. .. .. .. .. .. .
. .

BANANOVY KOLACIK - RECEPT 15382

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

MÚČNIKY, POHÁRE

ID 9468 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT |


BANANOVY KOLACIK


[ recept č. 15382 zo dňa  ]


POTREBNÉ PRÍSADY

• Cesto: • 50 g masla • 150 g práškového cukru • 4 vajcia • 20 g tmavej strúhanej čokolády • 2 PL mlieka • 1 – 2 PL kakaa • 80 g preosiatej strúhanky • 130 g polohrubej múky • ½ balíčka kypriaceho prášku • marhuľový džem na potretie Na plnku: • 400 ml mlieka • 70 g hladkej múky • 100 g masla • 100 g prᚬkového cukru • po 30 g nastrúhanej tmavej a bielej čokolády • 3 banány + 1 na ozdobenie • 3 plátky želatíny Na ozdobenie: • 500 ml smotany na šľahanie • 2 balíčky stužovača šľahačky • strúhanú čokoládu

POSTUP PRÍPRAVY

1. Vajcia rozklepneme a bielky oddelíme od žĺtkov. V miske vymiešame zmäknuté maslo, práškový cukor a žĺtky. Pridáme postrúhanú čokoládu, mlieko, kakao a strúhanku. Zľahka primiešame preosiatu múku s kypriacim práškom a z bielkov vyšľahaný sneh. Cesto rozotrieme na plech vyložený papierom na pečenie. Vložíme do vyhriatej rúry a pri teplote 180/160 °C pečieme zhruba 25 minút. Upečené cesto necháme vychladnúť.
2. Do mlieka zamiešame múku, uvaríme hus¬tú kašu, ktorú necháme za občasného premiešania vychladnúť. Maslo vymiešame s práškovým cukrom, pridáme vychladnutú kašu a spolu vyšľaháme.
3. Banány ošúpeme, pokrájame na kocky a vmiešame do maslo¬vého krému. Nakoniec pridáme po¬strú¬hanú čokoládu a želatínu, vo¬pred pripravenú podľa návodu na obale.
4. Vychladnuté cesto vyklopíme na čistú podložku a odstránime papier. Na cesto natrieme najprv marhuľový džem, potom rovnomerne rozotrieme plnku.
5. Dobre vychladenú smotanu zmie¬šame so stužovačom a vyšľa¬há¬me dotuha. Šľahačku rozotrieme na plnku a koláč odložíme na pár hodín do chladu. Potom koláč po¬krájame na kocky a posypeme strúhanou čokoládou. Ozdobíme ko¬lieskami banánov a lístkami mäty.
<< VAREŠKOVY ZAKUSOK | BANANOVY KOLACIK | LINECKE KOLACIKY >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu