. .. .. .. .. .. .
. .

Karamelove pukance - RECEPT 2724

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

DETSKÉ ŠPECIALITY

ID 9033 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov)


Karamelove pukance


[ recept č. 2724 zo dňa  ]


Karamelove pukance


POTREBNÉ PRÍSADY

2.5 l pukancov, 100 g masla, 1 pohar hnedeho cukru, 1/4 pohara medu, 1/4 lyzicky sody bicarbony, vanilkova esencia

POSTUP PRÍPRAVY

nizsie....

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

budete potrebovat nejaku vacsiu misu v ktorej budete pukance premiesavat.....
v kastroliku roztopte maslo s hnedym cukrom a medom, za staleho miesania privedte k varu.....
zmes nechajte vriet - bez miesania- 4 minuty......
po 4 minutach stiahnite z ohna a pridajte sodu bicarbonu.....
a par kvapiek vanilkovej esencie.....
zmes vylejte na pukance a dobre premiesajte bud namastenou varechou, alebo rukou, ale pozor pali to!!! ja si ruku namocim do studenej vody a tak to premiesam.....
kazdy jeden pukanec by mal byt obaleny......
pukance supnite na nizky plech a dajte do truby na 30 - 60 minut pri teplote 95 stupnov; cim dlhsie budete piect tym bude chrumkavejsi. Ja ho pecem 35-40 minut nakolko ho mame radi trochu maksi, ked tak ho priebezne ochutnavajte, ale nezjedzte pol plechu ako ja predtym nez je hotovy......
a tu uz su hotove a su ovela chutnejsie ako z obchodu.....


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Tortilla ala Hawai | Karamelove pukance | Chutny orechovy kolac >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Blanka Š. (Blankaj) ID 2418, mimibazar.sk/blankaj (5.11.2007, 7:38)
Ak dovolis, pridam aj ja svoju verziu, myslim, ze je aj ovela jednoduchsia. Ciste pukance pripravim klasicky a vysypem ich na plech. Skaramelizujem hnedy alebo hocijaky cukor, ked sa uz tahaju nite pridam maslo (asi 100 g) a zmiesam. Zacne to penit, potom to vylejem na pukance a premiesam vareskou. Ono to stuhne za par sekund a je hotovo. Netreba nic dopekat, su super-chrumkave. Veru dnes ich spravim , dakujem za pripomenutie. (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Martina P. (Mata74) ID 9033 (5.11.2007, 13:53)
Ahoj Blanka, tiez som ich zvykla robievat podobne ako ty, len deti hovorili, ze boli pre nich trochu tvrde, ale to asi bude tym, ze my mame radsej maksie pukance, ale urcite tvoj recept pride niekomu vhod. (F) (F) (F)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu