18:05) |
nám veru chutili ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
ODPOVEDAŤnahlásiť |