
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
Vážení návštevníci,
reagovať na príspevky môžu iba registrovaní užívatelia. Vyplňte krátky registračný formulár a staňte sa naším členom.
Ak ste už u nás zaregistrovaní, prihláste sa prosím.
Tešíme sa na vás.
MÚČNIKY, POHÁRE |
Radka K. (kuna) ID 9468 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | BANANOVY KOLACIK[ recept č. 15382 zo dňa 18.6.2009 ] POTREBNÉ PRÍSADY • Cesto: • 50 g masla • 150 g práškového cukru • 4 vajcia • 20 g tmavej strúhanej čokolády • 2 PL mlieka • 1 – 2 PL kakaa • 80 g preosiatej strúhanky • 130 g polohrubej múky • ½ balíčka kypriaceho prášku • marhuľový džem na potretie Na plnku: • 400 ml mlieka • 70 g hladkej múky • 100 g masla • 100 g prᚬkového cukru • po 30 g nastrúhanej tmavej a bielej čokolády • 3 banány + 1 na ozdobenie • 3 plátky želatíny Na ozdobenie: • 500 ml smotany na šľahanie • 2 balíčky stužovača šľahačky • strúhanú čokoládu POSTUP PRÍPRAVY 1. Vajcia rozklepneme a bielky oddelíme od žĺtkov. V miske vymiešame zmäknuté maslo, práškový cukor a žĺtky. Pridáme postrúhanú čokoládu, mlieko, kakao a strúhanku. Zľahka primiešame preosiatu múku s kypriacim práškom a z bielkov vyšľahaný sneh. Cesto rozotrieme na plech vyložený papierom na pečenie. Vložíme do vyhriatej rúry a pri teplote 180/160 °C pečieme zhruba 25 minút. Upečené cesto necháme vychladnúť. 2. Do mlieka zamiešame múku, uvaríme hus¬tú kašu, ktorú necháme za občasného premiešania vychladnúť. Maslo vymiešame s práškovým cukrom, pridáme vychladnutú kašu a spolu vyšľaháme. 3. Banány ošúpeme, pokrájame na kocky a vmiešame do maslo¬vého krému. Nakoniec pridáme po¬strú¬hanú čokoládu a želatínu, vo¬pred pripravenú podľa návodu na obale. 4. Vychladnuté cesto vyklopíme na čistú podložku a odstránime papier. Na cesto natrieme najprv marhuľový džem, potom rovnomerne rozotrieme plnku. 5. Dobre vychladenú smotanu zmie¬šame so stužovačom a vyšľa¬há¬me dotuha. Šľahačku rozotrieme na plnku a koláč odložíme na pár hodín do chladu. Potom koláč po¬krájame na kocky a posypeme strúhanou čokoládou. Ozdobíme ko¬lieskami banánov a lístkami mäty. |