. .. .. .. .. .. .
. .

Žemľovka - RECEPT 15236

Jarka Š. (kiroks) ID 23642
.
mimibazar.sk/kiroks
Oblasť: Kysucké nové Mesto
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 3.10.2007
Naposledy: 4.7.2019 22:27
Aktualizácia: 3.1.2016 12:38
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 192
RODINNÉ FOTOGRAFIE 2
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 1
RECEPTY 8
NÁVODY 0

DETSKÉ ŠPECIALITY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 30 návštěvníkov)


Žemľovka


[ recept č. 15236 zo dňa  ]


Žemľovka


POTREBNÉ PRÍSADY

vianočka, 0,5lmlieka, 1vajce - no môže byť aj viac, 3 lyžice kryšťal. cukru, 100g masla ovocie vanilin.cukor

POSTUP PRÍPRAVY

Mlieko zohrejeme, aby bolo teplé ale nie horúce.Pridáme 50g masla a cukor a žĺtok.
Misu z jánskeho skla vymastíme a posýpeme strúhankou.
Vianočku nakrájame na krajce.


OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI


Mlieko zohrejeme, aby bolo teplé ale nie horúce.Pridáme 50g masla a cukor a žĺtok. Spolu zmiešame.


Misu z jánskeho skla vymastíme a posýpeme strúhankou.


Vianočku nakrájame na krajce.


Nakrájané krajce hádžeme do pripraveného mlieka a poriadne vymáčame. Musia nasať čo najviac mlieka.


Takto vymáčané krajce vianočka ukladáme do misy z janského skla, no robili sme to aj na normálnom hlbokom pekáči a aj v remoske. Musíme pekne vystlať spodok misy.


z ovocia uprednostňujeme nastrúhané zavarené jablká. Ale dobré sú aj marhule, či broskyne.


Pokladáme ovocie na vianočku a pocukríme vanilínovým cukrom.


Potom jablká prikryjeme druhou vrstvou vianočky a dáme zapiecť do trúby na 180stupňov asi na 20 minút. Ja dávam ešte na vrch žemľovky zvyšok nepoužitého masla. Je potom lahodnejšia.


z Jedňného bielka vyšľaháme tuhý sneh. Stačí jedno bielko, netreba viac. Odporúčam pridať k bielku troška vody a štipku soli, aby lepšie stuhol sneh a bolo ho viac. Neprežeňte to s vodou. Namiesto soli môžete kvapnúť aj trošku šťavy z citrónu.


Sneh natrieme na vianočku. Je z toho pekný koláč.


a dáme zapiecť do rúry, aby sa sneh sfarbil do hnedy.


Upraceme bordel....


Servírujeme na tanier , ozdobené s grankom. Rady: *ak máte tvaroh, v kľude ho môžete dať nachsytaný (s cukrom a vajíčkom+ škoricoou) na ovocie *ak nemáte ovocie- nevadí *cukor použite aký chcete, kryštáľový sa roztopí a je lacnejší *bielok na vrchu nemusí byť, je tam len pre chuť a krásu *namiesto vianočky, môžete použiť aj žemľe, rožky, lupačky. no vianočka je najlahodnejšia a sú to veľké kusy, teda je s ňou menej roboty, čo oceníte aj s malými pomocníkmi.


*******************DOBRÚ CHUŤ !!!!!*****************************************



OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI
<< Pangasius -rýchlovka | Žemľovka | Morská panna!!! >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Maria Š. (mickey) ID 6457, mimibazar.sk/mickey (8.9.2009, 11:00)
tak ja to robim podobne,ale podla mna na sneh to 1bielko nebude stacit pri 1vianocke,ak ma byt ten sneh aspon 1cm vysoky/ja davam dva a idealne je podla mna z troch/
ODPOVEDAŤ
Jarka Š. (kiroks) ID 23642, mimibazar.sk/kiroks (25.9.2009, 11:39)
Ahoj , on ten sneh na tej vienočke troška narastie, ak je správne vyšľahaný. Ale aj ja dávam viac, koľko dám žĺtkov, tak dám potom bielkov, aby mi to nezavadzalo v chladničke.
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu