
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
kristína s. (nigina) ID 32120 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) *♥*Kurohus - kurča ako hus*♥*[ recept č. 14482 zo dňa 24.5.2009 ] ![]() POTREBNÉ PRÍSADY kuracie stehná, soľ, mčk, rasca, polovica citróna, cesnak, cibuľa, čierne pivo, trocha vývaru, kúsok masla alebo olej ( bravčová krkovička alebo rebierka ) POSTUP PRÍPRAVY Kombinácia pečené mäso a kapusta s knedľou je dosť ťažká na trávenie. Pre seba vtedy robievam tzv. kurohus. Trochu som si upravila recept z knihy Petra Novotného. Ale samozrejme sa dá podávať aj inak ako s kapustou. OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ![]() Kuracie stehná umyjeme a osušíme. Na niektorých miestach ich narežeme ostrým nožom. Ak chceme piecť aj s bravčovým, aj to samozrejme umyjeme, osušíme a na povrchu urobíme nožom zárezy do tvaru mriežky (ľahšie sa uvoľni, vypečie tuk) ![]() Mäso osolíme, posypeme rascou a dáme do maslom vymasteného pekáča. ![]() Citrón treba vopred orajbať kefičkou na zeleninu a saponátom a ešte opláchnuť pár krát studenou vodou. ![]() Na všetky mäsá v pekáči vytlačíme citrónovú šťavu a poobkladáme ich plátkami citróna. ![]() Potom nahrubo nakrájame cesnak a cibuľu na plátky a poukladáme na mäso. Dáme piecť do rúry na 220°C prikryté plechom. ![]() Po pol hodine mäso otočíme, pridáme asi pol hrnčeka vývaru , trocha mčk, deci piva a pečie sa ďalej. ![]() Stále výdatne polievame vypečenou šťavou, prípadne zase trochou piva ![]() A keď zistíme, že kuracina je už hotová, vyberieme ju na tanier a bravčové dopečieme... môžeme ho i nakrojiť, ale tak, aby držalo vcelku ( pieklo sa ešte asi 2o minút) . Na záver vložíme kuracinku späť do pekáča, potrieme kúskom masla a zapneme na nejakú tú minútku gril. Kvôli chrumkaniu ![]() No a tu je klasika, pre chlapské zdravé a silné žalúdky :)) ![]() a tu je o niečo diétnejšia verzia pre dámy či deti OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI |
![]() | Jana C. (janica251) ID 82644 (25.5.2009, 11:19) |
![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | kristína s. (nigina) ID 32120 (25.5.2009, 17:45) |
![]() ![]() ![]() |
||
ODPOVEDAŤnahlásiť |