. .. .. .. .. .. .
. .

Broa - portugalský kukuričný chlieb - RECEPT 14655

Adriana B. (Aďka27) ID 32431
.
Oblasť: Brezno
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 15.1.2008
Naposledy: 13.10.2014 22:10
Aktualizácia: 1.4.2011 10:18
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 77
RODINNÉ FOTOGRAFIE 115
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 8
RECEPTY 180
NÁVODY 0

DOMÁCE PEKÁRNE

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov)


Broa - portugalský kukuričný chlieb


[ recept č. 14655 zo dňa  ]


Broa - portugalský kukuričný chlieb


POTREBNÉ PRÍSADY

Kvások: 150 ml mlieka, ½ kocky droždia (alebo 2 lyžičky sušených kvasníc), 1 mokka lyžička cukru, ***400 g hladkej múky T-650, 150 g kukuričnej hladkej múky, 1 a ½ kávovej lyžičky soli, 350 ml vody, 2 polievkové lyžice olivového oleja

POSTUP PRÍPRAVY

Nedávno som piekla tento kukuričný chlieb (podľa receptúry z jednej skvelej knihy o pečive), ale zdal sa mi suchší a hutnejší, tak som si upravila recept (zmenila som pomer múky a pridala o trošku viac oleja a vody) - chlebík je viac vláčnejší, nemrví sa a je veľmi chutný. Ja som si cesto miesila ručne, ale môžete si ho pripraviť aj v domácej pekárničke.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

Pripravíme si kvások: mlieko si zahrejeme, malo by byť príjemne teplé, rozmrvíme droždie, pridáme cukor, premiešame a necháme postáť aspoň 10 min.
do misy preosejeme hladkú múku,
kukuričnú múku,
použila som takúto
pridáme soľ, premiešame,
urobíme si v prostriedku priestor pre kvások,
vodu,
olej,
vymiesime varechou, poprášime hladkou múkou, zakryjeme utierkou a necháme nakysnúť 1 a1/2 hod.
Cesto máme vykysnuté,
v mise ho v prostriedku zrazíme päsťou, vyfučia sa tak bubliny a necháme postáť ešte 10 min.
a preložíme na pomúčenú dosku
preložíme na polovicu,
prevrátime, chytíme za kraje a zoštipkáme – ako buchtu.
Prevrátime a dlaňami na doske stlačíme cesto k sebe a otáčame, aby bol pekne okrúhly – stlačiť-povytáčať – zopakovať aspoň 4x. Radšej nech je menší a vyšší.
Vytvarujeme ho do bochníčka,
preložíme na papier na pečenie, ten ešte posypeme múkou na tom mieste, kde bude bochník a necháme podkysnúť zakryté 1 hodinu. Ja som ho zakryla väčšou misou, aby som mu nebránila v kysnutí. Asi 10 min. pred vložením do rúry podstrčte spodné okraje cesta pod bochník – jednou rukou držím plech, druhú strčím do sáčku od múky a podsúvam.
Tesne pred vložením posypeme bochník múkou a pečieme na 180° cca 30-35 min. do zlatohneda. Mne stačilo 30 min.
Upečený chlieb oprášte od múky,
potrite po chvíľke studenou vodou a nechajte vychladnúť na mriežke.
...striedka


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Zapekané kuracie rezne v smotanovom cestičku | Broa - portugalský kukuričný chlieb | Uhorkovo-kukuricový šalát >>
nahlásiť
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
kristína s. (nigina) ID 32120 (1.1.2010, 11:52)
Aďka, tak ten je teda perfektný (Y) , striedka nemá chybu a kôrka vyzerá skvelo (clamp) (clamp) Si jednička! (Y) Všetko naj do nového roku (novy rok)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Jarmila M. (Jarmila50) ID 61703 (1.1.2010, 9:59)
Adrianka, tak toto musí byť skutočne super chlebík. Raz som tiež piekla z kukuričnej múky, avšak to bolo dávno a niekde som si zapotrošila recept. Ďakujem za podrobný postup aj za recept a prajem Ti (novy rok)
ODPOVEDAŤnahlásiť
lubica s. (marnaty) ID 53484 (25.10.2009, 11:43)
Chlebík vyzerá výborne. Aj by som ho dnes upiekla, len nemám kukuričnu muku. Musím doplniť zásoby. ;-) (hello)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Reklama | Podmienky pre používanie služby Mimibazar | Desatoro | Logo Overený obchodník | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Osobné údaje | Kontakt
Jednotné kontaktné miesta / Single Points of Contact | Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky používania služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Cookies | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra | Povinne zverejňované informácie

© 2001–2025 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s.
se sídlem náměstí Marie Schmolkové 3493/1, 100 00 Praha 10, IČO: 02346826, zapsaná v OR, sp.zn. B 19490 a dodávatelia obsahu