. .. .. .. .. .. .
. .

Broa - portugalský kukuričný chlieb - RECEPT 14655

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

DOMÁCE PEKÁRNE

ID 32431 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov)


Broa - portugalský kukuričný chlieb


[ recept č. 14655 zo dňa  ]


Broa - portugalský kukuričný chlieb


POTREBNÉ PRÍSADY

Kvások: 150 ml mlieka, ½ kocky droždia (alebo 2 lyžičky sušených kvasníc), 1 mokka lyžička cukru, ***400 g hladkej múky T-650, 150 g kukuričnej hladkej múky, 1 a ½ kávovej lyžičky soli, 350 ml vody, 2 polievkové lyžice olivového oleja

POSTUP PRÍPRAVY

Nedávno som piekla tento kukuričný chlieb (podľa receptúry z jednej skvelej knihy o pečive), ale zdal sa mi suchší a hutnejší, tak som si upravila recept (zmenila som pomer múky a pridala o trošku viac oleja a vody) - chlebík je viac vláčnejší, nemrví sa a je veľmi chutný. Ja som si cesto miesila ručne, ale môžete si ho pripraviť aj v domácej pekárničke.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

Pripravíme si kvások: mlieko si zahrejeme, malo by byť príjemne teplé, rozmrvíme droždie, pridáme cukor, premiešame a necháme postáť aspoň 10 min.
do misy preosejeme hladkú múku,
kukuričnú múku,
použila som takúto
pridáme soľ, premiešame,
urobíme si v prostriedku priestor pre kvások,
vodu,
olej,
vymiesime varechou, poprášime hladkou múkou, zakryjeme utierkou a necháme nakysnúť 1 a1/2 hod.
Cesto máme vykysnuté,
v mise ho v prostriedku zrazíme päsťou, vyfučia sa tak bubliny a necháme postáť ešte 10 min.
a preložíme na pomúčenú dosku
preložíme na polovicu,
prevrátime, chytíme za kraje a zoštipkáme – ako buchtu.
Prevrátime a dlaňami na doske stlačíme cesto k sebe a otáčame, aby bol pekne okrúhly – stlačiť-povytáčať – zopakovať aspoň 4x. Radšej nech je menší a vyšší.
Vytvarujeme ho do bochníčka,
preložíme na papier na pečenie, ten ešte posypeme múkou na tom mieste, kde bude bochník a necháme podkysnúť zakryté 1 hodinu. Ja som ho zakryla väčšou misou, aby som mu nebránila v kysnutí. Asi 10 min. pred vložením do rúry podstrčte spodné okraje cesta pod bochník – jednou rukou držím plech, druhú strčím do sáčku od múky a podsúvam.
Tesne pred vložením posypeme bochník múkou a pečieme na 180° cca 30-35 min. do zlatohneda. Mne stačilo 30 min.
Upečený chlieb oprášte od múky,
potrite po chvíľke studenou vodou a nechajte vychladnúť na mriežke.
...striedka


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< sladké pokušenie...joooj baby nebite ma... | Broa - portugalský kukuričný chlieb | *Voda s uhorkou* >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
kristína s. (nigina) ID 32120 (1.1.2010, 11:52)
Aďka, tak ten je teda perfektný (Y) , striedka nemá chybu a kôrka vyzerá skvelo (clamp) (clamp) Si jednička! (Y) Všetko naj do nového roku (novy rok)
ODPOVEDAŤ
Jarmila M. (Jarmila50) ID 61703 (1.1.2010, 9:59)
Adrianka, tak toto musí byť skutočne super chlebík. Raz som tiež piekla z kukuričnej múky, avšak to bolo dávno a niekde som si zapotrošila recept. Ďakujem za podrobný postup aj za recept a prajem Ti (novy rok)
ODPOVEDAŤ
lubica s. (marnaty) ID 53484 (25.10.2009, 11:43)
Chlebík vyzerá výborne. Aj by som ho dnes upiekla, len nemám kukuričnu muku. Musím doplniť zásoby. ;-) (hello)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu