jana j. (Janushinka) ID 30839 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 35 návštěvníkov)
Prívarok z hlávkovej kapusty s paradajkovým pretlakom
[ recept č. 14301 zo dňa 18.5.2009 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
pol hlávky bielej (obyčajnej) kapusty, väčší paradajkový pretlak, cibuľa, olej, soľ, korenie, mletá rasca, cukor, 250ml smotany na varenie alebo mlieka, 2-3PL hladkej múky
POSTUP PRÍPRAVY
Kapustu si očistíme, pokrájame na kocky a dáme variť do osolenej vody do polomäkka. Potom kapustu scedíme. Na troche oleja si opražíme cibuľku, prídáme čiastočne uvarenú kapustu, osolíme, okoreníme, pridáme rascu a paradajkový pretlak a podlejeme troškou vody. Vyššie uvedené množstvo surovín je orientačné, pretlaku dajte podľa toho aké kyselkavé to chcete mať. Pridáme trochu cukru a necháme povrieť. Zatiaľ si bokom v menšej miske rozmiešame polovicu smotany(mlieka) s múkou. Za stáleho miešanie vlejeme smotanu s múkou, prilejeme zvyšok smotany a necháme prevrieť. Ak by sa vám zdala byť konzistencia hustá, dolejte mlieko, ak riedka, pridajte opäť múku rozmiešanú so smotanou(mliekom). Podľa chuti dochutíme a odstavíme. U nás sa hlávková kapusta veľmi nejedla, pretože nám nejak nechutila, ale v podobe tohto prívarka je o ňu veľká bitka. Tak dúfam, že aj vám bude chutiť. Dobrú chuť ;-) |
 | Martina F. (mata3636) ID 133276 (3.5.2013, 18:07) |
Zbožňujem tento prívarok, len ja nedávam smotanu ani mlieko, ale ked už mám prívarok odstavený z ohňa, tak pridám troška kôpru. Na to fašírku, mňam, super obed  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | magdaléna c. (megi118) ID 105517 (14.2.2013, 13:45) |
mňam,vyzerá to skvele.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | mario m. (merwin) ID 135329 (14.2.2013, 13:42) |
dneska idem vyskusat  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Mariana G. (slovakia80) ID 188025 (7.4.2011, 13:04) |
mnaaaaaaaaaaam vysiel nam pekne na 1krat je vynikajuci  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | jana j. (Janushinka) ID 30839 (7.4.2011, 14:28) |
tak to som veľmi rada  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |